واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: رجا نیوز نوشت: چنین رفتاری بیش از آن که بی طرفی صدا و سیما در برابر دولت را نشان دهد،بیشتر از این حکایت دارد که این روزها صدا و سیما از عدم مدیریت واحد رنج می برد. مدیریتی که در یک شبکه وزیر بهداشت را مورد انتقاد قرار می دهد و در شبکه دیگر همان وزیر را در قالب چند سوال فرمایشی تقدیس می کند و از او به عنوان «یکی از مفاخر علمی ایران زمین» یاد می کند. اما احتمال دیگری که می توان در خصوص رفتار متناقض صدا و سیما در نظر گرفت این است که مدیران سیما برنامه ای به نام «دست خط» را طراحی کرده اند تا شاید به این شکل بتوانند توازنی تصنعی در برنامه های خود به نمایش بگذارند. برنامه ای که در این چند قسمت نشان داده است که در کنار پرداختن به زندگی چهره های سیاسی، کارکرد تبلیغاتی برای سیاست مداران نیز داشته است.
حالا دیگر با اطمینان بیشتری می توان گفت صدا و سیما رویه مشخصی ندارد. درست در زمانی که بحث ها بر سر حضور وزیر بهداشت دولت یازدهم در برنامه ثریا شبکه یک تلوزیون موضوع اصلی محافل سیاسی و رسانه ای بود، درست در همان ایام شبکه پنج سیما در حال تدارک برنامه ای بود تا این بار به تعریف و تمجید وزیر میلیاردی روحانی بپردازد.
ناکارآمدی وزارت بهداشت و مشکلات طرح تحول سلامت یکی از موضوعاتی بود که در روزهای پیش به عنوان یکی از اصلی ترین سوژه رسانه ها انتخاب شده بود. همین مساله بود که برنامه ثریا در شبکه یک موضوع آخرین برنامه خود را به این موضوع اختصاص داد و با دعوت قاضی زاده هاشمی به بررسی بزرگترین طرح دولت یازدهم پرداخت. هرچند این برنامه در ساعت های آخر شب شنبه پخش می شد، با این وجود سخنان رد و بدل شده در این برنامه جمع زیادی را مقابل تلوزیون نشاند تا شاید حرف های جدیدی از زبان وزیر بهداشت دولت روحانی بشنوند. با این وجود انتقادات نسبت به این طرح آن قدر زیاد بود که مدت پخش این برنامه کفاف طرح آنها را نداد. همین مساله بود که حاشیه های برنامه به رسانه ها کشیده شد.
با این وجود درست در روزهایی که رسانه های مختلف به بررسی سخنان وزیر بهداشت در برنامه ثریا مشغول بودند و عده ای از حامیان دولت از سوالات صریح مجری این برنامه انتقاد می کردند و معتقد بودند که صدا و سیما شمشیر را از رو برای دولت بسته است، شبکه پنج سیما نیز در تدارک رپورتاژی تبلیغاتی برای قاضی زاده هاشمی بود تا شاید به این نحو تلخی برنامه انتقادی ثریا از کام هاشمی خارج شود. برنامه ای که از اولین جمله مجری آن می توان متوجه شد که قرار است شاهد چه برنامه ای باشیم: «میهمان این هفته ما یکی از مفاخر علمی ایران زمین است»!
هرچند که برگزاری دو برنامه در دو شبکه مختلف الزاما به معنی تناقض در سیاست های صدا و سیما نیست اما زمانی این مساله مهم می شود که مسئولان صدا و سیما دو برنامه مشابه و هر دو به شکل مجری-میهمان برگزار کنند اما در یکی از آنها میهمان را مورد انتقاد قرار دهند و در دیگری همان میهمان و باهمان عملکرد را مورد تمجید! شیوه ای که صدا و سیما در آخرین مورد در خصوص قاضی زاده هاشمی پیاده کرد. مدیران صدا و سیما گویی هنوز نمی دانند که چه سیاستی در برابر طرح تحول سلامت اتخاذ کنند. ابتدای هفته در شبکه یک طرح تحول و عملکرد وزیر بهداشت را مورد نقد خود قرار می دهند و در انتهای هفته برنامه ای تبلیغاتی هرچند با چاشنی سوالاتی در باره طرح تحول پخش می کنند. اما این اولین بار نیست که صدا و سیما موضعی متضاد اتخاذ می کند. درست در زمانی که هنوز داغ جان باختن ده ها نفر از هموطنانمان در حادثه اسیتگاه هفت خوان در یادها باقی بود، رسانه ملی در خبر 21 میزبان وزیر راه، مسکن و شهرسازی بود تا وزیری که در روزهای قبل به دلیل جان باختن قریب 50 نفر از زائران امام رضا علیه السلام در سانحه برخورد دو قطار در حوالی سمنان در معرض استیضاح نمایندگان قرار گرفته است، بتواند در معرض دید ملت از دستاورد موهوم عقد قرار داد با شرکت بوئینگ دفاع کند تا شاید رئیس دولت صدا و سیما را به رفتار میلی متهم نکند!
چنین رفتاری بیش از آن که بی طرفی صدا و سیما در برابر دولت را نشان دهد،بیشتر از این حکایت دارد که این روزها صدا و سیما از عدم مدیریت واحد رنج می برد. مدیریتی که در یک شبکه وزیر بهداشت را مورد انتقاد قرار می دهد و در شبکه دیگر همان وزیر را در قالب چند سوال فرمایشی تقدیس می کند و از او به عنوان «یکی از مفاخر علمی ایران زمین» یاد می کند. اما احتمال دیگری که می توان در خصوص رفتار متناقض صدا و سیما در نظر گرفت این است که مدیران سیما برنامه ای به نام «دست خط» را طراحی کرده اند تا شاید به این شکل بتوانند توازنی تصنعی در برنامه های خود به نمایش بگذارند. برنامه ای که در این چند قسمت نشان داده است که در کنار پرداختن به زندگی چهره های سیاسی، کارکرد تبلیغاتی برای سیاست مداران نیز داشته است.
حالا به نظر می رسد این برنامه در آخرین قسمت، وظیفه دلجویی از قاضی زاده هاشمی را برعهده داشته است. برنامه ای که بعد از تماشا باید منتظر نوشته شدن جمله ای نظیر «تهییه شده در روابط عمومی وزارت بهداشت» باشیم.
با وجود این نکات روشن و قطعی، اقداماتی از این دست در رسانه ملی، بد نیست آقای دکتر علی عسکری و برخی اعضای تیم همراهش، توضیح دهند که این نحوه مدیریت بر سازمانی که در اثر اینگونه رفتارها و عملکرد پویایی و خاصیت رسانهای خود یعنی مطالبهگری به نفع افکار عمومی را از دست داده است، چه نتیجهای جز تنفس مصنوعی به دولت ضعیف و ناکارآمد دارد؟
۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]