واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: افزایش اختیارات بانک مرکزی،سناریوی دولت برای کنترل بازار طلا
دولت طبق مصوبه ای به بانک مرکزی اجازه داد که برای مدیریت ذخایر ودارایی ها ،بدون اخذ مجوز،ثبت سفارش،پرداخت حقوق ورودی ومالیات برارزش افزوده نسبت به ورود وصدور طلا اقدام نماید.
به گزارش خبرنگار بورس،بانک وبیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس مصوبه هیات وزیران به بانک مرکزی اجازه داده شد تا برای مدیریت ذخایر و داراییها، بدون اخذ مجوز، ثبت سفارش، پرداخت حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده نسبت به ورود و صدور طلا اقدام نماید.
محمد رجایی باغ سیانی کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار ما در رابطه با این مصوبه دولت گفت: مصوبه جدید دولت با نیت بیشتر کردن اختیارات بانک مرکزی برای کنترل بازار طلا مطرح شده است.
وی در ادامه افزود: تاثیر افزایش اختیارات بانک مرکزی در بازار بستگی به نوع عملکرد این سازمان دارد.
رجایی باغ سیانی تصریح کرد:اگر بانک مرکزی بدون سنجش وارد بازار شود و اقدام به خرید و فروش طلا کند و در مقابل نتواند پاسخگوی نیاز بازار باشد این امر اثرات منفی در پی خواهد داشت.
افزایش سرعت عمل بانک مرکزی در تصمیم گیری های بازار طلا
حسین محمودی اصل کارشناس اقتصادی نیز در رابطه با مصوبه اخیر دولت در گفتوگو ما گفت:دولت با افزایش اختیارات بانک مرکزی قصد دارد به بازار ثابت کند که بین تصمیم واجرا هیچ خلایی وجود ندارد و همچنین سرعت عمل بانک مرکزی در تصمیم گیری های بازار را افزایش دهد.
وی در ادامه تصریح کرد:زمانی که نوسانات شدیدی در بازار طلا رخ می داد بانک مرکزی برای ورود به مناسبات بازار باید نسبت به دریافت مجوزهای خاص برای کنترل وضعیت اقدام می کرد ودر این میان بسیاری از افراد سودجو ومتخلفین از فاصله زمانی بوجود آمده به سود خود بهره می بردند.
نوسانات نرخ ارز آفت اصلی بانک مرکزی
در همین راستا مهدی تقوی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: از آنجایی که نرخ ارز همواره با نوساناتی همراه بوده و قیمت طلا در بازار جهانی نیز روند صعودی را به همراه داشته است باید جهت پرداخت هزینه های مربوط به واردات، از گزینه های سوددهی مانند طلا استفاده کرد.
وی در ادامه افزود: طلا به دلیل قابلیت افزایشی تنها گزینه ای است که جهت کنترل نرخ نوسانات ارز می تواند برای کشور سودمند باشد علاوه بر این، ذخایر طلای کشور به مرور زمان می توانند پس از فروش و تبدیل به ریال، از ارزش بالاتری برخوردار است.
تقوی با بیان اینکه کاهش قیمت دلار به نفع کشور تلقی می شود، افزود: درصورتیکه نرخ ارز به رقم معقول 3300 تومانی خود دست یابد، می توان پس از صادرات نفت شاهد افزایش سوددهی آن باشیم.
این کارشناس مسائل اقتصادی در پایان گفت: درصورت نابودی حباب قیمت دلار استفاده از طلا در این خصوص شاید تا اندازه ای منطقی نباشد اما هم اکنون و با توجه به جهش ناگهانی قیمت آن، تداوم این امر به نفع اقتصاد است.
۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۰۶:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]