واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تجارت پنهان شرکتهای دندانپزشکی با لبخند هالیوودی!
لبخند هاليوودي و اصلاح خط لبخند ترفندي است كه طي سالهاي اخير كلينيكها و مطبهاي دندانپزشكي بسياري با تكيه بر آن براي خودشان مشتري جمع ميكنند.
نویسنده : زهرا چیذری
لبخند هاليوودي و اصلاح خط لبخند ترفندي است كه طي سالهاي اخير كلينيكها و مطبهاي دندانپزشكي بسياري با تكيه بر آن براي خودشان مشتري جمع ميكنند. اين در حالي است كه خيلي وقتها درمانهاي صورت گرفته براي اصلاح خط لبخند و شبيهشدن خنديدن ما بههاليووديها يك فريب تبليغاتي براي جذب مشتري بيشتر است و گاهي وقتها حتي منجر به آسيب به دندان و لثه افرادي ميشود كه در سراب لبخند هاليوودي ميليونها تومان هزينه پرداخت كردهاند و جيب كمپانيهاي خارجي وارد كننده مواد و تجهيزات پزشكي را چاق كردهاند.
كمپانيهاي توليدكننده مواد و تجهيزات پزشكي در كمين سلامت مردم ما نشستهاند و از طريق ارتباطات پنهاني با پزشكان در قالب برگزاري كلاسهاي آموزشي، تورهاي خارجي يا پورسانت به ازاي خريد و استفاده از تجهيزات پزشكي همچون ايمپلنت برخي پزشكان را نمكگير ميكنند تا در سايه تغييرات جدي در سبك زندگي و گرايش افراطي جوانان ايراني به تعريف هاليوودي از زيبايي، درآمدهاي نجومي كسب كنند. در اين بين سازمانهاي ناظري همچون سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت هم انگار آنقدر در دعواهاي زرگري براي لاپوشاني كمكاريها و اشتباهات خود درگيرند كه اصلاً حواسشان نيست، خيلي از افراد در جامعه هستند كه با صرفنظر از بسياري هزينههاي ضروري زندگي، خود را به دست كلينيكهايي ميسپارند كه قرار است برايشان زيبايي هاليوودي به ارمغان بياورند يا حاضرند با استفاده از خمير دندانهاي گرانقيمتي كه حالا حتي زنانه و مردانهشان آمده سلامت دندانشان را قرباني سفيد شدن آن بكنند.
تجارت با آموزش
شركتهاي توليدكننده تجهيزات و مواد دندانپزشكي در كشور ما بيهيچ ضابطهاي فعالند. آنطور كه باقر شهنيزاده، رئيس انجمن دندانپزشكان عمومي ايران ميگويد برخي شركتهاي تجهيزات دندانپزشكي به بهانه معرفي كالاي خود، كلاسهاي آموزشي برگزار ميكنند. به طور مثال شركتي ايمپلنت يا كامپوزيت وارد كرده و به بهانه معرفي اين كالا دورهاي هم براي دندانپزشكان برگزار ميكند و مدرك هم ميدهد و اين دندانپزشك با همين مدرك شروع به انجام اين كارهاي تخصصي ميكند و هيچ نظارتي هم بر كار اين شركتها نيست. اين در حالي است كه شركتهاي تجاري نبايد به بهانه معرفي كالايشان وارد كار آموزش بشوند و آموزش بايد از طريق مجاري قابل قبولي مانند انجمنها و تحت نظارت وزارت بهداشت انجام شود.
لبخند هاليوودي به قيمت عوارض ماندگار
شهنيزاده در پاسخ به سؤالي درباره ضرورت و درماني بودن اصلاح خط لبخند و لبخند هاليوودي يا تبليغاتي و غير واقعي بودن آن ميگويد: برخي كارهاي زيبايي در دندانپزشكي هست كه كاربرد درماني هم دارد. به طور نمونه اگر دندانها در هم فرو رفته باشند يا فكها به گونهاي قرار گرفته باشند كه فرد سيستم جويدن مناسبي نداشته باشد، بديهي است كه اينجا كارهايي نظير ارتودنسي و ايمپلنت و ديگر روشها علاوه بر اينكه به زيبايي و اصلاح خط لبخند منجر ميشود، به درمان مشكلات جويدن فرد هم منجر خواهد شد، اما خيلي وقتها هم اين كارها ضرورت درماني ندارد و تنها به خاطر زيبايي است. به طور نمونه افرادي كه هنگام خنديدن بخش زيادي از لثههايشان ديده ميشود و طي جراحي بخشي از لثه يا استخوان آنها را بر ميدارند و سپس روي دندانهايشان لمينت ميگذارند كه ممكن است منجر به زيبايي شود، اما عوارض خاص خود را دارد.
لبخند هاليوودي براي فرهنگ هاليوودي
دكتر پيام آتش رزم هم در پاسخ به سؤالي درباره واقعي يا تبليغاتي بودن موضوعاتي مانند اصلاح خط لبخند و لبخند هاليوودي تصريح ميكند: بخش عمده اين ادعاها تبليغات است. بنا به تأكيد وي فرهنگ ما هاليوودي نيست كه بنا باشد لبخندمان هاليوودي باشد و دنداني كه سالم است و مشكلي ندارد براي چه بايد روكش يا با روشهاي مختلف سفيد شود. روكش مخصوص دنداني است كه عصبكشي شده يا اگر دندان فردي به خاطر نژادش تيره است و مشكلي ندارد، چرا بايد به سراغ روشهايي براي سفيد كردن دندانش برود كه ممكن است برايش مشكل ايجاد كند. اين متخصص پروتزهاي دنداني ميافزايد: براي روكش كردن دندانها را ميتراشند كه تبعاتي دارد و دندان روكش شده هرگز مانند دندان طبيعي نيست و تميز كردن و پاكيزگي آن مشكلاتي را براي فرد ايجاد ميكند. بنابراين به نظر من چنين ادعاهايي بيشتر تبليغات تجاري است و نه فقط تأثيري در سلامت دهان و دندان ندارد، بلكه خيلي وقتها با عوارضي همراه است. به گفته وي عمر يك روكش دنداني از پنج تا شش سال آغاز ميشود، اما بسته به شرايط ممكن است تا 30 سال هم در دهان يك فرد باقي بماند. دبير علمي يازدهمين كنگره علمي سالانه انجمن دندانپزشكان عمومي ايران در واكنش به اينكه برخي افراد به راحتي از دندانهاي كرسي خود ميگذرند، اما حاضرند براي داشتن دندانهاي زيبا در جلوي صورت هزينههاي كلاني بدهند، ميگويد: بله ما با اين مسئله مواجهيم در حالي كه دندانهاي عقب نقش مهمي در جويدن و سلامتي افراد دارند.
وي با اشاره به تب بالاي ايمپلنت در كشور ميافزايد: حتي در كشوري مثل امريكا حداكثر ۱۰ درصد مردم ميتوانند اين نوع پروتز را انجام دهند و دليل ندارد هر بيمار بيدندان براي دنداندار شدن از ايمپلنت استفاده كند هر چند كارايي ايمپلنتها بيشتر است.
تبليغات داشتن دندانهاي سفيد براي فروش خمير دندانهاي سفيد كننده و حتي نوع تازه اين خمير دندانها كه زنانه و مردانه دارد نيز موضوع ديگري است كه دكتر ليلا عطايي درباره آنها اينگونه توضيح ميدهد:خميردندانهايي كه ادعا ميشود سفيدكننده است حتي در برخي موارد باعث حساس كردن دندانها ميشود، به صورتي كه در برخي موارد، آسيبهاي طولاني مدت را به دندانهاي افراد وارد كرده است.
تجديد نظر در فرهنگسازي
در كنار تمام اينها همچنان همه ما چه در سطح شهر و چه در فضاي مجازي با تبليغاتي مواجهيم كه به ما القا ميكند اگر كمي دندانهايمان نامرتب است يا كمي رنگش تيره، زيبا نيستيم و براي زيبا شدن بايد شبيه بازيگران هاليوودي شويم. اين تبليغات زماني اثرگذارتر ميشود كه بسياري از چهرههاي سرشناس ايراني هم مشتري پر و پا قرص اين كلينيكها هستند. همه اين مسائل بيانگر اين است كه علاوه بر نظارت بايد در فرهنگسازي هم تجديد نظر كنيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]