تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، بى شرم، كودن، چاپلوس و بدبخت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827221798




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت روستائیان بیکار را «بیکار بدهکار» می‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دولت روستائیان بیکار را «بیکار بدهکار» می‌کند
به گفته كارشناسان طرح وام 5/1 ميليارد دلاري اشتغال روستايي كه هنوز هيچ برنامه‌اي براي نحوه هزينه آن در دولت وجود ندارد، طرحي است كه روستائيان «بيكار» را به «بيكار بدهكار» تبديل مي‌كند؛ اين درحالي است كه وزير رفاه همچنان برتخصيص اين وام تأكيد دارد و وعده مي‌دهد كه خاطرات تلخ بنگاه‌هاي زود‌بازده تكرار نخواهد شد.


به گفته كارشناسان طرح وام 5/1 ميليارد دلاري اشتغال روستايي كه هنوز هيچ برنامه‌اي براي نحوه هزينه آن در دولت وجود ندارد، طرحي است كه روستائيان «بيكار» را به «بيكار بدهكار» تبديل مي‌كند؛ اين درحالي است كه وزير رفاه همچنان برتخصيص اين وام تأكيد دارد و وعده مي‌دهد كه خاطرات تلخ بنگاه‌هاي زود‌بازده تكرار نخواهد شد.
به گزارش «جوان» برخی کارشناسان منتقد این عمل اقتصادی را بیشتر از آنکه اقتصادی بدانند طرحی سیاسی می‌دانند که بیشتر به آرای مخالف دولت تخصیص می‌یابد.  كارشناسان و حتي معاون اشتغال وزير كار از نداشتن توان جذب روستاها براي تسهيلات اشتغالي خبر مي‌دهند و دولت هم هيچ برنامه اشتغالزايي ارائه نكرده، همچنان رايزني‌هايي با نمايندگان مجلس براي تصويب اين طرح در ماه‌هاي پاياني دولت يازدهم انجام مي‌شود. تجربه نشان مي‌دهد شيوه دولت‌هاي گذشته براي اشتغالزايي و مقابله با بيكاري كاملاً شبيه هم بوده و تنها تفاوت آن چگونگي تبليغات برنامه‌هاي اشتغالزايي از سوي دولت‌ها است، تبليغاتي كه گاهي شائبه انتخاباتي دارد.
طي دو دهه گذشته در كشور شاهد اجراي برنامه‌هاي اشتغالزايي كوتاه‌مدت، ضربتي و مقطعي بوديم كه عمر فعاليت آنها محدود به دوران فعاليت دولت‌ها بوده است. يعني همزمان با تغيير دولت‌ها طرح‌هاي اشتغالزايي بايگاني و با آمدن دولت بعدي از سر گرفته مي‌شود.
باتوجه به اينكه اين روش‌ها همچنان توسط دولت‌ها دنبال مي‌شود و هر دولتي سعي مي‌كند با يك سري برنامه‌ها و مصوبات، كارنامه پُرباري را در تلاش براي اشتغالزايي جوانان از خود نشان دهد اما حل معضل بيكاري، موضوعي نيست كه بتوان اميدوار بود برخي بنشينند و براي آن دستورالعمل صادر كرده؛ آنگاه بانك‌ها پول بدهند و در نتيجه اشتغال ايجاد شود، بلكه اشتغالزايي نتيجه رشد اقتصادي و فعال شدن بازارها و بنگاه‌هاي اقتصادي يك كشور است.
علي ربيعي از طرح 5/1 ميليارد دلاري «تكاپو» صحبت مي‌كند، اما جزئيات طرح مشخص نيست و در صورت اجرا تنها 70 هزار شغل در روستاها و مشاغل خرد پيش‌بيني شده است كه برخي از كارشناسان بيان مي‌كنند اين تنها 5/14 درصد اشتغالي است كه با اين مبلغ مي‌توان ايجاد كرد. دولت پيش از اين هم وعده‌هاي مختلفي به روستاييان براي ايجاد اشتغال با تسهيلات كم داده بود اما اين وعده هم مانند ساير وعده‌ها محقق نشد و در ميان وعده‌هاي متعدد گم شد.
عيسي منصوري، معاون امور اشتغال و كارآفريني وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي، درباره اينكه آيا اين طرح تنها در روستاها هزينه مي‌شود مي‌گويد: روستاها توان جذب اين ميزان منابع را ندارند و در اينباره نگاه رشته‌اي به فعاليت‌هاي اقتصادي در كشور داريم به طوري كه نمي‌توان اشتغال روستاها را منفصل از شهرها دانست.
وي مي‌افزايد: ‌بنابر اين در حوزه اشتغالزايي هدف منطقه خاصي نيست و در كل كشور رشته‌هاي مختلف شغلي مدنظر خواهند بود. دغدغه داريم كه اين منابع صندوق چطور در كشور تخصيص و هزينه خواهد شد و اين نگراني همواره در دولت‌ها درباره نحوه هزينه‌كرد اين نوع منابع وجود دارد.
 
   طرح جديد اشتغالي دولت، روستائيان «بيكار» را به «بيكار بدهكار» تبديل مي‌كند
يك كارشناس بازار كار معتقد است صرف 5/1 ميليارد دلار از منابع صندوق توسعه ملي بي‌اثر و تكرار طرح‌هاي قبلي است و روستائيان «بيكار» را به روستائيان «بيكار بدهكار» تبديل مي‌كند.
آرمان حاجيان‌فرد، استاد اقتصاد دانشگاه در گفت‌وگو با تسنيم، درباره برنامه‌هاي اشتغالزايي دولت‌ها و به ويژه لايحه صرف 5/1 ميليارد دلار از منابع صندوق توسعه ملي براي اشتغالزايي روستاييان، مي‌گويد: يكي از سياست‌هاي اشتغالي در دولت قبل، پرداخت تسهيلات به بنگاه‌هاي زودبازده بود كه در زمينه ايجاد اشتغال، عملاً با شكست مواجه شد.
اين استاد دانشگاه نتيجه تزريق پول پرقدرت به روستاها را عاملي براي مهاجرت به شهرها اعلام كرد‌ه و مي‌گويد: منابع درخواستي دولت تقريباً شامل 5 هزار ميليارد تومان خواهد شد كه تاكنون نحوه تخصيص و هزينه‌كرد آن مشخص نشده است. دولت به جاي طرح سياست‌هاي مقطعي در شرايط بحراني بازار كار به دنبال تقويت بنگاه‌هاي نيمه تعطيل و راكد باشد كه در اين‌باره سياست‌هاي مالياتي دولت بسيار حائز اهميت خواهد بود.
حاجيان‌فرد در ادامه با ارائه پيشنهادي درباره حوزه‌هاي مطرح براي اشتغالزايي، تأكيد كرد: از سوي ديگر با توجه به اقليم و جغرافياي كشور و همچنين افت شديد منابع آبي و بحران‌هاي پيش رو در حوزه آب دولت بايد از هدايت مردم به اشتغال‌هاي آب‌محور اجتناب و با استفاده از تكنولوژي‌هاي روز دنيا بستر صنعتي شدن كشور را ايجاد كند كه ورود به اين بحث در اين مقال نمي‌گنجد.
  ربيعي: ۱۰۰۰ميليارد تومان براي اشتغال كنار گذاشتيم
درشرايطي كه انتقادات فراواني به تصويب طرح اشتغال روستايي وجود دارد، وزير رفاه نسبت به تخصيص اين وام و ايجاد شغل در روستاها همچنان خوش‌بين است و با بيان اينكه امسال تبصره‎اي 1000 ميليارد توماني به عنوان اشتغال در لايحه بودجه كشور پيش‌بيني شده است، مي‌گويد: اين تبصره در بودجه‌ سال‌هاي گذشته پيش‌بيني نشده بود لذا اميدواريم نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به اجراي اين امر كمك كنند.
علي ربيعي در نوزدهمين كارگروه اقتصاد مقاومتي استان گلستان با اشاره به همراهي خوب نمايندگان مجلس با دولت افزود: دوره‎هاي اقتصادي اثرش را در دو تا سه سال بعد باقي مي‎گذارد و با توجه به تحليلي علمي امسال سال شكوفايي اقتصادي در كشور و سال آينده سال جهش اقتصادي خواهد بود.
وي مي‌گويد: در كل كشور وضعيت ما نسبت به اشتغال مطلوب است اما پاسخگو نيست و به عنوان يك عضو هيئت وزيران نكته‎اي عرض مي‌كنم كه در دولت نتوانستيم تبيين كنيم، چراكه در دوره طولاني عدم ارتباط با بانك‎ها را تجربه كرديم و وقتي مشكلات برطرف شد، بانك‎هاي دولتي ما آمادگي لازم را نداشتند.

  به دنبال كاهش نرخ سود بانكي هستيم
ربيعي به اتفاقاتي كه در حوزه كنترل تورم اتفاق افتاده اشاره كرد‌ه و مي‌گويد به دنبال كاهش نرخ سود بانكي هستيم و تصور نمي‎كنيم با پول پاشيدن مشكلات كشور حل مي‎شود و طرح تجربه شده در مكزيك و هند كه از نظر دانش و آينده‌نگري بي‎نظير است را دنبال خواهيم كرد و اعتقاد داريم كه بايد پول به صورت قطره‎اي و بجا هزينه شود.
ربيعي با بيان اينكه نمي‎خواهيم به سراغ خاطرات تلخ بنگاه‎هاي زودبازده برويم، تأكيد مي‌كند: در چند روز آينده برخي شركت‎ها را براي سرمايه‎گذاري در استان‌ها دعوت مي‎كنيم، اتفاقات خوبي در مورد بحث تك نرخي كردن تورم در كشور اتفاق افتاده، اما هر فردي كه تريبوني در اختيار دارد مي‎گويد چنين اتفاقي نيفتاده اما دولت هم كم حرف مي‌زند و بيشتر اهل عمل است.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي ادامه مي‌دهد: اجراي اعتبار فروش محصولات كشاورزي با اعتباري بالغ بر 20 ميليارد تومان با مشاركت برخي از بانك‎ها در توسعه روستايي از هفته آينده آغاز مي‌شود.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن