تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ما (اهل بيت) ستون هاى حق را استوار و لشكريان باطل را متلاشى كرديم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833646457




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کینه دیرینه ی وزیر دفاع دولت ترامپ از ایران


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری فارس: نشریه «پالیتیکو» در مقاله‌ای به قلم «مارک پری» به سابقه خصمانه «جیمز ماتیس» گزینه وزارت دفاع آمریکا علیه جمهوری اسلامی و رویکرد احتمالی وی در پنتاگون اشاره کرد.

در ابتدای این مطلب آمده است: انتخاب ژنرال «جیمز ماتیس» ژنرال سابق نیروی دریایی به عنوان وزیر دفاع برای بسیاری و از جمله خود ترامپ نوری در تاریکی محسوب می‌شود. اکنون می‌توان گفت که پس از چند هفته بالاخره یک فرد بالغ وارد کاخ‌ سفید می‌شود. تمامی وب‌سایت‌ها رویکرد وی را اینگونه مختصر و مفید معرفی کردند: «مودب و حرفه‌ای باش اما برای قتل هر فردی که با شما ملاقات می‌کند، برنامه داشته باش.» همین مدیریت ماهرانه وی در عراق و افغانستان لقب «سگ دیوانه» را برای او به ارمغان آورده است. اینکه ماتیس یک تفنگدار دریایی بوده مهم‌ترین ویژگی وی محسوب می‌شود. تفنگداران دریایی مانند ارتش، نیروی دریایی یا هوایی تنها یک مجموعه نبوده بلکه آن‌ها خود را نخبگانی متفاوت از سایر نیروهای نظامی می‌دانند. آن‌ها بیشتر شبیه به فرقه‌ای در ارتش هستند. ‌

به گفته مقامات نظامی آمریکایی، ماتیس ویژگی‌های مطلوبی دارد اما از این میان شاید بتوان مهم‌ترین مساله تاثیرگذار را معضل دیرینه تفنگداران دریایی با ایران دانست؛ مساله‌ای که به دهه ۱۹۸۰ بازمی‌گردد. در حقیقت، خصومت ضدایرانی ماتیس به قدری است که «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا مجبور به جایگزینی وی از مسئولیت فرماندهی مرکزی ایالات‌‌متحده (CENTCOM) شد. این خصومت، نگرانی بسیاری از فرماندهان ارشد پنتاگون نیز بود؛ آن‌ها آشکارا اعلام می‌کردند که آیا دیدگاه‌های وی در قبال ایران هوشمندانه بوده یا صرفا مربوط به تنفر ۳۰ ساله او از جمهوری‌اسلامی است. چنین شرایطی می‌تواند زمینه‌ساز اختلافاتی در پنتاگون طی چهار سال آتی باشد. به گفته یکی از افسران ارشد نیروی دریایی، این تنفر در خون ماتیس است.

نویسنده در ادامه خاطرنشان کرد: در جمعی از ده‌ها تفنگدار آمریکایی دریافتم که آن‌ها می‌دانند چگونه باید کینه‌ای را چندین سال با خود حفظ کنند. کینه آن‌ها از ایران نه تنها به حادثه انفجار در مقر تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت که ایران به عنوان متهم ادعایی آن معرفی گردید، بلکه به عملیات خلیج‌فارس در دهه۱۹۸۰ که در آن کشتی‌های ایران تانکرهای نفتی کویت با محافظت آمریکا را هدف قرار داده و نیز حمایت ایران از شبه‌نظامیان شیعه در عراق برای کشتن نظامیان آمریکایی بازمی‌گردد.

هر تفنگدار ارشد آمریکایی ایران را در ذهن دارد، از جمله ماتیس. در سال ۲۰۱۲ بود که وی در لباس نظامی اعلام کرد که سه تهدید بزرگ پیش‌روی آمریکا وجود دارد: «ایران، ایران و ایران». این صراحت کلام در سال‌های پس از بازنشستگی وی نیز تشدید گردید. به گفته وی، ایران تنها تهدید ماندگار صلح و ثبات در خاورمیانه است. او ایران را به ظهور داعش مرتبط کرده و می‌گوید: «به اعتقاد من داعش چیزی جز یک بهانه برای ایران به منظور ادامه فساد خود نیست. ایران دشمن داعش نیست. این کشور مزایای زیادی از آشفتگی‌هایی بدست آورده که داعش ایجاد نموده است.» وی سپس سوال می‌کند: «کدام کشور در خاورمیانه است که مورد حمله داعش واقع نشده؟ تنها یک کشور، ایران. مطمئنم که این اتفاقی نیست.» بااین حال، این ادعای ماتیس که «داعش همان ایران است» تطابقی با واقعیات خارجی ندارد.

[واقعیت این است که] ایرانی‌ها نیروهای بسیج مردمی عراق را که در موصل در حال مبارزه با داعش هستند، تسلیح می‌کنند. تلویزیون ایران در ژوئیه از طرح داعش برای بمب‌گذاری در تهران خبر داد که طی آن ۱۰ تروریست بازداشت شدند. به گفته یکی از مقامات ارشد پنتاگون، ایالات‌متحده اختلافات متعددی با ایران دارد اما آنچه (ایران) در قبال داعش انجام می‌دهد، یکی از این اختلافات نیست. ما خواهان شکست داعش هستیم و ایرانی‌ها نیز همین کار را انجام می‌دهند. مرتبط ساختن ایران و داعش به چند دلیل نگران‌کننده است؛ این امر تهران را در تقابل با آمریکا قرار داده و نخستین گام در تکرار رویکرد «محور شرارت» بوش است که در آن دولت‌ها و ملت‌ها علیرغم تفاوت‌هایشان، جبهه مشترک ضدآمریکایی تشکیل دادند.

یکی از مقامات ارشد غیرنظامی پنتاگون می‌گوید:«این امر ساده‌ای نیست و ماتیس آن را می‌داند. او مدت‌ها در این منطقه بوده و می‌داند که خاورمیانه منطقه‌ پیچیده‌ای است.» برخی معتقدند ماتیس مشتاق جنگ‌افروزی است. به گفته یکی از افسران ارشد نیروی دریایی، ماتیس در زمان حضور در فرماندهی مرکزی آمریکا بر ایران متمرکز بوده و به خوبی نیز از این مساله آگاهی داشته که هر نوع درگیری می‌تواند به آسانی از کنترل خارج شود. این تمرکز بر ایران عامل اصلی بازنشستگی اجباری ماتیس در ژانویه۲۰۱۳ به دستور باراک اوباما بود. وی چند هفته پیش از بازنشستگی دستور استقرار دائمی سومین ناو هواپیمابر در خلیج‌فارس را داده بود. این درخواست وی با این دلیل که ناو مذکور در اقیانوس آرام موردنیاز است، رد شده بود. با این حال ماتیس به ادامه اقدامات تحریک‌آمیز خود در خلیج‌فارس مصمم بود. چند هفته بعد و بدون اعلام قبلی ماتیس از سمتش برکنار شد.

دونالد ترامپ علاقمند است ماتیس را با «جورج پاتون» ژنرال جنگ جهانی دوم مقایسه کند. شاید ترامپ معتقد است ماتیس دیدگاه سختگیرانه‌تری به ویژه در قبال ایران خواهد داشت. گزارشی تحت عنوان «استراتژی ملی نظامی» برای ارائه به ترامپ در حال آماده‌سازی است. مهم‌ترین بخش این گزارش ضمیمه‌ای پنج بخشی است که در آن به تهدیدات پیش‌روی ایالات‌متحده اشاره شده: ایران، روسیه، چین، کره شمالی و سازمان‌های خشونت‌طلب و افراط‌گرا. این گزارش در تضاد با دیدگاه ماتیس است. طبق این سند، بزرگترین تهدید برای آمریکا «روسیه، روسیه و روسیه» است و نه «ایران، ایران و ایران». پس از روسیه، محتمل‌ترین تهدید، سازمان‌های تروریستی نظیر داعش بوده و ایران در رتبه سوم قرار دارد. منتقدان ماتیس معتقدند پنتاگون دیگر به یک جنگجو نیاز ندارد و سخت‌ترین انتقادات نیز درباره عناد ماتیس با ایران مطرح می‌شود.





۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۰۱:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن