تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رمضان ماه خدا و شعبان ماه رسول خدا و رجب ماه من است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798286782




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مسابقه برند بازی میان جوانان!/ تب تند خرید مارک‌های خارجی کی فروکش می‌کند؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مسابقه برند بازی میان جوانان!/ تب تند خرید مارک‌های خارجی کی فروکش می‌کند؟
برند بازی از پدیده های نوظهوری به شمار می رود که درطول سالیان اخیر به عنوان یکی از معضلات اجتماعی، ،اقتصاد خانواده و آینده  جوانان را تحت الشعاع قرار داده،معضلی که فارغ از تفکیک میان طبقات اجتماعی ،افکار بخشی های وسیعی از گروه های جمعیتی جوان جامعه را به خود مشغول ساخته است.



مسابقه برند بازی میان جوانان!/ تب تند خرید مارک‌های خارجی کی فروکش می‌کند؟
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،یکی از چالش های عمیق و جدی جامعه ایرانی،به گرایش و تمایل به برند بازی معطوف می شود،معضلی که در ظاهر با انگیزه و هدف استفاده از محصولات با کیفیت تر ظهور و بروز پیدا می کند اما در واقع امر،رقابتی ویران کننده به شمار می رود که با تسخیر روح  و وران بخش هایی از جامعه جوان و نوجوان کشور،هزینه های سرسام آور و سنگینی را به همراه می آورد.


جامعه شناسان و آسیب شناسان حوزه اجتماعی دلایل و عوامل بسیاری را در بروز این معضل موثر می دانند.


یکی از اصلی ترین عوامل شیوع این سبک نامیمون از زندگی،به رقابت بی قاعده و غیرمنطقی میان جوانان معطوف می شود.


فرشته خمیس آبادی،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار داشت:حس برتری جویی و تلاش برای ارتقای جایگاه فردی از تمایلات طبیعی هر انسانی به شمار می رود که بنا بر شرایط و مقتضیات سنی و همچنین روحیه جوانی،در قشر و طبقه نوجوان و جوان جامعه با شدت هر چه بیشتری ظهور و بروز پیدا می کند.


وی افزود:به واقع همین حس رقابت،برتری جویی و تلاش برای برخورداری از شرایط مطلوب تر است که انگیزه لازم برای اهتمام و سعی و تلاش مضاعف را ایجاد می کند و در روح جمعی جامعه،رقابتی سازنده برای بهتر شدن و بهتر بودن را فراهم می سازد.


خمیس آبادی عنوان کرد:در این میان برخی با گرایش به مارک ها و برندهای خاصی از محصولات ،تلاش می کنند به زعم خویش در یک فضای رقابتی ،خویشتن را بالاتر از دیگران نشان دهد.


جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی گفت:به واقع این یک رقابت نمایشی،بی محتوا،ابتر و بی اساس به شمار می رود که با خریدهای غیر ضروری و البته هزینه کردهای سنگین خود نمایی می کند و به واقع پدیده مذکور را می توان نمونه ای از رقابت انحرافی نام برد که در خرید اجناس گران قیمت نمود پیدا می کند.


وی افزود:در این عارضه،هر کسی بیشتر پول بدهد،موفق تر و پیروز تر به نظر می رسد و ترویج این روحیه و نگاه مخرب،ابزاری به شمار می رود که عده ای را از سودهای نجومی و غیر قابل تصور بهره مند می سازد.


خمیس آبادی گفت:برند بازی و برند فروشی را می توان در بسیاری از موارد به مثابه بازار مکاره ای قلمداد نمود که در بسترآن،جوانان و نوجوانان ساده اندیش برای اثبات برتری خویش،هزینه های سنگینی را متحمل می شوند در حالیکه ما به ازای این مخارج و پرداخته ای سرسام اور،کالای خریداری شده که فاقد ارزش حقیقی می باشد و به نوعی قیمت گذاری آن نه بر اساس و اقعیات موجود،بلکه بر مبنای سوء استفاده از هیجانات روحی،روانی و نگاه معیوب و ناقص فرد خریدار شکل می گیرد.


جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی عنوان کرد:در این رقابت به اصطلاح ناسالم،هزینه های بسیار سنگینی، تحمیل و پرداخت می شود که متاسفانه جامعه را اسیر مصرف گرایی ومصرف زدگی می کند.


وی در پاسخ به سئوال خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در خصوص علل ظهور و بروز چنین پدیده ای در میان لایه ها و طبقات اجتماعی جوان و نوجوان جامعه عنوان کرد:البته نمی توان بصورت انحصاری و مطلق این پدیده را به طیف و گروه اجتماعی خاصی نسبت داد و ممکن است در برخی از افراد میانسال و سال خورده نیز چنین معضلی مشاهده شود اما تردیدی وجود ندارد که بخش اعظم این ناهنجاری،مشمول طبقات جوان و نوجوان جامعه می شود و در برگیری آن در میان گروه های سنی دیگر ضعیف تر و کمرنگ تر است.


خمیس آبادی گفت:مادی گرایی و هجمه تبلیغاتی دو عنصر تاثیرگذار در شیوع این عارضه مخرب محسوب می شود و طبیعتا در شرایطی که معیارها و ملاک ها در چارچوب مادیات معنا و مفهوم پیدا می کند، بستر خوراک و پذیرشِ هجمه تبلیغاتی و نگاه کاسب کارانه  نیز مهیا و فراهم خواهد شد.


جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی عنوان کرد:در چنین شرایطی تبلیغات،هدایت کننده افکار و شیوه زندگی و نوع نگاه مخاطبان به بازار مصرف خواهد بود و برنده اصلی این ناهنجاری،شرکت ها و تولید کنندگانی هستند که در حوزه تبلیغات،موثر تر عمل می کنند و متاسفانه در موارد بسیاری اصالت برندها نیز با شائبه و شبهاتی همراه است و به واقع این محصولات مارک های مجعول و غیرواقعی می باشند که تنها ظاهری شیک از کالای اصل را یدک می کشند.


وی افزود:برخلاف تصور عده ای که گمان می کنند تب برند بازی صرفا مشمول طبقات مرفه جامعه می شود اما به واقع در برگیری این ناهنجاری،مشمول طبقات متوسط و ضعیف جامعه(از حیث توانمندی و بضاعت مالی)نیز می شود.


خمیس آبادی گفت:کم نیستند افراد و گروههایی که با تلاش مشقت بار و سخت،مقدار قابل توجهی از درآمد خویش را مصروف خرید کالاها و محصولات مارک یا برند می کنند،در شرایطی که سبد مطالعه،تفریح،تغذیه و بسیاری از الزامات و ضروریات دیگر زندگی آنها خالی می باشد.


وی افزود:یقینا پذیرش این رویه و سبک ناقص و معیوب از زندگی در میان طبقات مرفه جامعه بیشتر به چشم می خورد اما به واقع عدم پذیرش این امر در طبقات ضعیف تر نه با نگاه واقع بینانه بلکه ناشی از عدم توانایی مالی و بضاعت اقتصادی کافی است و به تعبیری باید گفت،غیبت برخی از جوانان و نوجوان در این بازار مکاره،نه از روی نگاه واقع بینانه و آگاهانه،بلکه به دلیل عدم تمکن و توان مالی برای حضور و نقش آفرینی د راین رقابت ظاهری است.


*لزوم آموزش و فرهنگ سازی در خصوص الگوی خرید و سبک مصرف در جامعه


محمد بیگ زاده،محقق و پژوهشگر اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در تشریح راهکارهای برون رفت از این آسیب و ناهنجاری اجتماعی عنوان کرد:آنچه که می توان جوانان و نوجوان را در این فضای رقابتی معیوب به مسیر درست و صحیح هدایت کند،آموزش،اطلاع رسانی و فرهنگ سازی اصولی و کارآمد است.


وی افزود:نقش خانواده،والدین ونهادهای آموزشی در جلوگیری و پیشگیری از گرایش به چنین رویه ای از زندگی بسیار تاثیرگذار و قابل توجه به نظر می رسد.


محقق و پژوهشگر اجتماعی عنوان کرد:در شرایطی که شاهد تنوع و گستره عظیمی از تبلیغات در رسانه ها،محیط ها و اماکن شهری و شبکه های ماهواره ای هستیم،توان و قدرت تشخیص سره از ناسره تنها با ارتقای سطح آگاهی ها و اصلاح نحوه نگرش به واقعیات زندگی میسر خواه شد.


بیگ زاده در خاتمه یادآور شد:در این میان،نقش خانواده و آموزش الگوی صحیح مصرف و هزینه کرد اعضای خانواده و والدین در هدایت جوانان و نوجوانان بسیار موثر و کارآمد خواهد بود و در صورت نقصان و بروز خلل در مناسبات اقتصادی و شیوه و سبک هزینه کرد ها در نظام خانواده،انتظار تربیت جوانان و نوجوانانی حسابگر،بی نتیجه و بی اساس خواهد بود.





۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن