تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بار خدايا! حسن و حسين را دوست بدار و دوستداران آن دو را نيز دوست بدار.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817556201




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سایه‎های ابهام بر فراز سیاست نفتی ترامپ با حکام سعودی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سایه‎های ابهام بر فراز سیاست نفتی ترامپ با حکام سعودی
تعاملات آینده نفتی ریاض- واشنگتن، یکی از ابهاماتی است که در مقوله سیاست منطقه‎ای ترامپ مطرح می‎شود.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در اواسط سال جاری بود که خبرگزاری "الحره  الحدث" از وجود اسنادی در خصوص بهره برداری نفتی واشنگتن از کشورهای حاشیه خلیج فارس و در راس آنها عربستان خبر داد.

*اهداف واشنگتن از تعاملات نفتی با کشورهای عربی


سایه‎های ابهام بر فراز سیاست نفتی ترامپ با حکام سعودی



این خبرگزاری طی مقاله‎ای با اشاره به اهداف آمریکا از تعاملات نفتی با کشورهای عربی صادرکننده نفت نوشت: اسنادی رو شده که درآنها نیات راهبردی آمریکا در ایجاد ارتباط با مجموعه کشورهای صادرکننده نفت "اوپک" آشکار شده است.

در ادامه بکارگیری تمام توان ایالات متحده برای ارتباط بیشتر با  این کشورها به ویژه عربستان، کویت و امارات پس از جنگ اکتبر سال 1973، موضوعی است که روزنامه نشنال اینترست نیز برآن صحه گذاشت.


*حالت وخیم نفتی ریاض


سایه‎های ابهام بر فراز سیاست نفتی ترامپ با حکام سعودی



اما سایت تحلیلی الوقت به نقل از روزنامه آمریکایی "بلومبرگ" روز پنج شنبه گذشته نوشت: وضعیت اقتصادی حاکمیت سعودی به مرحله‎ای حساس رسیده به گونه‎ای که عربستان حالت وخیم و نامساعدی پس از سقوط قیمت نفت تجربه می کند.

با توجه به اینکه مقوله نفت، به عنوان یکی از پیوند دهنده های  تعاملاتی ریاض- واشنگتن به‎شمار می رود، لذا روابط اقتصادی آمریکا و عربستان می‎‌تواند پیش بینی سیاست نفتی آینده حاکمیت کاخ سفید به ریاست دونالد ترامپ را تا حد زیادی معنا کند.


*عربستان، نزدیک‎ترین متحد نفتی آمریکا


سایه‎های ابهام بر فراز سیاست نفتی ترامپ با حکام سعودی


 
پایگاه اینترنتی فوربز اعلام کرد؛ عربستان برای سالهای متمادی یکی از متحدان نزدیک آمریکا بود و این در حالی است که روسیه یک دشمن دور محسوب می‎شود.آمریکایی‎ها همواره از مشتریان اصلی نفت عربستان سعودی بوده‎اند، به گونه‎ای که در بازه زمانی 1973 تا 2005 واردات نفت ایالات متحده از دولت ریاض حدود 1/5 میلیون بشکه در روز ثابت باقی مانده است.

در همین دوره زمانی، واردات نفت آمریکا از روسیه بزرگترین تولید کننده نفت جهان در نوسان بوده است و از واردات روزانه چند صد هزار بشکه در دهه های 70 و 80 میلادی به کمتر از50 هزار بشکه در سال 2015 سقوط کرده است.


*راهبردی بودن روابط ریاض- واشنگتن به ترامپ گوشزد خواهد شد


سایه‎های ابهام بر فراز سیاست نفتی ترامپ با حکام سعودی



اما فؤاد ایزدی کارشناس سیاست خارجی در گفت‎وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص سیاست‎های نفتی دولت آینده آمریکا اظهار داشت: با توجه به افرادی که ترامپ در حوزه سیاست خارجی خود چیده است نمی دانیم که آمریکا نسبت به عربستان می خواهد تغییری ایجاد کند یا خیر به‎علاوه اجرایی شدن نقدهایی که  ترامپ در دوره انتخابات نسبت به عربستان داشت، در هاله‎ای از ابهام قرار دارد.

وی ادامه داد: بنابراین زمانی که ترامپ وارد کاخ سفید شود، بی شک راهبردی بودن روابط ریاض و واشنگتن به وی گوشزد خواهد شد، لذا سیاست خارجی دولت ترامپ تفاوت معناداری در غرب آسیا و سیاست خارجی نخواهد داشت.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه نمی دانیم ترامپ تا چه اندازه به شعارهای انتخاباتی خود عمل می کند، تصریح کرد: بر این اساس می‎بایست روابط روسیه و ترامپ بهبود یابد و اگر این اتفاق بیفتد و آمریکایی ها به سمت مبارزه با داعش متمایل شوند، شاهد تغییراتی در سیاست خارجی آمریکا خواهیم بود اما اگر مشاورین ترامپ بخواهند سیاست های سنتی آمریکا را پیش بگیرند آن زمان سیاست های ضد ایرانی بیشتر خواهد شد.

ایزدی با تاکید بر این که به نظر می رسد فشار آمریکا بر روی ایران افزایش یابد، گفت: ترامپ و مشاورین‎اش در دوره انتخابات ادبیات ضدایرانی بسیاری داشته اند، اما با توجه به پر هزینه بودن جنگ ،ترامپ آمریکا را وارد جنگ گسترده‎ای در غرب آسیا نخواهد کرد.

وی افزود: ترامپ از تولید بیشتر نفت در آمریکا پشتیبانی می کند، به علاوه این کشور ارتباط مستقیمی با سازمان اوپک ندارد و با توجه به نفوذش می تواند در اوپک تاثیرگذار باشد.

این کارشناس سیاست خارجی گفت: دونالد ترامپ تاکنون با عربستان روابط تجاری و سودهای گسترده‎ای داشته است.



سایه‎های ابهام بر فراز سیاست نفتی ترامپ با حکام سعودی



با توجه به نیاز مبرم آمریکا به منابع نفتی عربستان، کاخ سفید طی دهه‎های اخیر همواره با نوعی اجبار، به پرداخت هزینه‎های گزاف در این خصوص اقدام کرده است. به‎ویژه زمانی که عربستان با اعمال تحریم‎های نفتی خود در دهه 1970، ایالات متحده را به یک بحران عمیق نفتی فرو برد.

گرچه کارشناسان از وجود ابهام در روابط آینده دولت ترامپ با حکام سعودی سخن می‎گویند، اما باید توجه داشت که استراتژیک بودن روابط این دو کشور مثل همیشه در سرلوحه برنامه سردمداران کاخ سفید قرار خواهد داشت.

گزارش از سارا صفری




۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن