محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828983015
سفر به چین برای واردات دکل همزمان با ساخت 5 دکل حفاری در ایران
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سفر به چین برای واردات دکل همزمان با ساخت 5 دکل حفاری در ایران
همزمان با انعقاد قرارداد ساخت پنج دكل حفاري ميان ايران و روسيه طي چند ماه گذشته، يكي از شركتهاي نفتي برنامه گستردهاي را براي واردات دكل حفاري كليد زده است كه منجر به تلف شدن منابع كشور ميشود؛ شركتي كه در ماجراي فروش نفت ميليونها دلار به كشور ضرر وارد كرده است.
نویسنده : وحيد حاجيپور
همزمان با انعقاد قرارداد ساخت پنج دكل حفاري ميان ايران و روسيه طي چند ماه گذشته، يكي از شركتهاي نفتي برنامه گستردهاي را براي واردات دكل حفاري كليد زده است كه منجر به تلف شدن منابع كشور ميشود؛ شركتي كه در ماجراي فروش نفت ميليونها دلار به كشور ضرر وارد كرده است.
به گزارش «جوان»، تيمي متشكل از نمايندگان شركتهاي نفتي زيرمجموعه وزارت نفت و يك شركت شبهدولتي، براي مذاكره با شركتهاي چيني چهارشنبه هفته گذشته به چين سفر كردند تا مقدمات خريد چند دستگاه حفاري دريايي را فراهم كنند. اين شركت نفتي چندي پيش براي تسويه حساب بدهي خود با شركت كاسل چين چند محموله نفت دريافت كرد ولي به دليل سهلانگاري نتوانست نفت را بفروشد و ضرر هنگفتي به صندوقهاي بازنشستگي نفت وارد كرد.
اين اتفاق در شرايطي ميافتد كه هماكنون تعدادي از دستگاههاي حفاري دريايي متعلق به شركتهاي ايراني بيكار مانده است و در ياردهاي بنادر جنوبي كشور آب و خاك و آفتاب ميخورد. هماكنون يكي از دكلهاي شركت حفاري بينالمللي ايران (DCI) و يكي از دكلهاي حفاري دريايي شركت گلوبال پتروتك كيش (Oriental 1) بيكار هستند.
در عين حال، اوايل شهريور ماه امسال قرارداد يك ميليارد دلاري ساخت و مونتاژ پنج دستگاه حفاري دريايي با مشاركت يك شركت ايراني و يك شركت روسي امضا شد و هماكنون مقدمات اجراي اين پروژه مهيا شده است و شركت روسي براي فاينانس اين پروژه ملي آمادگي دارد، اما مؤثر شدن اين قرارداد، به تأييد شركت ملي نفت ايران نياز دارد؛ به بيان ديگر، در صورتي كه شركت ملي نفت ايران از اين قرارداد حمايت كند و نامهاي بدهد كه بر مبناي آن از دكل ساخته شده (در صورت كيفي بودن)، به جاي يكي از دكلهاي خارجي فعال در خليج فارس استفاده كند، يك روز بعد از اين تأييديه، اجراي پروژه كليد ميخورد.
در اين ميان، يك نكته اساسي وجود دارد و آن اينكه آيا هم اكنون در صنعت نفت ايران، اساساً به دكل حفاري دريايي بيش از تعدادي كه در حال كار هستند نياز است يا خير! اگر نياز است، اين دكلها بايد از داخل تأمين يا در داخل ساخته شود يا اينكه دكلهاي مورد نياز را وارد كنند!
ديدگاههاي وارداتي در كانون تفكر مديران نفتي
برخي از مديران ارشد و كارشناسان كنوني در سطح شركت ملي نفت ايران ميگويند بازار داخل از دكلهاي حفاري اشباع شده و قيمت اجاره دكلهاي دريايي به شدت كاهش يافته است و از اين رو، ساخت پنج دكل كار عاقلانهاي نيست و با توجه به وضعيت نامناسب و بازدهي پايين دستگاههاي حفاري دريايي شركتهاي داخلي، بهتر است نياز به دستگاههاي حفاري از طريق اجاره از شركتهاي داخلي تأمين شود و توجيهشان هم اين است كه براي يك ليوان شير نبايد گاو خريد.
فارغ از درست يا غلط بودن ديدگاه مديران و كارشناسان شركت ملي نفت ايران، در نگاه نخست به نظر ميرسد اين رويكرد، تنها منافع مافياي اجاره و واردات دكلهاي حفاري را تأمين ميكند و اين تحليل تك بعدي، فقط منافع اقتصادي كوتاهمدت را لحاظ كرده است.
هماكنون حدود 30 دستگاه حفاري دريايي در بخش ايراني خليج فارس فعاليت ميكنند كه تعداد زيادي از آنها به واسطه شركتهاي ايراني از خارجيها اجاره شدهاند، از اين رو، با وجود اين تعداد دكل خارجي در پروژههاي شركت ملي نفت ايران، اگر دكل ايراني ساخته شود، انتظار است سهم دكلهاي ايراني محفوظ بماند.
دكلهاي خارجي با پرسنل خارجي و كيفيت معمولي، هماكنون بهطور ميانگين كمابيش بين 75 تا 100 هزار دلار در روز اجاره ميشوند كه اين مجموعه به راحتي ميتواند با دكل ايراني و پرسنل ايراني جايگزين شود.
دورانديشي در ساخت داخل دكل حفاري
هماكنون مخازن اكتشافي و مخازني كه هنوز هيچ چاهي در آنها حفاري نشده است، آن هم در بخش دريا، در صنعت نفت ايران كم نيستند و براي مثال در ميدانهاي پارس شمالي، گلشن، فردوسي، كيش، فروز، فرزاداي و بيو... بايد چاههاي زيادي حفاري شود كه هر يك از آنهابه طور سالانه به تعمير، نگهداري و رسيدگي نياز دارند و فرآيند نگهداري از آنها، مستمر و هميشگي است.
هماكنون در حوزه عملكردي شركت نفت فلات قاره ايران، بسياري از چاهها در ميدانهاي دريايي، بازدهي بسيار پايين دارند و به شدت نيازمند رسيدگي و تعمير و نگهداري هستند، از همين رو هم نمايندگان شركت نفت فلات قاره ايران در هيئت اعزامي وزارت نفت به چين براي مذاكره خريد دستگاههاي حفاري دريايي حضور دارند.
بايد در نظر داشت در شرايط كنوني كشور كه بيكاري به يكي از معضلهاي اصلي دولتها تبديل شده است، ساخت داخل دكلهاي حفاري و اجاره دكلهايي كه مالك آنها شركتهاي ايراني هستند، افزونبر اشتغالزايي كه در ساخت و اجاره دكل حفاري دريايي داخلي وجود دارد، در ادامه در بهرهبرداري و تعميرات آن هم وجود خواهد داشت. براي حفاري چاههاي توسعهاي ميدانهاي دريايي همچون پارس شمالي، يا بايد از شركتهاي خارجي، دكل اجاره شود كه عموماً اين پروژه از طريق واسطههاي اين بخش، در انحصار معدودي از شركتهاي خارجي همچون شركت كاسل چين و شركت آبان هند قرار دارد، يا اينكه بايد به دكلسازان ايراني هم فرصت بدهند تا در اين بازار وارد شوند، بازاري كه هماكنون پر از سود و حاشيه و رانت و انحصار خارجي است. مسئولان شركت ملي نفت ايران، بايد اعتقاد داشته باشند كه ساخت داخل دكل بسيار بهتر از واردات دكل از چين و كشورهاي ديگر است كه متأسفانه با فسادهاي زيادي همراه شده است.
هماكنون شركتهاي چيني و هندي با نيروهاي خود در پروژههاي نفتي و گازي ايران حضور دارند و ايرانيها را بيكار كردهاند به ويژه شركت آبان هند. شركت كاسل چين هم كه شريك گلوبال پتروتك كيش است نيز از اين مورد مستثني نيست درحالي كه تركمنستان براي اجاره دكل حفاري ايران خزر قوانين سختي را براي جذب تركمنستانيها بجاي ايرانيها وضع كرده است ولي در ايران چنين ضرورتي ديده نميشود و بر عكس شركتهاي ايراني براي اجاره و واردات دكلهاي حفاري همه چيز را فداي سود خود ميكنند.
ضرورت حمايت از دكلداران ايراني
هم اكنون در صنعت نفت ايران حدود يكهزار حلقه چاه توليدي نفت و گاز در دريا وجود دارد كه عمر بخشي از آنها بالاي 25 سال است، طبيعي است كه اين چاهها بهطور مستمر به تعمير و نگهداري نياز دارند. هماكنون بخش چشمگيري از اين چاهها با راندمان زير 50 درصد و در بعضي از حوزههاي نفتي تا حدود 20 درصد كار ميكنند. در عين حال، با توجه به راهبردهاي توسعهاي شركت ملي نفت ايران، هماكنون به حفر 500 حلقه چاه جديد نياز است تا بتوان سقف توليد كنوني را حفظ كرد.
حفر هر حلقه چاه با يك دكل حفاري مناسب حدود 70 تا 90 روز زمان نياز دارد، در حالي كه عمليات حفر چاه با برخي دكلهاي داخلي قديمي با راندمان بسيار پايين، بسيار بيشتر از يكصد روز و بعضاً تا 200 روز به طول ميانجامد و هزينههاي اجاره دكل را افزايش ميدهد كه اين مسئله، اجاره دكلهاي نامطلوب از شركتهاي خارجي را غيراقتصادي مينمايد و كارفرمايان را به سوي اجاره از شركتهاي خارجي سوق ميدهد.
چرا شركت نفت Job Guaranty نميدهد؟
پيشرفت و توسعه صنعت نفت از مسير خودكفايي، بايستهها و دشواريهاي خود را دارد و نيازمند ريسك و هزينه است و بدون حمايت شركت ملي نفت ايران امكانپذير نيست. در موضوع ساخت داخل دكلهاي حفاري، شركت ملي نفت ايران حاضر نيست براي قرارداد ساخت داخل پنج دكل حفاري دريايي، «Job Guaranty» صادر كند و همين موضوع اجراي اين پروژه را متوقف كرده است.
اگر دكل حفاري دريايي با كيفيت و عملكرد مطلوبي در داخل ساخته شود، شركت ملي نفت ايران حاضر نيست بازار كار آن را تضمين كند و آن را به جاي يكي از دكلهاي خارجي كه هماكنون در خليج فارس با پرسنل خارجي كار ميكند و ارز ميگيرد، به كار بگيرد، در حالي كه انتظار است شركت ملي نفت ايران، اگر دكل حفاري مطابق با استانداردهاي روز و بر پايه رويههاي عملكردي تأييد شده اين شركت در داخل ساخته شد، اين دكل را به جاي يكي از دكلهاي خارجي فعال در خليج فارس به كار بگيرد.
عجيب است كه براي وزارت نفت، يك شركت ايراني دارنده يك دكل حفاري با كيفيت، با شركت عربي يا چيني و هندي كه دكلش در خليج فارس كار ميكند، هيچ تفاوتي ندارد. عدم حمايت وزارت نفت از پروژه ملي ساخت داخل دكل، شائبه حضور مافياي اجاره دكلهاي حفاري از شركتهاي خارجي در بدنه اين مجموعه را تقويت ميكند.
پافشاري تصميمگيران وزارت نفت براي عدم حمايت از ساخت داخل دكل حفاري و عدم صدور Job Guaranty براي پروژه ملي ساخت داخل دكل را جز با تأثير فعاليت واسطهگران اجاره دكلهاي حفاري خارجي و دلالان واردكننده آن و جلوگيري از نفع بردن اين دلالان در شرايط تحريم در صورت ساخت داخلي دكلهاي حفاري، نميتوان توجيه كرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
هند، چین و ژاپن مقاصد سومین سفر دورهای ظریف و ۴۵ مدیر ایرانی
اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد هند چین و ژاپن مقاصد سومین سفر دورهای ظریف و ۴۵ مدیر ایرانی شناسهٔ خبر 3838374 - جمعه ۱۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲ ۲۸ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت jwplayer display inline-block; اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد بر اساس برنامهریزی صورت گرفته در سفر وزیمشارکت نفتی 3 میلیارد دلاری ایران - چین
خبرگزاری مهر معاون وزیر نفت با اشاره به آغاز عملیات طرح توسعه و بهینهسازی پالایشگاه آبادان با مشارکت چینیها گفت اجرای این پروژه ۳ میلیارد دلاری با مشارکت ایران و چین از امروز آغاز شد عباس کاظمی در تشریح اولین توافق بزرگ نفتی ایران و چین در دوران پسابرجام گفت پس از مااز «جنگ در تجارت جهانی به رهبری ترامپ» تا «مانع تراشی چین در راه واردات محصولات غذایی»
در پیمانه اقتصادی هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز همچون تغییرات در بورس بازار طلا ارز سکه نفت و تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم به گزارش تابناک اقتصادی این پیمانه اقتصادی موضوعاتی همچون افت شاخص بورس افزایش قیمت دلارحذف دلار از مبادلات اقتصادی ترکیه با ایران، چین و روسیه
اردوغان باردیگر تاکید کرد حذف دلار از مبادلات اقتصادی ترکیه با ایران چین و روسیه شناسهٔ خبر 3840409 - یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶ ۱۷ اقتصاد > اقتصاد جهان jwplayer display inline-block; رئیس جمهور ترکیه بار دیگر تاکید کرد که این کشور تلاش دارد تا در تجارت با سه شریک تجاری خواردات کابین آسانسور از چین !
واردات کابین آسانسور از چین بر اساس آمار گمرک در 7 ماه منتهی به مهر ماه سال جاری بیش از 94 تن کابین آسانسور وارد کشور شده است به گزارش خبرنگار صنعت تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان بر اساس آمار گمرک در 7 ماه منتهی به مهر ماه سال جاری بیش از 9واردات دستگیره پنجره از چین و امارات
واردات دستگیره پنجره از چین و امارات بر اساس آمار گمرک در 7 ماه منتهی به مهر ماه سال جاری بیش از 414 تن دستگیره پنجره pvc و upvc وارد کشور شده است به گزارش خبرنگار صنعت تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان بر اساس آمار گمرک در 7 ماه منتهی به مهر ماهظریف درآسیا به دنبال چیست؟!/نقش هند،چین و ژاپن در تجارت ایران
مهر گزارش میدهد ظریف درآسیا به دنبال چیست نقش هند چین و ژاپن در تجارت ایران شناسهٔ خبر 3839135 - شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴ ۵۲ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت jwplayer display inline-block; تیم دیپلماسی ایران به همراه هیاتی اقتصادی به کشور هند سفر کرده و در روزهای آینده به چخبرگزاری روسی اعلام کرد پرداخت ۲.۴ میلیارد دلار وام از سوی روسیه برای ساخت نیروگاه حرارتی و برقیسازی راهآهن
خبرگزاری روسی اعلام کردپرداخت ۲ ۴ میلیارد دلار وام از سوی روسیه برای ساخت نیروگاه حرارتی و برقیسازی راهآهن در ایران خبرگزاری روسی اعلام کرد ۲ ۴ میلیارد دلار وام از سوی روسیه برای ساخت نیروگاه حرارتی و نیز برقیسازی مسیر راهآهن گرمسار - اینچهبرون به ایران پرداخت میشود بهتغییر میزان سفر گردشگران ایرانی به کشور آذربایجان
تغییر میزان سفر گردشگران ایرانی به کشور آذربایجانتاریخ انتشار شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲ ۲۳ معاون وزیر فرهنگ و گردشگری آذربایجان گفت ورود گردشگران ایرانی به آذربایجان در سال جاری میلادی ۵۸ درصد افزایش یافته است به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه خبری ای پی ای ناظم صمدوف معاون وزجریمه ١٧ میلیونی یورویی ٢ دکل
جریمه ١٧ میلیونی یورویی ٢ دکل ماجرای سفارش ساخت کشتی به هیوندای کره و سیل انتقادات پس از آن کماکان دنبالهدار است همین چند روز پیش بود که قرارگاه خاتمالانبیا هم به این ماجرا ورود کرد و گفت نباید توان داخل را نادیده گرفت آفتابنیوز فرمانده قرارگاه کسانی را که توان داخلی ر-
اقتصادی
پربازدیدترینها