تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندان خود را به كسب سه خصلت تربيت كنيد: دوستى پيامبرتان و دوستى خاندانش و قرائت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827563777




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تنها رقیب روحانی یک آخوندِ سید است


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: اعتماد نوشت: جناح اصولگرا از سال ٩٢ كه عملا نتوانست به وحدت دست پيدا كند و با چند نامزد در عرصه انتخابات شكست خود را رقم زد، در پي رسيدن به سازوكاري است كه در دور هم جمع شدن نحله‌هاي مختلف فكري‌اش كارساز باشد. با نزديك شدن به انتخابات رياست‌جمهوري دوازدهم اما هنوز از وضعيت سازماندهي تشكيلاتي اين جريان صدايي به گوش نمي‌رسد. حسين كنعاني مقدم، دبيركل حزب سبز خبر مي‌دهد كه از نظر وحدت استراتژيك هنوز دودي از دوكش اصولگرايان بلند نشده است. او همچنين استراتژي حضور با ١٠ كانديداي انتخاباتي مقابل روحاني را مناسب مي‌داند، البته در صورتي كه نهايتا همه به نفع يك نفر كنار بروند. با اين حال بايد ديد كه آيا اين استراتژي عملا امكان تحقق دارد يا خير؟


با توجه به فعل و انفعالات انتخاباتي جريان اصولگرايي چه سناريويي را در انتخابات ٩٦ از سوي اين جريان سياسي محتمل مي‌دانيد؟
 
ظاهرا همه طيف‌هايي كه در دوره گذشته رياست‌جمهوري از آقاي روحاني حمايت كردند در انتخابات ٩٦ نيز پشت سر او خواهند ايستاد. اصولگرايان نيز با توجه به استراتژي اجماع و وحدت حداكثري تلاش مي‌كنند تا يك نامزد براي انتخابات معرفي كنند. البته ممكن است تعدادي از اصولگرايان در انتخابات ثبت‌نام كنند اما در نهايت يك نفر براي رقابت با آقاي روحاني خواهد بود. اگر غير از اين رخ دهد اصولگرايان دوباره شكست را تجربه خواهند كرد. ممكن است گفتمان‌ها و افراد مختلفي در مناظره تلويزيوني در مقابل آقاي روحاني مطرح شوند و نيز شايد گفتماني با بيشترين تضاد با گفتمان آقاي روحاني در مناظره‌هاي تلويزيوني حضور داشته باشد. در اين صورت فرصت براي اصولگرايان وجود خواهد داشت كه بتوانند عملكرد دولت يازدهم را نقد كنند.
 
برگ برنده آقاي روحاني يعني برجام، امروز در حالتي از ابهام قرار گرفته و ممكن است همين موضوع پاشنه آشيل آقاي روحاني در انتخابات آينده شود. اگر اصولگرايان بخواهند در انتخابات آينده پيروز شوند، علاوه بر اينكه بايد وحدت داشته باشند بايد شخصيتي را براي رقابت با روحاني در نظر بگيرند كه هم بتواند آراي خاكستري را جذب كند؛ هم پاكدست باشد و هم بتواند اعتماد عمومي را جلب كند. به نظر شخص من يك شخصيت آخوند اين وظيفه را به عهده خواهد گرفت. به خاطر همين هم در يكي از مصاحبه‌هايم گفته بودم كه رييس‌جمهور آينده يك روحاني و سيد است. به نظر مي‌رسد يك شخصيت آخوند كه سيد هم باشد، جزو اولويت‌هايي است كه در انتخابات آينده مطرح مي‌شود و از سمت اصولگرايان يك روحاني كه سيد است، مطرح مي‌شود.
 
آيا صحبت از فرد خاصي در بين اصولگرايان است؟
 
مصداق آن مشخص نشده است اما گزينه‌هاي مختلفي در اين زمينه وجود دارد.
 
اين روحاني بودن و سيد بودن به عنوان دو معيار در جريان اصولگرايي مشخص شده است يا فرد يا افرادي هستند كه اين دو ويژگي را دارند و در مضان انتخاب شدن در بين اصولگرايان هستند؟
 
روحاني بودن، پاكدست بودن و قابليت جذب آراي خاكستري به نظر من سه عنصر تعيين‌كننده در انتخاب كانديداي اصولگرايان است.
 
اين شاخص روحاني بودن به چه دليل انتخاب شده است؟ اين حرف شما است يا تشكل‌هاي ديگر اصولگرا نيز به اين شاخصه رسيده اند؟
 
اين تحليل شخصي من است. علت آن اين است كه اگر نامزدي بخواهد در مقابل آقاي روحاني راي بياورد بايد يك شخصيت آخوند باشد و شرايط ديگر گفته شده را نيز داشته باشد. ممكن است مصاديق آن، چند نفر در جريان اصولگرايي باشند و اصولگرايان بايد روي يك نفر از آنها توافق كنند.
 
قاليباف شرط گذاشته بود كه در صورتي كه اصولگرايان روي او اجماع داشته باشند، به صحنه مي‌آيد. آيا اين شرط از سوي اصولگرايان پذيرفته خواهد شد؟
 
با تحليلي كه من پيش‌تر بيان كردم كه آقاي قاليباف به دليل روحاني نبودن توان رقابت در مقابل آقاي روحاني را نخواهد داشت.
 
فكر مي‌كنيد قاليباف ظرفيت رقابت با روحاني را ندارد؟
 
بله. گفتماني كه آقاي قاليباف در گذشته مطرح كرده است، الان نمي‌تواند آراي خاكستري را جذب كند. آقاي قاليباف اگر تغيير گفتمان ندهد، نمي‌تواند رقيبي جدي در مقابل آقاي روحاني باشد.
 
ظرفيت جامعه روحانيت را با نظر به اتفاقات زيرپوستي جريان اصولگرايي در وحدت بخشيدن به اصولگرايان چقدر مي‌دانيد؟
 
جامعتين محوريت جريان اصولگرايي را به عهده دارد و جلساتي براي هماهنگي با اصولگرايان داشته‌اند و با تشكل‌هاي اصولگرا نيز ديدار داشته‌اند.
 
اعلام شده كه جامعه روحانيت در انتخابات شوراي شهر نيز ورود مي‌كند. چه مشكلي سبب شده كه اين تشكل تصميم به دخالت در اين انتخابات گرفته است؟
 
انتخابات رياست‌جمهوري و شوراي شهر با هم برگزار مي‌شود. قطعا ستادهايي كه براي انتخابات رياست‌جمهوري تشكيل مي‌شود مي‌تواند در بحث شوراها ورود كند. بعيد مي‌دانم كه جامعه روحانيت مصاديق انتخابات شوراي شهر را مشخص كند. اين مساله را به عهده ستادهاي انتخاباتي مي‌گذارد.
 
اساسا دخالت جامعه روحانيت در انتخابات شوراي شهر به صلاح اصولگرايان است يا به ضررشان؟
 
جامعه روحانيت تشكلي است كه در مسائل انتخاباتي حضوري فعال دارد. انتخابات شوراها مساله مهمي است و حتما بايد در اين انتخابات نيز ورود كنند. اين تشكل به دنبال اين نيست كه مصاديق را معرفي كند. بيشتر به حضور و مشاركت حداكثري مردم در انتخابات تمركز دارد.
آقاي باهنر اعلام كرده بود كه اصولگرايان تا پايان ماه صفر از نظر تشكل‌يابي و سازماندهي تكليف خود را مشخص مي‌كند. با اين حال سخنگوي جامعه روحانيت از جلسات انتخاباتي با تشكل‌ها پس از پايان ماه صفر خبر داده بود. اوضاع تشكل‌يابي اصولگرايان چه وضعيتي دارد؟

در بحث شوراها ستادها فعال هستند و دارند كار مي‌كنند. در بحث رياست‌جمهوري كار مشكل‌تر است و سازماندهي تشكيلاتي شكل نمي‌گيرد. اگر وحدت اصولگرايان براي انتخابات مدنظر است در فاصله نزديك به انتخابات وحدت در مصداق شكل خواهد گرفت. اگر وحدت اصولگرايان بر مباني و اصول و استراتژي مدنظر باشد به نظر من هنوز دودي از دودكش اصولگرايان بلند نمي‌شود.
 
احتمال كانديداتوري آقايان حداد عادل، جليلي و قاليباف را چقدر مي‌دانيد؟
 
احتمال مي‌دهم كه خيلي از دوستان اصولگرا احساس تكليف كنند و در انتخابات شركت كنند ولي قطعا يك آخوند در انتخابات رياست‌جمهوري آينده مقابل آقاي روحاني قرار مي‌گيرد.
 
آيا افرادي را مي‌بينيد كه براي حضور در انتخابات رياست‌جمهوري خود را گرم كنند؟
 
در حال حاضر خيلي از دوستان اين احساس تكليف بهشان دست داده كه در انتخابات حضور پيدا كنند. اگر بخواهند تا آخر بمانند به ضرر اصولگرايان خواهد بود و بايد قطعايك نفر مقابل آقاي روحاني قرار بگيرد.
 
برخي احزاب اصولگرا از جمله موتلفه، ايثارگران و جبهه پايداري اعلام كرده‌اند كه كانديداي مستقل ارايه مي‌كنند. اين مساله به ضرر اصولگرايان خواهد بود؟
 
در معرفي كانديدا ايرادي نيست و منافاتي با بحث تك كانديدايي در نهايت ندارد. به شرط اينكه آنها در فرآيند انتخابات انصراف دهند و به عهد بسته وفادار باشند.
 
چه سازوكاري براي ضمانت انصراف اصولگرايان از كانديداتوري مي‌توان تبيين كرد؟
 
در تجربه‌هاي پيشين افراد به اين دليل انصراف ندادند كه تصور مي‌كردند طرف ديگر به نفعش كنار خواهد رفت چرا كه سازمان مشترك و نقشه راه مشتركي نداشتيم. بايد در اين زمينه فكر كرد.
 
رسيدن به يك مصداق مشخص در جريان اصولگرايي از نظر زمانبندي چه وقت بايد باشد تا اصولگرايان بتوانند روي پيروزي نامزد نهايي خود بر پايگاه اجتماعي كار كنند؟
 
حداقل ١٠ نفر بايد از چهره‌هاي اصلي اصولگرايان در انتخابات ٩٦ نامزد شوند. پس از اينكه از فيلتر شوراي نگهبان عبور كرده و تبليغات‌شان را شروع كردند، به يك نظر سنجي متقن تمسك كنند و بر اساس آن نامزد نهايي را انتخاب كنند و ديگر نامزد‌ها به نفع فرد مورد نظر انصراف دهند.
 
آيا همه مشكلات جريان اصولگرايي با وحدت و ارايه نامزد واحد حل مي‌شود؟
 
اگر يك شوراي رهبري مورد قبول و سازمان متشكل در اردوگاه اصولگرايي به وجود ‌آيد و نقشه راه نيز مشخص باشد، مي‌توان به پيروزي اميدوار بود. نبايد به صورت جزيره‌اي عمل كنيم. تجربه گذشته پيش چشم ما است و سبب شده همه به فكر باشند تا مشكلات را حل كنند.
 
ارزيابي شما از اقدام اخير كنگره امريكا چيست؟ به نظر شما ايران چه عكس‌العملي در مقابل آن بايد نشان دهد؟
 
اقدام امريكا يك واكنش متاثر از انتخابات رياست‌جمهوري اخير امريكا بود. مقام معظم رهبري هم حرف آخر را زدند كه اين قانون نقض برجام است. امريكا مي‌خواهد توسط اين روش‌ها بدعهدي و نقض عهد كند اما بايد بداند كه در نهايت با شكست مواجه مي‌شود. وجهه امريكا در مجامع بين‌المللي خراب خواهد شد و دنيا ديگر به قراردادهاي امريكا اعتماد نخواهد كرد.




۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن