واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
اصرار دولت برای تصویب یک برنامه؛
آیا مجلس به «تراریخته»ها چراغ سبز میدهد؟ نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار است در خصوص تصویب تراریختهها به عنوان یکی از برنامههای برنامه ششم توسعه تصمیم بگیرند که این محصولات که تا به حال عرضهشان در کشور ممنوع بوده است؛ میتوانند به طور رسمی در کشور عرضه شوند یا نه؟!
گروه جامعه "فرهنگ نیوز"؛ دیگر این روزها محصولات «تراریخته» برای همگان آشناست و مخالفان و موافقان سرسختی دارد؛ محصولات تراریخته به محصولاتی اطلاق میشود که ساختار ژنتیکی آن از طریق مهندسی ژنتیک تغییر یافته باشد.
هشدار دانشمندان درباره تررایختهها
دانشمندان حوزه ژنتیک میگویند این تغییر بیشتر مواقع در جهت بهبود مقاومت محصول به برخی آفات یا بیماریها و برای بهبود عملکرد آن و بهره وری کشاورز صورت میگیرد؛ اما از طرفی دیگر کارشناسان تغذیه هشدارهای زیادی را برای استفاده از این محصولات تراریخته میدهند که سرطان زا است و سلامت انسان را به خطر میاندازد.
تصویب تراریختهها در برنامه ششم توسعه
این موضوع مهم و حیاتی قرار است در بخش راهبردها، سیاستها و اقدامات اساسی بخش علم و فناوری «برنامه ششم توسعه» گنجانده شود؛ یعنی در بخش راهبردهای علم و فناوری برنامه ششم توسعه و ذیل عنوان اقدام اساسی، در صورت تصویب نهایی مجلس قرار است تولید و تجاریسازی انبوه کودهای زیستی و سموم زیستی و محصولات تراریخته با اولویت برنج و پنبه تراریخته شکل قانونی و رسمی به خود بگیرد.
نمایندگان مجلس قرار است در خصوص این مسئله تصمیم بگیرند که این محصولات که تا به حال عرضهشان در کشور ممنوع بوده است؛ میتوانند به طور رسمی در کشور عرضه شوند یا نه؟!
۵/۱میلیون هکتار کل اراضی زراعی کشور برای محصولات تراریخته!
با وجود مخالفتهای مختلف اما دولت یازدهم میخواهد با گنجاندن بحث تولید و تجاریسازی محصولات دستکاری شده ژنتیکی در قالب برنامه ششم توسعه حداقل ۵/۱ میلیون هکتار از مجموع ۶ میلیون هکتار از کل اراضی زراعی کشور را به کشت این گروه از محصولات اختصاص دهد!
تصمیم گیری کمیسیون تلفیق در مورد برنامه ششم توسعه
براساس روال مجلس برنامه ششم توسعه به چند کمیسیون مجلس ارجاع داده نمیشود و کمیسیون تلفیق که ۳ نفر از هر کمیسیون به طور مشترک در آن حضور دارند، درباره برنامه توسعه تصمیمگیری میکند. وی افزود: تصمیمگیری درباره برنامه توسعه کشور نیز مانند قانون بودجه است و برای این کار از هر کمیسیون ۳ نفر و از کمیسیون برنامه و بودجه، ۹ نفر حضور دارند و درباره همه قسمتهای برنامه ششم توسعه که همان لایحه ابلاغی دولت است، تصمیمگیری میشود.
براساس این گزارش کمیته اقتصادی کمیسیون اصل نود مجلس و کمیسیون کشاورزی در خصوص محصولات تراریخته گزارشاتی را در مجلس ارائه کرده و مضرات آن را برشمردهاند؛ اما باید دید کمیسیون تلفیق چه تصمیمی را در این خصوص خواهد گرفت و آیا بر عرضه انبوه، واردات و کاشت این محصولات در داخل کشور موافقت میکند یا نه؟!
95/9/23 - 10:47 - 2016-12-13 10:47:17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]