تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مؤمن را از سيمايش مى شناسيم و منافق را از نشانه هايش.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799480909




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حذف صفر؛ آخرین گام در رفرم پولی ایران


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: پایگاه خبری اقتصاد و بانک ایران(ایبِنا): بسیاری از کشورهای جهان بعد از اتخاذ سیاست‌های پولی منضبط و کنترل نرخ تورم، از سیاست حذف صفر و تغییر نام واحد پول استفاده کرده‌اند. به نظر می‌رسد این سیاست گام نهایی در رفرم پولی و دستیابی به ثبات اقتصادی به حساب می‌آید.
 

حذف صفر و تغییر واحد پولی معمولاً بعد از ابرتورم‌ها و دُلاریزه شدن‌ بیش از اندازه اقتصادها انجام می‌شود. در این سیاست، تمام اسکناس‌ها و سکه‌ها در یک اقتصاد با کاهش یک یا چند صفر روبرو شده و در بعضی موارد نیز این حذف صفر، با تغییر نامِ واحد پول همراه است. این اقدام پس از سیاست کنترل تورمی می‌تواند موجب تسهیل مبادلات و محاسبات شود.

رشد بیش از اندازه قیمت‌ها مشکلات متفاوتی را در کشور به وجود می‌آورد که می‌توان با حذف صفر از واحد پول ملی، از اکثر آن‌ها رهایی یافت. از جمله این مشکلات می‌توان به بیان قیمت‌های کالاها، مشکلات حسابداری، چالش‌های آماری، مسائل نرم‌افزاری، اخلال در نظام‌های پرداختی بانک‌ها و غیره اشاره کرد. حقیقت این است که حذف صفر و تغییر واحد پول را می‌توان گامی برای نهایی کردن اقدامات مراجع مربوطه برای تثبیت رشد قیمت‌ها در اقتصاد دانست.

اکثر مطالعات انجام شده در رابطه با حذف صفر از واحدهای پولی نشانگر آن است که این اقدام به تنهایی اثر چندانی در کاهش تورم نخواهد داشت. این یافته‌ها با نظریه‌های اقتصادی نیز سازگار به نظر می‌رسند؛ زیرا تغییر تعداد صفرها در واحد پول، تغییری در شاخص‌های تعیین کننده تورم نخواهد داشت. البته این سیاست می‌تواند در کاهش انتظارات تورمی موثر باشد. اگر عوامل اقتصادی باور داشته باشند که اقدامات سیاستگذاران اقتصادی جدی است و کاهش صفرها نیز یکی از برنامه‌های نهایی در برنامه کاهش تورم است، این اقدامات می‌توانند انتظارات تورمی آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد و در نهایت به کنترل رشد قیمت‌ها در بازه مشخص کمک کند. البته سیاست حذف صفر قطعا با هزینه‌هایی نیز همراه است. حداقل هزینه‌های این اقدام چاپ اسکناس‌ها و سکه‌های جدید، تبلیغات و آگاهی بخشی و همچنین تغییرات نرم‌افزاری است.

حذف صفر و یا تغییر نام واحد پولی همراه با حذف صفر، تا به حال تقریباً در ۵۰ کشور جهان انجام شده است. در اکثر موارد موفق، این اقدام به عنوان یکی از قدم‌های نهایی در رفرم پولی و برای دست‌یابی به ثبات اقتصادی انجام گرفته است. برای مثال، در لهستان و بلغارستان، این کار پس از موفقیت سیاست‌های ضدتورمی انجام گرفت.

ترکیه نیز در سال ۲۰۰۳ میلادی، اقدام به حذف شش صفر از واحد پول خود کرد. هر لیره جدید معادل یک میلیون لیره قدیم ارزش داشت. لیره قدیم نیز تا دو سال در گردش باقی ماند و در سال ۲۰۰۵ به طور کامل از گردش پول حذف شد. این اقدام باعث شد نرخ برابری لیره با ارزهای مشهور به شکلی معقول و قابل قبول در بیاید و محاسبات حسابداری نیز به شدت تسهیل شود. استمرار اقدامات ضدتورمی پس از حذف صفر باعث شد تا ترکیه تورم تک رقمی باثبات را تجربه کند.

در کشور ایران نیز پس از حدود سه سال فعالیت‌ ضد تورمی دولت و بانک مرکزی و کنترل نرخ تورم در محدوده تک رقمی، به نظر زمان مناسب برای برداشتن گام نهایی یعنی حذف صفر از پول ملی فرا رسیده است؛ این اقدام می‌تواند علاوه بر آثار محاسباتی و نرم‌افزاری، نشانه‌ای نهایی از ثبات اقتصادی برای عوامل فعال در اقتصاد کشور به حساب آید. حذف صفر در صورت استمرار سیاست‌های ضدتورمی می‌تواند تا حدی اعتبار پول ملی را بازگرداند. البته با توجه به هزینه‌های این سیاست، حذف تنها یک صفر از پول رسمی توجیه اقتصادی نخواهد داشت.



۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن