محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832349016
بانکها نباید به دلیل نارضایتی از مشتری حقوق شهروندی آنان را ضایع کنند/ بانکها حمایتکنندگان فعالیتهای اقتصادی
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بانکها نباید به دلیل نارضایتی از مشتری حقوق شهروندی آنان را ضایع کنند/ بانکها حمایتکنندگان فعالیتهای اقتصادی
رییس کل بانک مرکزی گفت: بانک بنگاهی اقتصادی، تکمیل کننده و حمایت کننده از سایر فعالیت های اقتصادی کشور است.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، ولی اله سیف در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان فارس که در روز شنبه 20 آذر ماه برگزار شد، گفت: بحث تامین نقدینگی بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط به حدی است که از مدیران عامل بانکها خواستهایم تا منابع مرکز را در اختیار استانها قرار دهند. زیرا ابزار اصلی بانکها برای تخصیص تسهیلات به بنگاهها، کارگروه و بعد از آن نیز کارشناسی خود بانک است و در مواردی که اختلاف نظر است باید به بانک مرکزی اعلام شود تا مورد بررسی قرار گیرد.
وی پیرامون نسبت منابع به مصارف در استانها اظهار کرد: هیچ بانکی تمام تسهیلات اعطایی را در همان استان ثبت نمیکند و پروژه های بزرگ استانی که توسط شعب مرکزی در تهران تامین مالی میشود در دفاتر آن استان ثبت نمیشوند. در نتیجه اگر پروژه های بزرگ را از مرکز جدا کنیم و آمار آن را به میزان تسهیلات اعطایی استانها اضافه کنیم، قطعا این نسبت افزایش خواهد یافت و عدد دقیقتری را به دست میآوریم.
رئیس کل بانکمرکزی با بیان اینکه "وثیقه" ابزاری برای استیفای طلب است، گفت: تمرکز افراطی بر وثیقه، نظام بانکی کشور را دچار معضل کرده است. در دیگر کشورها بانکها از طریق نقدینگی که پروژه ایجاد میکند قسط خود را وصول میکنند در نتیجه به پروژه ها به یک چشم نگریسته نمیشود و توجه میکنند که پروژه چه موقع توانایی بازپرداخت خواهد داشت. در نتیجه ما نیز باید با نگاه واقعبینانه، جدول زمانبندی پرداخت تسهیلات تنظیم کنیم تا از ایجاد عدم تعادل مالی در طرح ها به واسطه دریافت قسطهای نامتناسب پرهیز شود و اجرای طرحها دچار بلاتکلیفی نشود.
پرداخت 12 هزار میلیاردی به 17 هزار و 790 بنگاه اقتصادی کوچک و متوسط
سیف از پرداخت 12 هزار و 100 میلیارد تومان به 17 هزار و 790 بنگاه اقتصادی کوچک و متوسط تا 16 آذر ماه سال جاری خبر داد و خاطر نشان کرد: پرداخت تسهیلات به دو شیوه ثبت نام در سامانه بهین یاب و نیز مراجعه مستقیم به بانک ها پرداخت شده است.
براین اساس در استان فارس 450 میلیارد تومان تسهیلات به 319 واحد از طریق کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و سامانه بهین یاب و 250 میلیارد تومان تسهیلات به 316 واحد با مراجعه مستقیم به بانک ها تخصیص داده شده است. در مجموع 700 میلیارد تومان به 635 بنگاه کوچک و متوسط در استان فارس تخصیص داده شده است. براساس آمارها استان فارس در سامانه بهین یاب، رتبه اول و در تخصیص تسهیلات از طریق سامانه و بانک ها رتبه چهارم را دارد.
وی یکی از وظایف اصلی بانک ها را تخصیص بهینه منابع محدود دانست و ادامه داد: رسالت اصلی نظام بانکی در تخصیص بهینه منابع، تحقق رشد اقتصادی، خلق ارزش افزوده و اثربخشی در اقتصاد است. بر همین اساس و در ابتدای سال 1393 سیاست گذاری تسهیلاتی عمومی نظام بانکی بر اولویت تأمین سرمایه در گردش قرار داده شد. با اعلام این اولویت بیش از 60 درصد تسهیلات نظام بانکی به این کار تعلق گرفت و این امر در تحقق رشد سه درصدی اقتصاد نقش پررنگی داشت.
رییس کل بانک مرکزی، اولویت اصلی نظام بانکی در سال 1395 را تأمین مالی بنگاه های کوچک و متوسط عنوان کرد و گفت: براساس تأکیدات مقام معظم رهبری و نیز نام گذاری سال جاری با عنوان سال «اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل» اولویت نظام بانکی کشور بر تأمین مالی واحدهای کوچک و متوسط قرار گرفت. نظام بانکی نیز با دنبال کردن این طرح در قالب ابلاغ بخشنامه هایی با در نظر گرفتن 16 هزارمیلیارد تومان منابع برای 7500 واحد کوچک و متوسط این مهم را عملیاتی کرد که البته تاکنون واحدهای بیشتری از این تسهیلات بهره مند شده اند. خوشبختانه با عملیاتی شدن این طرح، تحرک اقتصادی به اقصی نقاط کشور رسید و رونق اقتصادی به برخی بنگاه های اقتصادی بازگشت. البته در زمینه رکود برخی واحدهای تولیدی ذکر این نکته ضروری است که رکود این واحدها به دلیل شرایط اقتصادی سال های گذشته بوده است.
سیف تصریح کرد: نظام بانکی باید در اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی حداکثر بهرهوری را در نظر داشته باشد؛ یعنی اطمینان حاصل شودکه واحد تولیدی با تامین سرمایه در گردش، خط تولیدش به گردش در میآید و کالای تولیدی آن بازار دارد. بنگاهی که محصول آن در انبار جمع میشود مشکل آفرین است. فعال اقتصادی نیز باید بهگونهای عمل کند که تسهیلات را در کمترین زمان دراختیار داشته باشد تا هم خود، کمترین هزینه را متحمل شود و هم عده بیشتری از این تسهیلات استفاده کنند.
بلوکه شدن تسهیلات برای بانک مرکزی قابل قبول نیست
رئیس شورای پول اعتبار با اعلام اینکه بلوکه شدن بخشی از تسهیلات از نظر بانک مرکزی مورد قبول نیست، افزود: در این خصوص همواره بخش نظارت بانک مرکزی با دقت در حال پیگیری موارد تخلف بانکها است و هم اکنون نیز پروندههایی در هیات انتظامی بانکها در حال بررسی است.
سیف در خصوص واحدهای تملیک شده توسط بانکها گفت: توصیه من این است که بانکها با برگزاری مناقصه، واحدهایی را که به تملیک شان درآمده است، در اختیار فعالان اقتصادی قرار دهند. این امر، هم از حجم دارایی منجمد بانک می کاهد و هم قطعا به نفع فعال اقتصادی است تا با هزینه کمتری فعالیت خود را آغاز کند.
به گفته سیف، سهمیهبندی تسهیلات بانکی در قانون برنامه پنجم توسعه منع شده است اما باید مقایسه و متناسب سازی، مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: هم اکنون سهم صنعت ومعدن در تولید ناخالص ملی 16 درصد است ولی این بخش حدود 30 از تسهیلات بانکی را دریافت کرده است. در حالی که سهم بخش خدمات در تولید ناخالص ملی بالای 60 درصد و در دریافت تسهیلات حدود 40 درصد است. با این وجود، چنانچه بخش صنعت، پروژه مثبتی داشته باشد باز هم امکان دریافت تسهیلات را خواهد داشت و مانعی بر سر راه نخواهد بود.
رئیسکل بانک مرکزی، ممنوعالخروج کردن افراد را برابر با محروم کردن آنان از حقوق اجتماعی دانست و گفت: بانکها نباید به دلیل نارضایتی از مشتری از این ابزار استفاده کنند. در این رابطه لازم است در مواردی، بانک مرکزی بررسی کامل را انجام دهد تا حقوق شهروندان ضایع نشود.
رییس کل بانک مرکزی، یکی از آثار تورم بالا را افزایش تعداد صفرهای اسکناس عنوان و اظهار کرد: تصمیم اخیر دولت مبنی بر تصویب تغییر واحد پول ایران ارتباطی با رفورم یا اصلاح پولی ندارد؛ چراکه برای اصلاح پولی باید اقتضائات اقتصادی آن احراز شود و به ثبات و آرامش قابل اتکایی دست یابیم. از نظر بانک مرکزی شرایط کنونی برای تحقق این امر مناسب نیست و قطعاًً در سال های آتی مباحث مربوط به اصلاح پولی در لایحه جداگانه ای مطرح خواهد شد. با این حال تصمیم اخیر به دلیل فرهنگ جامعه و نیز برای همراهی با عرف صورت گرفته شده است. البته باید توجه کرد که از بدو معرفی ریال در جامعه، مردم با آن بیگانه بودهاند و پیش از انقلاب نیز در محاوره، از ریال استفاده نشد و این واحد در کشور ما غریب بود؛ حتی پس از انقلاب نیز ریال با اقبال مردم روبرو نشد و معاملات برپایه تومان انجام می شد.
سیف، فعالیت بانکداری را حلقه ای تکمیل کننده از چرخه فعالیت های اقتصادی خواند و تصریح کرد: بانک باتوجه به ساختار خود می تواند به ارایه خدمات مالی و تسهیلاتی برای کمک به تولید اقدام کند.
رییس کل بانک مرکزی در ادامه افزود: در بدو انقلاب و با تصویب قانون ملی کردن بانک ها، بانک ها به معنای دولت انگاشته شدند. البته این دیدگاه چندان صحیح نیست چراکه سهم فعالیت بانک های خصوصی کمتر از بانک های دولتی نیست و چه بسا در آینده این سهم تغییر کند.
وی، بانک را بنگاهی اقتصادی، تکمیل کننده و حمایت کننده سایر فعالیت های اقتصادی کشور معرفی کرد و گفت: بانک، بنگاهی اقتصادی- اجتماعی است که بر سپرده های مردم تکیه می کند و تنها هدف آن افزایش سود نیست. در نتیجه باید ساختاری مناسب برای نظارت بر فعالیت بانک ها در نظر گرفته شود تا از این طریق بانک ها در جهت حمایت از توسعه اقتصادی کشور حرکت کنند. البته بانک ها باید سعی کنند خودکفا باشند و در کنار آن سود سهامداران خود را نیز در نظر گیرند. در این بین بانک ها باید به خلق ارزش افزوده در پروژه های خود توجه کنند.
سیف درخصوص انجماد 45 درصدی منابع نظام بانکی گفت: 45 درصد دارایی بانکها، غیرمالی و منجمد است و بانک ها تنها با 55 درصد منابع خود به فعالیت می پردازند. این امر بر قیمت تمام شده محصولات بانک ها تأثیرگذار است و موجب می شود که در شرایط کنونی بسیاری از بانک ها زیان ده باشند. با این حال در تلاشیم، خدمت رسانی خود به اقتصاد کشور را به حداکثر برسانیم و در همان حال، اصلاحات را در بانک ها افزایش دهیم.
۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
در دیدار معاون وزیر اقتصاد با آیتالله جوادی آملی بیان شد بانکها نباید صرفا به دنبال سودآوری باشند/ قضاوی: تط
در دیدار معاون وزیر اقتصاد با آیتالله جوادی آملی بیان شدبانکها نباید صرفا به دنبال سودآوری باشند قضاوی تطابق مقررات پولی و بانکی با شرع مقدس معاون امور بانکی بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی با آیتالله جوادی آملی دیدار کرد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاریرئیس اتاق تعاون ایران در دیدار با لاریجانی: ورشکستگی تعاونیها به دلیل فشارهای مالیاتی/ دستیابی به سهم ۲۵ درصد
رئیس اتاق تعاون ایران در دیدار با لاریجانی ورشکستگی تعاونیها به دلیل فشارهای مالیاتی دستیابی به سهم ۲۵ درصدی در اقتصاد نیازمند ایجاد بانکهای تعاونی است رئیس اتاق تعاون ایران در دیدار با رئیس مجلس با تقدیر از حضور کمیسیونهای اتاق تعاون در کنار کمیسیونهای مجلس برای تسهیل قانونافزایش سرمایه بانکهای ملی، سپه و کشاورزی
برنامه بودجه سال 96 اعلام شد افزایش سرمایه بانکهای ملی سپه و کشاورزی در بند ب این تبصره به دولت اجازه داده میشود سرمایه بانکهای ملی سپه و کشاورزی را حداکثر تا پنجاه هزار میلیارد ریال از محل حساب های پرداختی آنها به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به حساب درآمد منظور نشده ابانکها با پولهای سپرده شده چه میکنند؟
بانکها با پولهای سپرده شده چه میکنند تاریخ انتشار شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۲۰ ۰۰ تلقی عامیانه از پول سپرده شده به بانک ها با آنچه در عملیات واقعی بانکداری اتفاق می افتد متفاوت است به گزارش تسنیم خیلی از مردم فکر می کنند که پولی که در حساب بانکی شان دارند نزد بانک موجود بودهحرکت به سمت اوراق قبضه سبز دلیل همکاری با بانکها است
حرکت به سمت اوراق قبضه سبز دلیل همکاری با بانکها است مدیرکل دفتر توسعه و امور حقوقی سازمان حفاظت محیط زیست گفت دلیل تفاهمنامه همکاری با بانک ملی ایران حرکت به سمت مباحث اوراق قبضه سبز و حذف قوانین دست و پاگیر در ارائه تسهیلات بانکی به فعالان عرصه محیط زیست است به گزارش خبرنگابانکهای ایرانی منتظر نظرات شما هستند
برای سومین بار سایت بانکی جشنوارهایی ترتیب داده است تا مشتریان حرفهایشان را به گوش مسولان بانکها برسانند مشتریان همه بانکها میتوانند از تاریخ 20 آذر تا 10 دیماه در این جشنواره شرکت کنند و نظرشان را درباره بانکی که در آن حساب دارند به صراحت بیان کنند در پایانِ اینپورابراهيمي: نگران تعديل منفي شديد بانكها بعد از بازگشايي در بورس هستيم
پورابراهيمي نگران تعديل منفي شديد بانكها بعد از بازگشايي در بورس هستيم رئيس سازمان بورس وزير اقتصاد رئيس مجمع بانكهاست ولي ناظر بانك مركزي است رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي گفت اگر براساس استانداردهاي جديد بانك مركزي IFRS افشاي اطلاعات در نمادهاي بسته بانكي صورت گدستور سیف به بانکها درباره داراییهای منجمد
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه 45 درصد دارایی بانک ها در کشور منجمد است گفت نظام بانکی باید این حجم از دارایی منجمد خود را که فاقد زایندگی است فعال و وارد فعالیت های اقتصادی کند به گزارش ایرنا ولی الله سیف شنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان فارس در شیراز افزشرایط عرضه دلار در صرافی بانکها
خبرگزاری ایسنا صرافی بانکها به عنوان تزریق کنندگان اصلی و عامل محوری قیمت گذاری ارز در بازار آزاد دلار را تا حداقل۲۰ تومان ارزانتر از قیمت فروش در صرافیهای آزاد ارائه میکنند در حال حاضر صرافی بانکها در بازار آزاد عمدتا و به عنوان تزریق کنندگان ارز و به گونهای تعیین کنندهمجوز ورود بانکها به معاملات بازار آزاد ارز
رییس کل بانک مرکزی گفت بانکها میتوانند درآمدهای ارزی حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی و خدمات را از اشخاص حقیقی و حقوقی به نرخ آزاد خریداری کنند به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی ولی اله سیف در جلسه با تعدادی از مدیران عامل و مدیران بین الملل بانک ها ضمن-
اقتصادی
پربازدیدترینها