تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):چهار چيز از خوشبختى و چهار چيز از بدبختى است: چهار چيز خوشبختى: همسر خوب، خانه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832252652




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا آمار ایدز در زنان رو به افزایش است؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 چرا آمار ایدز در زنان رو به افزایش است؟
چرا آمار ایدز در زنان رو به افزایش است؟ افزایش آمار ایدز در میان زنان با وجود هشدارهای مکرر کارشناسان، در میان انبوه اخبار، گاه به فراموشی سپرده می‌شود.


به گزارش فرهنگ نیوز، چندی پیش مجید رضازاده، رییس مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی، در این خصوص به ایسنا، اعلام کرده بود که "در حال حاضر نگران افزایش میزان شیوع  و انتقال ویروس HIV مثبت از طریق روابط جنسی و به تبع آن افزایش آمار زنان مبتلا به ایدز در کشور هستیم    ."

همچنین بنا بر آخرین گزارش‌ها از آمار ایدز، انتقال جنسی، تبدیل به عامل اول انتقال این بیماری شده است. کنار هم چیدن این پازل، تنها یک تصویر را ایجاد می‌کند"عدم آگاهی زنان ".  مشکلی که مدیر عامل موسسه پیام همیاری آن را یکی از دلایل اصلی ابتلا به ایدز در زنان می‌داند.  

حمیدرضا سید قاسمی، در گفت‌وگو با ایسنا، آگاه نبودن زنان از حقوق جنسی خود را یکی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به ایدز در کشور می‌داند و می‌گوید: بسیاری از آسیب‌هایی که به زنان مبتلا به ایدز وارد شده، از طرف همسران آنها بوده؛ همسران مصرف کننده‌ای که به دلیل مصرف مواد تزریقی مبتلا شدند و سپس همسران خود را مبتلا کردند.

وی تصریح می‌کند: مظلوم‌ترین قشر در میان مبتلایان به ایدز، زنانی هستند که به واسطه همسران خود به این بیماری مبتلا شدند و بچه‌هایی که از این زنان به دنیا آمده‌اند. نگاه جامعه به زنان مبتلا به ایدز کمی تغییر کرده است؛ ولی همچنان به راحتی آنها را قضاوت می‌کنیم، در صورتی که ناآگاهی خود و همسرش باعث این اتفاق شده است.

سیدقاسمی جامعه را یکی از مقصران اصلی پنهان کردن بیماری ایدز از سوی افراد مبتلا به آن می‌داند و می‌گوید: هنوز هم افرادی هستند که بیماری خود را پنهان می‌کنند و بی‌تردید اجتماع در این مورد مقصر است. وقتی فردی به این بیماری مبتلا باشد، برخوردهای نامناسب و قضاوت‌ها، انگ و اتهام زدن، باعث می‌شود خیلی از بیماران، آن را پنهان کنند. البته هیچ لزومی ندارد کسی که به این بیماری مبتلا  است در محیط‌های عادی آن را اعلام کند؛ چرا که در مراودات عادی اجتماعی این بیماری منتقل نمی‌شود. ولی کسی که تصمیم به ازدواج و ورود به یک رابطه جنسی دارد، باید آن را بیان کند.

وی ضمن اشاره به اقدام دیرهنگام آموزش و پرورش برای ارائه آموزش در زمینه پیشگیری از ایدز، اظهار می‌کند: آموزش و پرورش اطلاع رسانی به گروه هدف درباره ایدز را بسیار دیر شروع کرد و اقدامات آن خیلی پررنگ نبوده‌ است. در حالی که بهترین گروه هدف را در اختیار دارد. هر چقدر سن ارائه آموزش درباره حقوق جنسی و پیشگیری از ایدز،   پایین‌تر باشد، بهتر است. در آموزش و پرورش از دوره دبیرستان ارائه برخی آموزش‌ها آغاز شده است، ولی بسیار دیر عمل کردند. بحث آموزش‌های جنسی و پیشگیری از این بیماری، باید از سنین پنجم یا ششم دبستان آغاز شود.

سیدقاسمی ادامه می‌دهد: سن اعتیاد و بسیاری از آسیب‌ها پایین آمده است و ما باید در مقابل آنها سن آموزش را پایین بیاوریم؛ چرا که  مرد و زن به راحتی به علت عدم آگاهی در زمینه حقوق جنسی و نحوه انتقال بیماری آسیب می‌بینند.

مدیرعامل موسسه پیام همیاری در ادامه، کودکان مبتلا به ایدز را گروه دومی از مبتلایان می‌داند که جامعه نحوه برخورد با آنها را نمی‌داند و در نتیجه، فشاری بیشتر از بزرگسالان مبتلا به ایدز، به آنها وارد می‌شود و در مواردی این کودکان را مجبور به ترک تحصیل می‌کند.

وی در این مورد می‌گوید: سال گذشته موردی داشتیم که کودکی به دلیل ابتلا به ایدز از مدرسه اخراج شد. با همراهی نماینده آن شهر، او دوباره به مدرسه بازگشت، اما بعد از این مدت، به دلیل نگاه اطرافیان و انگشت اتهامی که به سمت این کودک است، می‌خواهد مدرسه را رها کند. آموزش و پرورش هم با بچه‌ها درگیر است و هم والدین آنها. در این مورد آموزش و پرورش مشکلی با این موضوع نداشت و حتی به خانواده‌ها در این زمینه آموزش داده بود؛ می‌گفتند خانواده‌ها مخالف حضور این کودک در مدرسه هستند و ما نمی‌توانیم در این مورد کاری کنیم.

مدیرعامل موسسه پیام همیاری، با تاکید بر اینکه فشار روی کودکان مبتلا به ایدز بسیار بیشتر از بزرگسالان است، ادامه می‌دهد: یک فرد بزرگسال می‌تواند محیط کار خود را ترک کند، ولی کودک توانایی انجام این کار را ندارد و شخصیتش زیر این نگاه‌ها شکل می‌گیرد و آسیب بیشتری می‌بیند.   دلیلی ندارد کودک مبتلا به ایدز جدای از سایرین باشد. ما باید این واقعیت را بپذیریم که حدود ۷۰ هزار بیمار اچ آی وی مثبت وجود دارند که شناسایی نشده‌اند. متاسفانه زمانی که مشخص می‌شود کودکی مبتلا به این بیماری است، ‌ مردم با او بد رفتاری می‌کنند. ترس از این بیماری در همه سطوح اجتماعی وجود دارد.

وی اضافه می‌کند: از لحاظ قوانین، بین این بیماران و سایر افراد تفاوتی وجود ندارد اما، ممکن است بر اساس برخوردهای شخصی و ترس از بیماری، ناخواسته و غیرقانونی آنها را از حقوق‌شان محروم کنیم. ما پزشکانی داریم که وقتی می‌فهمند فرد مبتلا به اچ آی وی است، مثل دیگران با بیمار برخورد نمی‌کنند و حتی گاهی او را معاینه نمی‌کنند؛ این به معنی پایمال کردن حق بیمار است.
 

منبع: ایسنا


95/10/5 - 07:21 - 2016-12-25 07:21:33





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن