محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843162175
واکنش همزمان ۵ مرجع تقلید به «نظام بانکی ربوی» | پایگاه خبری تراز
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: ۵ تن از مراجع تقلید و علمای عظام قم چهارشنبه گذشته نسبت به نظام بانکی ربوی ابراز نظر صریح داشتند.
به گزارش تراز ، انتهای هفته گذشته بیت چند تن از مراجع عظام تقلید، میزبان اعضاء کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بود که برای گرفتن نظر علمای اعلام درخصوص طرح در دست بررسی «بانکداری جمهوری اسلامی» به قم مشرف شده بودند. در این دیدارها، مراجع و علمای بزرگوار درباره لزوم اصلاح نظام ربوی بانکها هشدارهای کمسابقهای دادند؛ حضرت آیات عظام جوادی آملی، مکارم شیرازی، علوی گرگانی و سبحانی در این مورد اظهارنظر داشتند؛ همچنین قسمتی از مصاحبه عالم بزرگوار حضرت آیتالله محیالدین حائری شیرازی نیز در همین روز در خبرگزاری تسنیم منتشر شد.
مصادف شدن این اظهارنظرها با تعطیلات پایان هفته و همچنین میلاد پربرکت نبیمکرم اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع) سبب شد این دیدارها چنان که باید و شاید در رسانهها انعکاس پیدا نکند. گزارش زیر، خبر یکپارچهای از این اظهارنظرهای بسیار مهم و در عین حال گزارش بیستم از پرونده «باجِ باجه» در تسنیم است.
* * * * * * *
آیتالله جوادی آملی: دشمن درونی ما غده سرطانی رباست /خداوند صریحاً در قرآن فرمود گزینه نظامی من در مقابل ربا روی میز است
حضرت آیت الله جوادی آملی، مرجع تقلید شیعیان یکی از بزرگترین منتقدان سیستم بانکداری در ایران است و بارها و بارها به موضوع ربا در بانکداری اسلامی اعتراض کرده است. پیگیری سخنان ایشان در چند سال اخیر نشان میدهد که به جدیت پیگیر این موضوع بوده و هستند و کار حتی به جایی رسیده که غلامرضا مصباحیمقدم چندی پیش در یک گفتوگوی تلویزیونی اعلام کرد برخی افراد از او خواسته بودند تا آیتالله جوادی آملی را «توجیه» کند که در خصوص سیستم ربوی بانکها موضعگیری سفت و سختی نکند. با این حال آیتالله جوادی املی همچنان در منبرهای خود از انتقاد سفت و سخت از این ماجرا دست نکشیدهاند. پس از سخنرانی همراه با بغض و اشک ایشان در کلاس خارج تفسیر خود در هفتم آبان امسال که بازتابهای گستردهای داشت ایشان امروز هم بار دیگر و در دیدار اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به این مسئله اعتراض کردند و فرمودند: دشمن درونی ما غده سرطانی رباست؛ خداوند صریحاً در قرآن فرمود گزینه نظامی من در مقابل ربا روی میز است؛ ربا این چنین است اما بسیاری این را باور نکردند.
بنا بر این گزارش آیتالله عبدالله جوادی آملی در دیدار اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در روز 24 آذرماه، خاطرنشان کرد: ما وقتی که بدانیم خطر چیست و کدام خطر ما را تهدید میکند آنگاه با هوشیاری بیشتری میتوانیم عمل کنیم.
وی ادامه داد: ما یک دشمن بیرونی داریم گاهی عربدهای میکشد که بعضیها میترسند در حالیکه در واقع هیچ هراسی از دشمن بیرونی نیست. الآن همین آمریکا وقتی میگوید گزینه نظامی روی میز من است ممکن است برخی بترسند! اما تجربه نشان داد هیچ کاری از آمریکا ساخته نیست. در جنگ هشت ساله آمریکا همه تلاش و کوشش خود را به کار بست اما هیچ کاری پیش نبرد. وقتی برای ملتی ثابت شود حضور در جبهه برای او عبادت است با همه وجود در صحنه حضور مییابد و کاری از دشمن ساخته نیست.
مرجع تقلید شیعیان اضافه کرد: این جنگ هشت ساله در واقع جنگ جهانی سوم بود، چرا که جنگ جهانی تنها به این معنا نیست که چند کشور علیه چند کشور وارد جنگ بشوند وقتی همه دنیا با یک کشور مظلوم وارد جنگ میشوند هم این جنگ جهانی است و دفاع مقدس این چنین بود اما به لطف الهی این کشور پیروز شد. سر پیروزی این است که دین آمده شهادت و مرگ را معنا کرده است این سخن انبیاء الهی است که انسان مرگ را میمیراند نه اینکه بمیرد، امام حسین(ع) در روز عاشورا خطاب به یارانشان فرمودند شما فرزندان کرامت هستید و مرگ مانند پلی زیر پای شماست شما مرگ را پشت سر میگذارید و ابدی میشوید.
آیتالله جوادی آملی تأکید کرد: این روحیه مقاومت و آزادگی است و بردگی نمیپذیرد و زیر بار استثمار و استعمار نمیرود بنابراین جوانان این طعم شیرین دین را چشیده بودند که آرزوی شهادت میکردند اینها در مکتب قرآن خوب بار آمده بودند.
وی در فراز دیگری از سخنان خود با تأکید بر لزوم اصلاح نظام پولی و بانکی کشور خاطرنشان کرد: در مقابل آن دشمن بیرونی که کاری هم از او ساخته نیست یک دشمن درونی نیز وجود دارد و آن غده سرطانی رباست.
این مرجع تقلید اضافه کرد: رهبر اگر علی بن ابیطالب(ع) هم باشد تا مردم عاقل نباشند و بدنه نظام و مسئولان طاهر و سلامت نباشند کاری از او ساخته نیست.
وی به حدیثی از حضرت رسول اکرم اشاره کرد و افزود: کلینی از حضرت رسول(ص) نقل میکند که حضرت فرمود خدایا بین نان مسلمانان و خود آنها جدایی نینداز که مراد از نان در اینجا اقتصاد است اگر ملتی نان نداشته باشد دینداریش سخت است.
آیتالله جوادی آملی در توصیه به مسئولان اقتصادی کشور بیان کرد: مسئولان باید دامداری و کشاورزی را بیشازپیش تقویت کنند تا مردم بتوانند با خودکفایی روی پای خود بایستند. باید اشتغالزایی را بهصورت جدی در پیش گرفت و مردم را به کار تشویق کرد. از سوی دیگر مسئولان تولید را تسهیل ببخشند و بخش خصوصی را وارد اقتصاد کنند و وظیفه خود بدانند که اگر شخصی کاری را آغاز کرد همه تلاش خود را بهکار گیرند تا آن فرد در کار خود موفق بشود و این را دغدغه خود بدانند.
آیتالله مکارمشیرازی: بانکها گوششان بدهکار بانکداری اسلامی نیست/هرچه میخواهیم بانکداری را اسلامی کنیم باز هم غربی است
چهارشنبه 24 آذرماه حضرت آیت الله مکارم شیرازی میزبان هیأتی متشکل از رئیس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بود.
آیتالله ناصر مکارم شیرازی در این دیدار با بیان اینکه «بانکداری ضرورتی در دنیای امروز است» خاطرنشان کرد: بانک محل مبادلات مالی مردم است و بدون بانک فعالیتهای بزرگ اقتصادی انجام نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه «بانکداری کنونی از غرب آمده و اسلامی نیست» افزود: باید سیستم بانکداری اسلامی شود؛ هرچه میخواهیم بانکداری را اسلامی کنیم باز هم غربی است، از همین رو باید مطالعات وسیعی در این زمینه صورت گیرد.
استاد برجسته حوزه علمیه تصریح کرد: کمیسیون اقتصادی مجلس نظرات نهایی طرح بانکداری اسلامی را به مراجع بدهد تا این موضوع با جدیت مطالعه و بررسی شود.
وی مشکل مهم را «اجرای بانکداری اسلامی» دانست و گفت: بانکها گوششان بدهکار بانکداری اسلامی نیست؛ در این راه به بخشنامهها استناد میکنند و این زیان است، هرچه هم میگوییم فایدهای ندارد.
مرجع تقلید شیعیان با تصریح بر اینکه «بارها مسائل و مشکلات را با رؤسای بانکها مطرح کردهایم، اما به تکلیف خود عمل نمیکنند» خاطرنشان کرد: باید راهی برای عملیاتی شدن طرح بانکداری اسلامی تعریف شود؛ مسئولان دنبال درآمد بیشتر هستند؛ وقتی هم میبینند کار سخت است کار را به مردم واگذار میکنند.
وی در این دیدار «ضمانت اجرای طرح بانکداری اسلامی» را مورد تأکید قرار داد و گفت: بانکها قوانین بانکداری اسلامی را دور میزنند و با بهانههای مختلف کلاه سر قانون میگذارند.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی در ادامه با بیان اینکه «مشکل بیش از آنکه در قانون باشد در اجراست» تأکید کرد: مردم باید آموزش ببینند؛ رسانهها در این آموزش مشارکت داشته باشند، وگرنه قوانین روی کاغذ به جایی نمیرسند و در عمل گرفتار همان مشکلات قبل میشویم.
آیتالله حائریشیرازی: فعالیت بانکها ربوی است/دلار «پولِ زور» است
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حضرت آیت الله محیالدین حائری شیرازی، در گفتگوی 24 آذرماه خود با خبرگزاری تسنیم حول موضوع «پول و بانک» گفت: در بیع، سود و زیان با هم وجود دارد؛ در ربا سود هست اما زیان نیست. قرآن میگوید اگر حواست پرت نباشد نمیگویی این دو مانند هم هستند. آیا بانک حاضر است به کسی قرض بدهد و در ضرر او شریک شود؟ اگر حاضر نیست این روش بانکها رباست.
وی افزود: کسانی که ربا میخورند «گیج» هستند؛ سرشان «دور» برداشته؛ میفرماید دلیلش این است که میگویند معامله هم مثل رباست؛ درحالی که خدا معامله را حلال کرده و ربا را حرام؛ میگوید تو حواست پرت است؛ اگر حواست پرت نبود این حرف را به من نمیزدی؛ تو چرا نمیفهمی بیع مانند ربا نیست؟
عضو مجلس خبرگان رهبری خطاب به بانکها گفت: بانک به گیرنده تسهیلات میگوید کاهش ارزش این تسهیلات ــ بهدلیل تورم ــ بهعهده گیرنده تسهیلات است. خوب؛ اول اینکه من از بانک سؤال میکنم؛ شما اسکناس چاپ میکنید و کاغذ را به پول تبدیل میکنید؛ بهاین وسیله داراییتان را اضافه میکنید؛ کاغذتان را به «مال» تبدیل میکنید و به همان اندازه پولهای مردم را به «کاغذ» نزدیک میکنید؛ اینجا آیا ضامن مال مردم هستید؟
وی ادامه داد: مردم بگویند این پولت را قبول نداریم؟ چهکار کنند؟ هرچه بخواهند بخرند باید با همین پول بخرند؛ هرکاری بخواهند بکنند باید با این پول بکنند. اگر این پول را در خانه خودشان بهصورت طلا بگذارند امنیت ندارد؛ آنطوری که بانک میتواند اندوخته کند، برایش حراست بگذارد، کنترل بگذارد، مردم که نمیتوانند؛ پس ناچارند پولشان را از خانه خارج کنند و دست بانک بدهند. پس این قراردادی که مردم با بانکها میبندند از روی رغبت نیست؛ بلکه از روی اجبار و ناچاری است؛ این فرایند که از سر اجبار و ناچاری است، حلال است؟
امام جمعه سابق شیراز خاطرنشان کرد: این پولها کجا میرود؟ این پولها میرود در ساختمان بانکها؛ میرود در املاک بانکها. بانکها گرانترین و بهترین ساختمانها را دارند؛ اغلب حقوقهای نجومی را بانکیها میبرند. اینها از کجا میبرند؟
وی اضافه کرد: مردم میدانند که قدرت خرید اسکناس رایج در آینده کم خواهد شد؛ ولی چارهای ندارند و بهاجبار با آن معامله میکنند؛ این «پولِ زور» است. دلار، پولِ زور است؛ مردم ناچار هستند با دلار معامله کنند، میدانند که آمریکا از این شرایط سود میبرد، ولی چارهای ندارند؛ مثلاً وقتی قرار است معامله بینالمللی باشد باید یک پول بینالمللی هم باشد، حالا وقتی یک قدرت بینالمللی، پول خودش را هم بینالمللی کرد، کلی سود میبرد؛ الآن حتی کسی نمیپرسد بابت پشتوانه این پول چه فراهم کردی.
آیت الله علوی گرگانی: قراردادهای بانکی نباید حرام باشند
سیدحسن حسینی شاهرودی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، درخصوص نشست 24 آذرماه سال جاری اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با آیتالله العظمی علوی گرگانی گفت: با توجه به اینکه مشکلات سیستم بانکی در کشور مسائلی را برای مردم و فعالان اقتصادی بهوجود آورده است و اینکه شبهات ربوی بودن عملیات بانکی یکی از دغدغه های مراجع تقلید است است، امروز اعضای این کمیسیون برای شنیدن نقطه نظرات مراجع تقلید درخصوص طرح بانکداری جمهوری اسلامی خدمت این مراجع عظام و علمای قم رسیدند.
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این نشست رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گزارشی از عملکرد و برنامههای آتی این کمیسیون به آیتالله العظمی علوی گرگانی ارائه داد.
حسینی شاهرودی افزود: اعضای کمیسیون اقتصادی در این نشست اعلام کردند که از نقطه نظرات مراجع عالیقدر در رسیدگی به طرح بانکداری جمهوری اسلامی بهره خواهند برد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: آیتالله العظمی علوی گرگانی تأکید کردند که این یک مطالبه مردمی است که سیستم بانکی در راستای موضوعات اسلامی فعالیت کند؛ همچنین تأکید بر اینکه قراردادهای بانکی نباید حرام باشند، و نیز باید در این قراردادها جزئیاتی لحاظ شود که به مردم فشار اقتصادی وارد نشود جزو مطالبات معظمله بود.
آیت الله سبحانی: وظیفه بانک، تجارت است یا امانتداری؟ / صرف تجارت با پول مردم ربا را برنمیدارد
آیتالله جعفر سبحانی روز 24 آذرماه سال جاری در دیدار با رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی که در مؤسسه امام صادق (ع) قم برگزار شد تصریح کرد: در سال 1362 مسئله بانکداری بدون ربا در کشور مطرح شد، ولی به دلیل جنگ تحمیلی چندان این مسئله موردتوجه و اهتمام قرار نگرفت و متأسفانه مسکوت ماند.
مرجع تقلید شیعیان تصریح کرد: در ابتدا باید مشخص کنیم آیا «وظیفه یک بانک، تجارت است یا امانتداری»؛ اگر بانک کارش صرفاً تجارت شد دیگر نمیتوان انتظار داشت که به سوی ربا کشیده نشود؛ ولی اگر کار او امانتداری شد، باید مردم پولی را که در بانک میگذارند و ارزش آن به هر دلیلی پایین آمد، بانک همان ارزش پایین آمده را جبران کند، در این صورتمسئله فرق میکند.
استاد برجسته حوزه علمیه خاطرنشان کرد: کثرت بانکها مشکلی را برطرف نمیکند و صرف تجارت با پول مردم ربا را برنمیدارد، بنابراین باید برای این مسئله فکری اساسی کرد.
منبع: تسنیم
زمانبندی انتشار: 29 آذر 1395 - 09:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]
صفحات پیشنهادی
واکنش همزمان ۵ مرجع تقلید به «نظام بانکی ربوی»
واکنش همزمان ۵ مرجع تقلید به نظام بانکی ربوی ۵ تن از مراجع تقلید و علمای عظام قم چهارشنبه گذشته نسبت به نظام بانکی ربوی ابراز نظر صریح داشتند تسنیم انتهای هفته گذشته بیت چند تن از مراجع عظام تقلید میزبان اعضاء کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بود که برای گرفتن نظر علم۲ مشکل نظام بانکی کشور از زبان سیف | پایگاه خبری تراز
تراز رئیس کل بانک مرکزی کشور از نرخ بالای تمام شده فعالیت بانکداری و عدم ارتباط با سیستم بانکداری بین المللی به عنوان دو مشکل بزرگ نظام بانکی کشور یاد کرد به گزارش تراز ولی الله سیف با اشاره به اینکه امروز نظام بانکی کشور باید با دنیا هماهنگ شود یادآور شد متاسفانه از استاندارواکنش وکیل بانک مسکن به حکم اعدام بابک زنجانی | پایگاه خبری تراز
تراز پولها را بیاورد تخفیف در مجازات میگیرد اما گوش بابک زنجانی به این حرفها بدهکار نبود و فکر میکرد شوخی میکنند و دادگاه فیلم بازی میکند به گزارش تراز وکیل مدافع بانک مسکن در واکنش به تأئید حکم اعدام بابک زنجانی از سوی دیوان عالی کشور اظهار کرد هنوز حکم به دست من نرسیواکنش رئیس صندوق توسعه ملی به برداشت ۳۳۰میلیون دلاری برای پیش پرداخت به بوئینگ | پایگاه خبری تراز
تراز رئیس صندوق توسعه ملی تصریح کرد بنده هم درباره احتمال برداشت از صندوق توسعه ملی برای قرارداد بوئینگ شنیدهام اما هنوز چیزی به دستم نرسیده است به گزارش تراز احمد دوست حسینی رئیس صندوق توسعه ملی در خصوص خبر برداشت 330 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی اظهار کرد هنوز درخواستیجدول: بودجه پیشنهادی سال ۹۶ برای نهادهای نظامی | پایگاه خبری تراز
تراز روز گذشته رئیس جمهور لایحه بودجه سال ۹۶ کل کشور را تقدیم مجلس کرد به گزارش تراز روز گذشته رئیس جمهور لایحه بودجه سال ۹۶ کل کشور را تقدیم مجلس کرد بر این اساس ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برای هزینه منابع عمومی و ۶۲ هزار میلیارد تومان برای تملک داراییهای سرمایهایبحران درنظام بانکداری تجاری ایران +جدول | پایگاه خبری تراز
تراز گزارش شش ماهه امسال بانک صادرات بحران در نظام بانکداری تجاری که چند سالی است نشانههای آن هویدا شده بود را عیان ساخت این بانک در شش ماهه ۲هزار و ۷۰۰ میلیاردتومان زیان داشته است به گزارش تراز بنابر صورتهای مالی شش ماهه بانک صادرات وضعیت سود و زیان خالص این بانک اانتظارات تجار از برجام، محقق نشد/ در شرایط بانکی هنوز به مطلوب نرسیدیم! | پایگاه خبری تراز
تراز محمدرضا بختیاری این موانع از نظر تجاری مالی و بانکی وجود دارد که موجب میشود مذاکرات ما با خارجیها روند سریعی نداشته باشد بهعنوان مثال برای سرمایهگذاری مشترک یا سرمایهگذاری خارجی موضوعاتی مثل نرخ ارز مطرح است به گزارش تراز محمدرضا بختیاری معاونت امور بینالمللصعود بدهی بانکی دولت تا ۲۰۴ هزار میلیارد | پایگاه خبری تراز
تراز بدهی دولت به بانکها باز هم رشد کرد رقمی که تا ۲۰۴ هزار میلیارد تومان تا پایان مهرماه امسال ثبت شده تا همچنان دولت بزرگترین بدهکار بانکی باشد به گزارش تراز رشد بدهی دولت به بانکها اتفاق تازهای نیست ولی روند رو به رشد آن علی رغم کلید خوردن برخی اقدامات ادامهواکنش بازار ارز به نرخ ارز بودجه ۹۶ | پایگاه خبری تراز
تراز نرخ دلار در بودجه سال۹۶ کل کشور با۱۰۰تومان افزایش نسبت به بودجه۹۵ ۳۳۰۰تومان در نظر گرفته شد همین موجب شد قیمت دلار در بازار آزاد امروز با ۴۲تومان افزایش نسبت به روز گذشته به ۳۹۰۸تومان برسد به گزارش تراز امروز حسن روحانی لایحه بودجه سال ۹۶ کل کشور را به مجلس ارایه کرد دحمایت دو مرجع تقلید از تولید سریال حضرت موسی(ع) | پایگاه خبری تراز
تراز عوامل سازنده مجموعه تلویزیونی حضرت موسی ع با دو تن از مراجع تقلید حوزه علمیه قم دیدار کردند به گزارش تراز حضرت آیتالله مکارم شیرازی در دیدار با عوامل مجموعه حضرت موسی ع با تأکید بر استفاده بهینه از تمام امکانات فیلم و سینما گفت نباید در استفاده از امکانات بصری-
اقتصادی
پربازدیدترینها