تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):منزلت مردم را در نزد ما، از اندازه روايتشان از ما بشناسيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828057920




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تغییر واحد پول کار خوبی است، به شرط آنکه چند صفر دیگر هم حذف شود


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تغییر واحد پول در کشور، نخستین بار در سال 86 به صورت جدی از سوی بانک مرکزی مطرح شد، به گونه ای که حتی بانک مرکزی، چند سال بعد برای انتخاب اسم واحد جدید کشور، نظرسنجی گذاشت که در آن، از میان چندین گزینه از جمله، پارسی، دریک، جم و چند نام دیگر، تومان بیشترین رأی را از آن خود کرد.

با این حال، حذف یک صفر از پول ملی، همچنان نُقل محافل رسانه ای و کارشناسی اقتصادی است؛ موضوعی که در قالب لایحه بانک مرکزی در روز چهارشنبه توسط هیأت دولت تصویب و مقرر شده در صورت نهایی شدن، تومان جای ریال را در معاملات اقتصادی بگیرد.

به گزارش «تابناک»، یکی از مهم ترین دغدغه های مردم در این روزها، با توجه به تغییر واحد پولی ملی، تغییراتی است که شاید در معیشت مردم ایجاد شود؛ اما آن گونه که کارشناسان اقتصادی و مسئولان بانک مرکزی اعلام کرده اند، مردم عملا چیزی را احساس نخواهند کرد.

در واقع تومان که در حال حاضر به عنوان واحد پول در داد و ستدها رایج است، جنبه رسم به خود می گیرد و دیگر لازم نیست، واحد پول در این معاملات تبدیل به ریال شود؛ به بیان ساده تر، وجهه عامیانه تومان که در جامعه رواج دارد، رسمیت پیدا خواهد کرد. به همین دلیل، تأثیری در معیشت مردم ندارد.

با این حال، این لایحه باید در مجلس شورای اسلامی بررسی شود و چنانچه به تصویب رسید، باید شورای نگهبان آن را تأیید کند تا جنبه رسمی به خود گیرد؛ هر چند از نظر تئوری، یک صفر از واحد پول حذف و 10 ریال به یک تومان تبدیل می شود.

البته کارشناسان نظریات متفاوتی در این باره داده اند؛ برخی بر این باور هستند، زمانی که کشورها تورم بسیار بالایی را در سال های مختلف تجربه و ارزش پول ملی آنها کاهش زیادی پیدا می کند، برای آنکه مردم در معاملات روزمره کمتر دچار دردسر شوند، همچنین هزینه چاپ و نشر اسکناس را پایین آورند و یا آثار روانی کاهش ارزش پول را در جامعه کاهش دهند، از حذف صفر استفاده می کنند.

این اتفاق تا کنون در بیش از پنجاه کشور جهان رخ داده و اولین مورد آن، مربوط به آلمان است که پس از جنگ جهانی این کار را تجربه کرد. برزیل نیز تنها کشوری است که بیشترین استفاده را از این روش برده است، به گونه ای که در شش مرحله، 18 صفر را از پول ملی خود کم کرد و می توان گفت، از نمونه های موفق این کار نیز کشور هلند است که توانسته بیشترین استفاده را در توسعه اقتصادی خود داشته باشد؛ هر چند کشورهایی از جمله زیمبابوه هم بودند که تجربه ناموفقی در زمینه کاهش صفر از پول ملی داشته اند.

البته رئیس بانک مرکزی اعتقاد دارد، تا زمانی که نرخ تورم به تک رقمی پایدار نرسیده باشد، کاهش صفر از پول ملی تأثیرگذار نخواهد بود و چون ایران هنوز نتوانسته است، نرخ تورم را در کشور پایدار کند، این مصوبه تنها به تغییر واحد پولی مربوط است و قرار نیست صفرهای پول ملی کاهش یابد.

با این حال، بسیاری از کارشناسان بر این باورند، اکنون که قرار است واحد پول کشور تغییر یابد، برای اینکه از هزینه زیاد در این باره پرهیز شود، بهتر است به جای یک صفر چند صفر از واحد پولی کشور حذف شود.

غلامرضا تاجگردون در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع گفته است: بهتر بود دولت همزمان با این طرح، طرح حذف صفر را نیز در دستور کار قرار می داد. با توجه به کارهای کارشناسی که در این خصوص شده بود، اگر دولت یک بار برای همیشه این کار را انجام می داد، به صلاحش بود.

تاجگردون ادامه داد: اگر این لایحه به مجلس فرستاده شود، به احتمال زیاد، نمایندگان، بحث هایی را در این باره خواهند داشت و احتمال می رود، آنان پیشنهادهایی برای حذف یک یا دو صفر دیگر در واحد جدید پولی کشور داشته باشند.

وی همچنین یادآور شد: اظهار نظر در این باره سخت است، ولی فکر می کنم یکی از پیشنهادهایی که می توان به دولت داد، این باشد که برای یک موضوع دو بار هزینه نشود و اگر دولت و بانک مرکزی قبول کنند که حذف صفر اتفاق افتد، همزمان با تغییر واحد پول، این اتفاق رخ دهد، بهتر خواهد بود.

همچنین عزت الله یوسفیان ملا، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اعتقاد دارد: در صورتی که این لایحه به صحن علنی مجلس شورای اسلامی راه پیدا کند، پیش بینی می کنیم که به تصویب نمایندگان خانه ملت برسد، چون از هر تغییری در اقتصاد رکودزده کنونی که بتواند تغییری در شرایط ایجاد کند، استقبال می کنیم.

یوسفیان در خصوص امکان بروز تغییرات در مصوبه دولت، تصریح کرد: امکان ایجاد تغییرات توسط نمایندگان مجلس با نظر کارشناسان و اعضای کمیسیون اقتصادی وجود دارد و در ادامه، باید شاهد روند بررسی این لایحه باشیم.

وی همچنین تأکید کرد: تاکنون واحد پولی تومان در داد و ستدهای بازار جریان داشته و فقط دستگاه های اقتصادی دولتی در مکاتبات از واحد ریال استفاده می کردند که با تصویب این لایحه یکپارچه سازی در اقتصاد کشور صورت می گیرد.

با توجه به استقبال صورت گرفته از این مصوبه، می توان نتیجه گیری کرد که در کل تغییر صورت گرفته کار خوبی است، به شرط آنکه در اجرای آن، به جای یک صفر، چند صفر دیگر حذف شود؛ هرچند هزینه سنگینی بابت تغییر واحد پول صورت خواهد گرفت، ولی بهتر است.




۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن