تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى‏داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817036401




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بهترین زمان برای «تومان»


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: علی قنبری- عضو هيأت علمی دانشگاه تربیت مدرس در روزنامه شرق نوشت: حذف یک صفر از پول ملی تنها یک تغییر اسمی در اقتصاد نیست و آثار جانبی بسیاری در اقتصاد کشور داشته و درحال‌حاضر به یکی از ضرورت‌های مدیریت بازار پولی تبدیل شده است.
 
مهم‌ترین اثر تبدیل واحد پول از ریال به تومان و درواقع حذف یک صفر از پول ملی، تقویت وظیفه معاملاتی و مبادلاتی پول است. ازجمله وظایف پول نقد، انجام معاملات است که بخشی از تقاضای پول با عنوان تقاضای معاملاتی را تشکیل می‌دهد. به عبارت دیگر تقاضای پول برای مبادلات، در صورت حذف ریال، به ‌دلیل سهولت در حمل‌ونقل نگهداری پول نقد به صورت سکه و اسکناس، افزایش می‌یابد و این موضوع موجب افزایش تقاضای پول نقد می‌شود و در دل این افزایش، ترکیب پول و شبه‌پول در ترکیب اجزاي نقدینگی- اگرچه به میزانی جزئی- تغییر پیدا می‌کند.
 
به‌این‌ترتیب بخشی از شبه‌پول کاهش یافته و با پول جایگزین می‌شود و در پی آن، بخشی از سپرده‌ها و حساب‌های جاری با سود صفر کاهش یافته و به صورت نقد به وسيله مردم نگهداری می‌شود. اگر اثر اعمال سیاست اصلاحی تبديل پول ملی از ریال به تومان را بپذیریم، دیگر تغییر واحد پولی و حذف یک صفر اتفاقی صرفا حسابداری و اسمی نیست؛ بلکه با تغییر در تقاضای پول موجب کاهش ضریب تکاثر شده  است.

همچنین به‌طور غیرمستقیم با کاهش ضریب خلق پول، آثاری از جنس سیاست پولی انقباضی دارد. شاید علتی که برخی از اقتصاددانان، عملیات حذف صفر از پول ملی را صرفا یک عملیات حسابداری می‌دانند، ناشی از ثابت‌ماندن حجم پول در نتیجه این سیاست است؛ اما حجم و عرضه پول تنها بخشی از کنترل و مدیریت پول است و با تغییر در عوامل تقاضای پول، عملا وضعیت تعادلی پول در کشور تغییر می‌کند. موضوعی که بیشتر به آن پرداخته می‌شود، دغدغه‌های مردم درباره اعمال این تغییر در پول ملی است. توهم پولی یکی از مسائل مهم در اعمال سیاست‌هاست که از مبانی نظری اقتصاددانان کینزینی و نئوکینزینی است.
 
درباره بحث تغییر پول ملی نیز بیم این نوع توهم می‌رود که توهمی مبنی بر کاهش قدرت خرید و کاهش دریافت نقدی خانوارها و بنگاه‌های اقتصادی است؛ به‌این‌ترتیب رفتار بخش تقاضا به‌دلیل توهم کاهش قدرت خرید با کاهش تقاضای کل در اقتصاد در الگوی کلان اقتصادی منجر به کاهش تورم می‌شود.  پول هم مانند ديگر دارایی‌ها در اقتصاد، دارای بازار منحصر به خود است که در نتیجه اعمال سیاست‌ها، عرضه یا تقاضای آن به وسيله دولت و مردم تغییر می‌کند که با تغییر در نرخ بهره پول که قیمت پول در بازار پولی است، منجر به تحولاتی در اقتصاد می‌شود.
 
در دهه‌های اخیر به‌ دلیل تورم ساختاری بیش از ١٥ درصد، هرساله از قدرت خرید پول ملی کاسته می‌شد؛ بنابراين هزینه نگهداری سکه و اسکناس دست مردم به دليل کاهش قدرت خرید، افزایش می‌یافت. به بيان دیگر، یکی از دلایل کاهش حجم سکه و اسکناس در دست مردم که موجب شده است تا حجم پول کاهش یافته و شبه‌پول افزایش یابد، هزینه بالای نگهداری حجم پول به خاطر تورم ساختاری در چند دهه گذشته و کاهش قدرت خرید پول ملی بود.
 
از دیرباز اصلاح و تقويت پول ملی با تبدیل آن از ریال به تومان آثار مثبت بالایی بر اقتصاد خواهد گذاشت و با توجه به رویکرد قوی دولت در مهار تورم و ساختارشکنی در پدیده تورم مزمن، این زمان بهترین شرایط برای اجراي تبدیل پول ملی از ریال به تومان است. این موضوع در کنار آثار داخلی، آثار خارجی بسيار بالایی برای اقتصاد کشور داشته و می‌تواند منجر به افزایش جذب سرمایه‌گذاری خارجی و کاهش واردات شده و به تراز تجاری کشور کمک کند.
 
از طرف دیگر، تغییر در ترکیب اجزاي نقدینگی موجود، باعث بهبود ساختار نقدینگی در کشور می‌شود. مدت‌ها بود که این ترکیب به‌شدت به ‌نفع شبه‌پول تغییر کرده و بار افزایش نقدینگی به میزان عمده برعهده شبه‌پول بود که موارد پیش‌گفته، ازجمله افزایش انگیزه نگهداری پول نقد، موجب این ترکیب بهینه می‌شود.




۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن