تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد وضو و كليد هر چيزى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836901992




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جهت‌گیری‌های جکسونی در سیاست خارجی آمریکا


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: مهدی مطهرنیا در هفته نامه مثلث نوشت: چندی پیش بود که رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند دونالد‌ ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب این کشور، «جیمز متیس» ژنرال بازنشسته آمریکایی را که رویکردی ضدایرانی دارد برای ریاست پنتاگون در‌نظر گرفته است. متیس یکی از ژنرال‌های برجسته ارتش آمریکا‌ست‌؛ ژنرالی که جهت‌گیری‌های میلیتاریستی و نظامی در حوزه سیاسی و جهت‌گیری‌های بسیار سخت رادیکالیستی در حوزه امنیتی دارد. به بیان دیگر باید گفت متیس یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌هایی است که در سیستم نظامی ایالات‌متحده آمریکا تجسم‌بخش نوعی نظامی‌گرایی ماکیاولیستی است.
 
مصداق این موضوع جمله معروف اوست که می‌گوید: «با هر فردی که ملاقات می‌کنید باید در همان حالی که با او سخن می‌گویید حتی اگر دوست شما باشد، نقشه‌ای برای قتل او روی میز داشته باشید.» این جمله بارها از سوی متیس و دوستانش نقل‌قول شده است. بنابراین باید گفت او یکی از کنشگران بسیار بنام در حوزه نظامی‌گری با رویکردهای تندروانه امنیتی و جهت‌گیری‌های بسیار تند سیاسی است.
 

 متیس در میان تندروان ایالات‌متحده آمریکا در راست‌ترین بخش فکری از نظر اندیشه سیاسی و امنیتی قرار می‌گیرد و حتی از نومحافظه‌کاران آمریکا گامی ‌فراتر رفته است. بنابراین او به همراه دیگر اعضای پیشنهادی، تیمی را در کنار‌ ترامپ تشکیل می‌دهند که تنها در زمان رونالد ریگان می‌توانستیم این تیم را مشاهده کنیم؛ آن هم نه به شکل اندیشه سیاسی که اکنون‌ ترامپ دنبال می‌کند. زیرا ریگان یک بازیگر فعال در عرصه سیاست و از شخصیت‌هایی بود که تلاش می‌کرد صلابت آمریکایی را در چارچوب فریاد زدن از ارزش‌های آمریکایی و جهت‌گیری‌های کلاسیک در عرصه سیاست پوشش دهد. اما اکنون در حالی که‌ ترامپ هنوز به کاخ‌سفید پای ننهاده و به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب به همراه تیمش زبان‌گشوده‌اند، ما شاهد فضایی شوونیستی همراه با رادیکالیسم نظامی و تلفیقی از بنیادگرایی یهودی- مسیحی هستیم که تلاش دارند باتوجه به تجارب چهار دهه گذشته برای ایالات‌متحده آمریکا در ارتباط با مسائل بین‌المللی زمینه‌های ایجاد یک فضای مثبت برای گسترش قدرت آمریکا در چارچوب مکتب جکسونیستی را فراهم کند.
 
اکنون متیس به‌عنوان وزیر دفاع و فرمانده پنتاگون انتخاب شده است، وقتی او را در کنار دبیر شورای امنیت ملی، بنن به‌عنوان مشاور ارشد رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا و در کنار پامپئو رئیس سازمان سیا  قرار می‌دهیم در‌می‌یابیم که تا چه اندازه تیم‌ ترامپ تیمی رادیکالی، شوونیسم، نژادپرست، با جهت‌گیری‌های جکسونیستی در عرصه سیاست خارجه هستند. این موضوع در آستانه قرن‌بیستم می‌تواند رجعتی به گذشته باشد و برای آمریکا و واشنگتن هزینه‌بر و برای کشورهای جهان هولناک باشد.
 
اما با همه این تفاسیر آمریکای این روزها با وجود تمام ضعف‌هایی که به طرف واشنگتن یورش برده ‌همچنان به تنهایی نزدیک به 30درصد قدرت جهان را داراست و افرادی مانند‌ ترامپ و تیمش با این عناصر تعریف شده در پست‌های کلیدی ساختار قدرت در ایالات‌متحده آمریکا، می‌تواند برای هر انسان خردورزی خطرناک متصور شود؛ در عین حال نباید فراموش کرد که زمینه‌هایی در ارتباط با مسائل امنیت بین‌الملل مطرح است که این تیم تا حدودی می‌تواند مکمل تحرک اوباما قرار بگیرد، اوباما با قدرت هوشمند نشان داد که ایالات‌متحده آمریکا رهبری امنیتی جهان را به عهده دارد و اکنون‌ ترامپ می‌خواهد این رهبری امنیتی را به عهده بگیرد، اما هزینه‌های این رهبری امنیتی را در مرحله نخست به متحدان ایالات‌متحده آمریکا تحمیل
کند.
 

 بنابراین وجود ‌چنین وزیر دفاعی با دیگر عناصری که در پست‌های کلیدی قدرت در ایالات‌متحده آمریکا قرار گرفته‌اند لازمه تحکیم قدرت رهبری‌کننده آمریکا در نظام بین‌الملل و همچنین ضرورتی برای ایجاد یک فضای مثبت با ارائه چنین سیاست‌هایی به هدفِ گرفتن هزینه‌های این رهبری از سوی قدرت‌های همسو با آمریکا یا دولت‌های متحد با این کشور در عرصه بین‌المللی است و این ادبیات که به دور از ادبیات کلینتون و اوباما‌ست؛ مناسب و متناسب با ادبیات‌ ترامپ است.متیس مانند دونالد رامسفلد که وقتی وارد پنتاگون شد سعی کرد ساختار پنتاگون را به نفع اندیشه‌های جمهوریخواهان تغییر بدهد، به‌عنوان یک تفکر و اندیشه وارد پنتاگون می‌شود. بنابراین همگی منتظرند تا ببینند وزیر امور خارجه‌ ترامپ چه کسی خواهد بود. انتخاب وزیر امور خارجه تا حدود زیادی می‌تواند صحنه ‌طراحی شده اتاق‌های فکر ایالات‌متحده آمریکا برای آینده سیاست خارجی و جهت‌گیری‌های سیاست خارجه آمریکا را آشکارتر کند.
 
آنچه که تاکنون شاهدش بودیم از انتخاب بتیس و بنن تا مایکل فلین به‌عنوان دبیر شورای امنیت ملی نشانگر تلاش برای فراهم آوردن کنشگران فعالی است که بتوانند از همین ساختارهای موجود در جهت شکل‌دهی به یک سیاست خارجی رادیکال کمک نمایند. بنابراین باتوجه به شرایط موجود باید آماده تغییر و تحول در جهت‌گیری‌های ایالات متحده آمریکا در عرصه سیاست خارجی از سویه‌گیری‌های‌ هامیلتونیستی و تلفیق آن با ویلسونیسم به سویه‌گیری جکسونیستی و تلفیق آن با ویلسونیسم در وضعیت حداقلی باشیم. به عبارت دیگر آنچه ‌در عرصه سیاست خارجی آمریکا در آینده نشان می‌دهد جهت‌گیری است که برتری مکتب جکسونیستی را در سیاست خارجه ایالات‌متحده آمریکا به نمایش می‌گذارد.
 

حال باید دید متیس که موضع تندی نسبت به ایران دارد و ایران را به‌عنوان «تنها تهدید برای صلح ماندگار و باثبات خاورمیانه» می‌بیند و «تک بازیگر متخاصم در خاورمیانه» می‌شناسد اگر وارد پنتاگون شود چه تغییری در سیاست‌های آنها نسبت به ایران به‌وجود خواهد آمد! در این راستا باید گفت که ایالات‌متحده آمریکا در زمان‌ ترامپ همکاری‌های بین‌المللی با ایران را در قالب برجام به حداقل خواهد رساند و حداکثر توان خود را برای محاصره منطقه‌ای تهران با مرکزیت اسرائیل فراهم خواهد آورد.‌ ترامپ در کمپین انتخاباتی خود از پاره کردن برجام سخن راند و زمینه را برای رای گرفتن از اکثریت جمهوریخواهان طرفدار جهت‌گیری‌های نومحافظه‌کارانه به‌دست می‌آورد. او توانست در بین نامزدهای جمهوریخواه با این شعار پیروز شود و سپس در برابر هیلاری کلینتون باتوجه به نوعی عقده حقارت ناشی از بسیاری از برخوردهای تروریستی به‌ویژه حادثه 11 سپتامبر در لایه‌هایی از توده‌های مردم آمریکا با چنین شعارهای رادیکالیستی جهت‌گیری‌های عوام‌فریبانه را وارد کرد و توانست بر کلینتون پیروز شود.
 
اکنون پس از روی کار آمدن به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب تلاش دارد چهره‌ای میانه‌روتر نسبت به کمپین انتخاباتی خود نشان دهد. اما در رابطه با برجام هیچ‌گاه‌ ترامپ خود مستقیما سخنی نگفته است، بلکه نزدیکان و مشاوران او بودند که از عدول او از پاره کردن برجام سخن به میان آوردند. از طرف دیگر تلاش کردند باتوجه به وضعیت موجود در تهران مساله تمدید داماتو را بزرگنمایی کنند و افکار عمومی در تهران را در یک وضعیت برزخ گونه در ارتباط با برجام قرار دهند؛ تا تمدید قانون داماتو به‌عنوان نقض برجام مطرح شود و برجام از سوی تهران به حاشیه برود و مسئولیت خارج شدن برجام به گردن تهران بیفتد و بدین وسیله بعد از روی کار آمدن‌ ترامپ زمینه‌های فشار بر تهران را افزایش دهند.
 
پنتاگون نیز تلاش خواهد کرد با نزدیک شدن به مسکو و همگرایی در مساله سوریه از طریق مسکو، فشارهای خود را بر تهران زیادتر کرده و زمینه‌های گرفتن امتیاز از ایران را به واسطه ‌دادن امتیاز به مسکو فراهم کند. سپس بعد از حل‌و‌فصل ‌احتمالی بحران سوریه، آمریکا با همگرایی‌ روسیه سعی خواهد کرد با ایجاد همگرایی منطقه‌ای، محاصره منطقه‌ای تهران را افزایش و در صورت امکان با انتقال آشوب از بیرون مرزها به درون مرزهای ایران وارد عمل شود. 




۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن