واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ظرفيتهاي حماسه 9دي در مهار چالشهاي پيش رو
حماسه عظيم مردم ايران در نهم ديماه سال 1388كه به مهار فتنه بعد از انتخابات دهم رياست جمهوري انجاميد، از ويژگيهاي منحصر به فردي برخوردار است...
نویسنده : عباس حاجينجاري
حماسه عظيم مردم ايران در نهم ديماه سال 1388كه به مهار فتنه بعد از انتخابات دهم رياست جمهوري انجاميد، از ويژگيهاي منحصر به فردي برخوردار است، كه به رغم گذشت هفت سال از آن دوران، با توجه به تداوم و تشديد توطئههاي دشمنان بيروني نظام اسلامي و سرپلهاي داخلي آنها، ميتواند به عنوان الگويي مؤثر براي مواجهه با تهديدات و چالشهاي پيش رو مورد بهرهگيري قرار گيرد. ويژگيهاي شرايط كنوني و ظرفيتهاي قابلبهرهگيري حماسه 9دي به قرار زير است:
اول: قدرتهاي استكباري براي مواجهه با نظام اسلامي در طول 38 سال گذشته تمامي روشهاي ممكن اعم از جنگ نظامي، توطئه تجزيه قومي، تروريسم و براندازي از درون از طريق نفوذ و جنگ نرم و تحريمهاي فلجكننده اقتصادي و سياسي را تجربه كردهاند. در تمامي اين روشها اگرچه در هر مقطع هزينههايي بر كشور تحميل شده است، اما به رغم آن نظام اسلامي به دليل هدايتهاي رهبري، حضور هوشمندانه مردم در صحنه و آمادگي و عمل به موقع نيروهاي مدافع نظام توانسته است نه تنها راهبردهاي دشمنان را ناكام گذارد، بلكه به دليل ظرفيتسازي و عمل به موقع و انقلابي، افزايش اقتدار و قابليتهاي نظام اسلامي در عرصههاي مختلف را به دنبال داشته و ايران به قدرتي بلامنازع در منطقه و جهان معاصر تبديل شود، اگرچه ممكن است در مقاطعي به دليل ناكارآمديها و ضعفهاي دستگاههاي اجرايي و تأثير تحريمها و جنگ نرم و تهاجم فرهنگي دشمن چالشهايي به ويژه در عرصه اجتماعي در كشور بروز كرده باشد ولي برآيند مؤلفهها ناشي از حركت پيش رونده نظام و تحكيم اقتدار منطقهاي در عين حفظ امنيت داخلي است.
دوم: اقتدار منطقهاي ايران و گسترش فرهنگ مقاومت كه در عرصه مقابله با تروريسم تكفيري تجلي يافته و توان بلامنازع ايران را به اثبات رسانده است، نگراني شديد جبهه مشترك عبري، عربي و غربي را به دنبال داشته و موج جديد ايران هراسي را در پي داشته است. سفر« ترزا مي» نخست وزير انگليس به منطقه كه دور جدي ايرانهراسي را كليد زد، در كنار مواضع افراطي برخي حكام منطقه، بيانگر شكلگيري كانون جديد فتنه در منطقه و مبنايي براي تصميمات تيم جديد كاخ سفيد است. « ترزا مي» ضمن تشريح سياستهاي دولت خود در زمينه روابط با كشور هاي عضو شوراي همكاري خليج فارس، به طرح ادعاهايي عليه ايران پرداخت و گفت كه انگليس آماده است با كشورهاي عضو شورا براي عقب راندن آنچه كه «اقدامات تهاجمي ايران در منطقه» خواند، همكاري كند.
«جيمز ماتيس» گزينه احتمالي دونالد ترامپ براي تصدي پست وزارت دفاع امريكا نيز در تازهترين اظهارات خود درباره مهمترين نگرانياش مدعي شده است كه سه نيروي عمده مانع اصلي ايجاد ثبات در منطقه خاورميانه هستند: ايران، ايران، ايران! «ماتيس» نگراني خود را از قدرت روزافزون ايران در منطقه اينگونه توصيف ميكند: هر روز صبح كه از خواب بيدار ميشوم، مهمترين دغدغه من چگونگي برخورد با قدرت ايران در خاورميانه است.
سوم: به رغم مذاكرات هستهاي و وعدههاي دولت تدبير و اميد براي رفع تحريمها ومشكلات معيشتي مردم در پسابرجام، اما تهديدات و چالشآفريني دشمنان نه تنها كاهش نيافته، بلكه روز به روز از تنوع و گستردگي بيشتري برخوردار ميشود كه در اين زمينه ميتوان به بدعهدي امريكاييها در روند مذاكرات هستهاي و تعاملات منطقهاي اشاره كرد. اما نكته مهم آن است كه در اين عرصه اميد دشمنان به فعالان و نيروهاي داخلي و اوجگيري اعتراضات و چالشهاي اجتماعي است. در اين زمينه ميتوان به توصيه اخير كارشناسان امريكايي به رئيسجمهور جديد امريكا اشاره كرد. به طور مثال«رابرت جوزف» و «ري تكيه» دو كارشناس امريكايي در توصيههاي خود به دونالد ترامپ درباره ايران، در يادداشتي مشترك در فارينافيرز بر لزوم «مهار ايران» تأكيد كرده و نوشتهاند: «يكي از بزرگترين چالشهاي سياست خارجي دولت دونالد ترامپ ميتواند مقابله با توسعهطلبي ايران در سراسر خاورميانه باشد.» اين دو تحليلگر امريكايي با تأكيد بر «انرژي گرفتن» ايران از توافق هستهاي با گروه 1+5 مدعي شدند: «تهران تلاشهايش براي تغيير دادن موازنه قدرت در خاورميانه را مضاعف كرده است و اين موضوع را ميتوان در مداخلات نظامي ارتش آن در عراق، سوريه و يمن و افزايش حمايتهاي بلندمدتش از متحدان تروريستياش از قبيل حماس و حزبالله ملاحظه كرد.» جوزف و تكيه ضمن اشاره به لزوم مقابله با ايران به منظور «به عقب راندن» آن در منطقه توصيه كردند: «قابلاتكاترين ابزارها براي مواجه شدن با تهديد ناشي از ايران، فشار آوردن به اين رژيم در داخل كشور است.» جوزف و تكيه تصريح كردند: «امريكا بايد همچنين با به چالش كشيدن ارزشهاي اساسي جمهوري اسلامي ايران، يك كارزار ديپلماسي عمومي به منظور مشروعيتزدايي از رژيم ايجاد كند. در همان بين، امريكا بايد با گروههاي اپوزيسيون خارج از ايران كار كند چرا كه بايد يك تلاش چندبعدي به منظور ايجاد ارتباطات و فراهم كردن حمايت از مخالفان در ايران وجود داشته باشد؛ همان كاري كه امريكا در حمايت از اتحاديه همبستگي در لهستان و ديگر نيروهاي مدني در اروپاي شرقي انجام داد.»
چهارم: پافشاري سران فتنه بر مواضع غلط خود كه بي ارتباط با تحركات بيروني و نقشآفريني بعضي از عوامل افراطي در داخل نيست، در كنار حمايت برخي مسئولان از آنها، عملاً بيگانگان را به ظرفيت داخلي بقاياي فتنه در چالشآفرينيهاي آينده اميدوار ساخته است كه در اين ميان ميتوان نوع هجمههاي اخير به قوه قضائيه و برخي ديگر از نهادهاي انقلابي را مورد استناد قرار داد. وجه تمايز اين شرايط با گذشته اين است كه برخلاف دوران دوم خرداد كه راهبرد آنها مقابله با ارزشهاي ديني و انقلابي بود، در اين مرحله با تمسك به امام و شهدا، چالشسازي را آغاز كردهاند كه تحركات يكي از نمايندگان مجلس مصداق روشني از سناريوسازيهاي جديد است و يقيناً همين تحركات در زمره پالسهاي داخلي است كه سبب توصيههاي آنگونه به ترامپ شده است.
پنجم: رشد و گسترش شبكههاي ماهوارهاي و به ويژه شبكههاي مجازي، ظرفيتهاي دشمنان براي اثرگذاري در فضاي داخلي را افزايش داده و به ابزار اصلي بيگانگان و بقاياي عوامل فتنه تبديل شده است. در اين زمينه هماهنگي كامل و تعاملي شبكههاي ماهوارهاي صداي امريكا، بيبيسي و راديو فردا را با سايت آمدنيوز و ديگر سايتها كه توسط فتنهگران فراري اداره ميشود، ترديدي نسبت به فتنه انگيزيهاي آستانه انتخابات 96 باقي نميگذارد.
ششم: بر اين اساس منطق ايجاب ميكند كه نظام اسلامي در اين عرصه هوشيارانه عمل كرده و ظرفيتهاي ملي را براي مواجهه با آن حفظ و روزآمد كند كه در اين ميان مهار و مقابله با معارضان داخلي و ضدانقلاب خارج از كشور ضرورتي انكارناپذير است. بازخواني فتنه 88 به عنوان بزرگترين چالش نظام و نقش حماسه 9دي در مهار آن، الگويي مناسب براي نيروهاي مؤمن به انقلاب براي مواجهه با تهديدات آينده است.
هفتم: پيام روشن قيام مردمي نهم دي 1388، اين بود كه فروپاشي نظام جمهوري اسلامي ايران، از درون با كپيبرداري از انقلابهاي رنگي «جنگ نرم» امكان پذير نيست و مردم به نظام اعتماد و دلبستگي دارند. همچنان كه پيام هشت سال دفاع مقدس ملت ايران هم اين بود كه امكان براندازي نظام جمهوري اسلامي از طريق «جنگ سخت» وجود ندارد.
حماسه دي ماه88، نمايش بلوغ اجتماعي و سياسي، استقلالخواهي، ولايتمداري، شاخص مرزبندي بين جبهه حق و باطل و تجلي اقتدار ملي و سياسي تمامي مردم ايران بود كه با حضور گسترده خود در راهپيمايي عظيم 9دي توطئه دشمنان را خنثي كرد و مدال قبولي و رضايت را چنين از نايب امام زمان(عج) به دست آورد كه فرمود: « اگر صدها بار براي نعمت هوشياري اين ملت، سجده شكر به جا آورده شود، باز هم كم است.»
هشتم: مردم ايران نسبت به استقلال كشور و دخالت بيگانكان در امور داخلي خود همواره حساس بوده و هستند، در واقع روح عزتطلبانه و انقلابي ملت ايران در تاريخ نشان داده است كه هر جا پاي بيگانگان به امور داخليشان باز ميشود، واكنش شديدي نشان ميدهند. اكنون نيز پيام پاسداشت 9دي به معني هوشياري و آمادگي براي تمام گزينههاي دشمنان بيروني و سرپلهاي داخلي آنان است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]