تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توفيق [انجام كار نيك] از خوشبختى و بى توفيقى از بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816819639




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسی حقوقی تحریم‌های ضد‌ایرانی کنگره و نظر ترامپ/سناریوهای محتمل درباره برجام


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: بررسی حقوقی تحریم‌های ضد‌ایرانی کنگره و نظر ترامپ/سناریوهای محتمل درباره برجام
این احتمال وجود دارد که رییس‌جمهوری منتخب نخواهد هیچ اقدامی را با توحه به برجام و تحریم‌های کنونی علیه ایران انجام دهد. او ممکن است به گفت‌وگو برای به زعم خود پاسخگوتر کردن ایران رضایت دهد، بدون آن که بخواهد گام مشخصی را برای تغییر یا لغو برجام بردارد. در نتیجه، در چنین شرایطی وضعیت موجود بدون تغییر ادامه خواهد یافت.
آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین الملل- نشریه «نیویورک لاو ژورنال»  که نشریه‌ای حقوقی محسوب می‌شود در مطلبی به قلم «کیمبرلی زلنیک» و «استفانی براون کریپس» به احتمالات مطرح درباره آینده توافق هسته‌ای، مسائل حقوقی مرتبط با آن و گزینه‌های پیشروی ترامپ پرداخته است. 


به گزارش آفتاب‌نیوز؛ این نشریه می‌نویسد: «حتی پیش از روز انتخابات امریکا نیز تداوم کارایی توافق هسته‌ای ایران نامشخص بود. بسیاری از بانک‌های جهانی از تامین مالی برای کسب و کارهای مرتبط با ایران خودداری می‌کردند. شرکت‌های چند‌ملیتی نیز حضوری فعال و جدی در ایران نداشتند و میزان سرمایه‌گذاری خارجی در ایران کاهش یافته بود. اظهارات تند ترامپ در دوران تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری علیه برجام و بدترین توافق تاریخ‌خواندن آن از سوی او سبب شد تا گمانه‌زنی‌ها در این‌باره افزایش یابد که ممکن است پس از مراسم تحلیف ترامپ احتمال لغو برجام وجود داشته باشد. در ادامه ما به احتمالاتی که پیش‌روی ترامپ قرار دارند می‌پردازیم.»



بررسی حقوقی تحریم‌های ضد‌ایرانی کنگره و نظر ترامپ/سناریوهای محتمل



در ادامه این مطلب به توافق هسته‌ای و قوانین امریکا پرداخته شده و آمده است: «نزدیک به یک سال از توافق هسته‌ای می‌گذرد و شرکت‌هایی خواستار کسب و کار در ایران هستند اما هنوز هم با چالش‌های عملی مواجه هستند؛ چالش داخلی که ترس آنان از نقض قوانین تحریمی امریکا علیه ایران است و چالش خارجی دشواری پیدا‌کردن بانکی که مایل به انجام روند مرتبط با پرداخت‌ها با ایران باشد. در حالی که اتحادیه اروپا و سازمان ملل تا حد زیادی تحریم‌های خود علیه ایران را لغو کرده‌اند، محدودیت‌های امریکا هم چنان پابرجاست.» 


این نشریه می‌افزاید: «به طور خاص امریکا هنوز تحریم‌های اصلی خود را علیه ایران حفظ کرده است و نهادها و افراد امریکایی را از انجام کسب و کار با ایران منع کرده است. همچنین، تحریم‌های ثانویه نیز علیه ایران حفظ شده‌اند.»


این نشریه در ادامه درباره آینده برجام و گزینه‌های پیشروی ترامپ می‌نویسد: «رییس‌جمهوری منتخب امریکا اظهارات تندی را علیه برجام در طول مبارزات انتخاباتی خود داشت. او گفته بود که اولویتش از بین بردن توافق هسته‌ای زیان‌بار با ایران است. او همچنین اشاره کرده بود که پاسخگو کردن ایران شرطی اساسی است و همین‌طور لزوم دستیابی به معامله‌ای بهتر با ایران. اگرچه غیرممکن است که کسی بداند رییس‌جمهوری منتخب امریکا دقیقا چه می‌خواهد و پس از مراسم تحلیف چه موضعی را در قبال ایران اتخاذ می‌کند. با توجه به دیدگاه‌های اعلام‌شده او درباره توافق هسته‌ای و امکانات موجود تحت قوانین و مقررات مربوطه سه احتمال را می‌توان در نظر گرفت: 


۱-حفظ وضع موجود: این احتمال وجود دارد که رییس‌جمهوری منتخب نخواهد هیچ اقدامی را با توحه به برجام و تحریم‌های کنونی علیه ایران انجام دهد. او ممکن است به گفت‌وگو برای به زعم خود پاسخگوتر کردن ایران رضایت دهد، بدون آن که بخواهد گام مشخصی را برای تغییر یا لغو برجام بردارد. در نتیجه، در چنین شرایطی وضعیت موجود بدون تغییر ادامه خواهد یافت. 


۲-بازگشت تحریم‌ها: شماری از سناریوها می‌توانند سبب بازگشت بخشی یا تمام تحریم‌ها علیه ایران شوند و احتمالا ارتباط بازار ایران با جهان را قطع می‌کنند. البته بسته به رویدادها ایالات متحده ممکن است بتواند بگوید که ایران نتوانسته به تعهدات خود طبق برجام پایبند بوده است. ممکن است این سناریو در ذهن ترامپ باشد چرا که او گفته بود نظارت بر قرارداد باید به قدری سخت‌گیرانه باشد که فرصت نقض مفاد آن وجود نداشته باشد. در چنین شرایطی،‌ امریکا می‌تواند به شورای امنیت سازمان ملل متحد گزارش دهد که ایران از شرایط برجام عدول کرده است. این امر سبب اعمال دوباره تحریم‌ها علیه ایران به طور خودکار خواهد شد مگر آن‌که شورای امنیت با حضور کشورهایی که حق وتو دارند رای به تمدید لغو تحریم‌های ضد‌ایرانی دهد. حق وتوی امریکا نیز می‌تواند این تضمین را ایجاد کند که تحریم‌ها دوباره وضع می‌شوند این که در آن شرایط واکنش ایران و سایر اعضای امضاکننده برجام چه خواهد بود کار دشواری است و نمی‌توان پیش‌بینی کرد. 


با این حال، در صورتی که امریکا قادر به بهبود سریع برجام نباشد توافق هسته‌ای یک معاهده نیست که نیازمند پذیرش کنگره باشد حتی یک توافق‌نامه اجرایی امضا شده (یک توافق بین‌المللی که توسط رییس‌جمهوری بدون اجازه نگره) وارد شده نیز نمی‌باشد در نتیجه رییس‌جمهوری جدید امریکا می‌تواند تعهد سیاسی اوباما را نادیده بگیرد و با بی‌اعتنایی به برجام نگاه کند و تحریم‌ها علیه ایران را بازگردانده و یا آن‌که تحریم‌های جدیدی را تحمیل کند. تغییرات تحریم‌های امریکا پس از برجام همگی با فرمان اجرایی رییس‌جمهوری بوده‌اند در نتیجه تحریم‌های امریکا می‌توانند توسط رییس‌جمهوری بدون اجازه کنگره وضع یا لغو شوند. به طور جداگانه،‌ کنگره به رهبری جمهوریخواهان می‌تواند تحریم‌های تازه‌ای را علیه ایران وضع کند که در تضاد با برجام هستند، تحریم‌هایی که رییس‌جمهوری منتخب می‌تواند تصمیم بگیرد تا با امضای آن به قانون تبدیل شود. ایران نیز تهدید کرده است در صورتی که ایالات متحده تحریم‌ها را به طور بخشی یا کامل ابقا کند و محدودیت‌های بانکی را لغو نکند برجام را نادیده خواهد گرفت که در نتیجه آن توافق هسته‌ای برهم خورده و تحریم‌های بیشتری علیه ایران وضع می‌شوند. در صورت تحقق چینن سناریویی احتمال آن زیاد است که سایر اعضای گروه ۱+۵ از پیوستن به امریکا برای اعمال دوباره تحریم‌ها علیه ایران خودداری کنند و در عمل امریکا را در تحریم‌های خود علیه ایران تنها بگذارند. نیازی به گفتن نیست که تاثیر تحریم‌های امریکا علیه ایران در صورتی شرکای آن کشور همراهی‌اش نکنند زیاد نیست و به اعتبار امریکا لطمه خواهد زد. 


۳-مذاکره مجدد: رییس‌جمهوری منتخب می‌تواند سعی کند تا با اعمال فشار یا تهدید و تحمیل مجدد تحریم‌ها ایران را متقاعد به نشستن دوباره پای میز مذاکره کند و شرایط تازه‌ای را بر ایران تحمیل کند. او هم‌چنین ممکن است سعی کند با عقب‌نشینی از تحریم‌های اولیه امریکا علیه ایران طرف ایرانی را متقاعد به نشستن پای میز مذاکره کند. علیرغم آن‌که ترامپ اعلام کرده که برجام یک فاجعه است اما از باقی‌ماندن تحریم‌های اولیه ایالات متحده برای جلوگیری از کسب و کار شرکت‌های امریکایی با ایران نیز انتقاد کرده است. کاهش برخی از تحریم‌های امریکا علیه ایران برای تشویق سرمایه‌گذاری امریکا در بخش‌های اقتصادی ایران می‌تواند یکی از راه‌های امریکا برای اعمال نقوذ بر ایران باشد و در مقابل سبب شود تا شرکت‌های امریکایی نیز از معامله تجاری با ایران سود ببرند. 




۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن