واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اولین سفر یک نخست وزیر ژاپن به پرل هاربر آمریکا
درشرایطی که شینزو آبه قصد دارد در آینده نزدیک از بندر پرل هاربر آمریکا بازدید کند ، خبرگزاری رسمی چین در مطلبی این اقدام را حرکتی ناشایست توصیف کرده است که گناهان و جرایم جنگی ژاپن را پاک نمی کند.
به گزارش ایرنا ،آبه قرار است اواخر ماه جاری میلادی به همراه باراک اوباما رییس جمهور آمریکا از این بندر دیدار کند کاری که تا قبل از این هیچ نخست وزیری در ژاپن انجام نداده است.
بسیاری از فعالان گروه های مدنی در ژاپن به این برنامه آبه اعتراض کرده اند و این را نماد برنامه های نظامی وی دانسته اند و افزوده اند که جنگ جهانی دوم پس از حمله جنگنده های ژاپنی به این بندر در هفتم دسامبر 1941 آغاز شد.
از سوی دیگر خبرگزاری شین هوا در سرمقاله امروز خود آورده است که آبه می خواهد خود را یک صلح طلب نشان دهد. او برنامه های نظامی ژاپن را بیش از گذشته تقویت کرده است و دیدار نمادین او از این بندر آمریکا نمی تواند یاد تجاوزات تاریخی ژاپن را به فراموشی بسپارد.
در این مقاله از آبه خواسته شده است که بجای آنکه به این شکل به دنبال اعلام وفاداری خود به آمریکا باشد و درصدد آن باشد که خود را یک صلح طلب معرفی کند ،در مسیر کاهش تنش های نظامی در منطقه حرکت کند.
شین هوا خاطر نشان کرده است که نخست وزیر ژاپن بیش از هر کسی دیگر در این کشور به دنبال تقویت روابط نظامی با آمریکا بوده و او کسی است که لایحه اعزام نیروهای نظامی ژاپن به عملیات فرامرزی برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم تصویب کرده است.
رسانه های ژاپن گزارش کرده اند که البته آبه از این بندر دیدار و با اوباما گفت و گو خواهد کرد اما حاضر نیست که از حمله ای که ژاپن در 75 سال پیش به این بندر انجام داد و در جریان آن بیش از دو هزار نظامی آمریکایی کشته شدند ، عذرخواهی کند.
خبرگزاری چین با اشاره به این اعلام دولت ژاپن تصریح کرده است که خودداری رهبر ژاپن از عذرخواهی در واقع سیلی دیگری به چهره دولت باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا محسوب می شود.
شین هوا تاکید کرده است که جامعه بین المللی تا زمانی که ژاپن اقدامات عملی در برطرف کردن خاطرات تلخ تجاوزات جنگی خود به کشورهای دیگر بخصوص در آسیا برندارد ، به توکیو اعتماد نخواهد کرد.
پرل هاربربندری در مجمعالجزایر هاوایی است.معروفیت این بندر به خاطر حمله ارتش ژاپن به پایگاه دریایی ایالات متحده آمریکا در این بندر در ۷ دسامبر ۱۹۴۱ است که در پی این حمله آمریکا وارد جنگ جهانی دوم شد.
نتیجه این حمله برای نیروی دریایی آمریکا یک فاجعه کامل بود.۳۶۰ هواپیمای ژاپنی توانستند ۵ نبردناو بزرگ آمریکایی را به همراه ۳ کشتی کوچک تر غرق کنند. ۳ نبردناو دیگر به گونهای آسیب دیدند که توان عملیاتی خود را از دست دادند. علاوه بر آن، ۱۸۸ هواپیمای آمریکایی بر روی زمین نابود شده و ۱۵۵ هواپیمای دیگر آسیب دیدند. در پایان آن روز بیش از دو هزار ۴۰۰ کشته و یک هزار و۲۴۰ مجروح نیز بر دست نیروی دریایی آمریکا مانده بود.
ناوگان ایالات متحده در اقیانوس آرام بطور موقت از کار افتاد. تایلند بـه اجبار بـا ژاپن متحد شد و انگلیسیها از برمه و مالایا بیرون رانده شدند. سنگاپور توسط ژاپن فتح شد و شصت هزار تن به اسارت درآمدند. ژاپنیها به سرعت اندونزی (هندِ هلند) را تصـرف و سرانجام، ارتش ایالات متحده را در فیلیپین وادار به تسلیم کردند.
آنها همچنین جزایر آمریکایی و بریتانیایی را در غرب اقیانوس آرام تصرف و جای پایی در جزایر آلوئتی و گینه نو به دست آوردند؛ جایی که ژاپن، در واقع، میتوانست استرالیا را مورد تهدید جدی قرار دهد.
بدین سان، ژاپن همانند آلمان، در نخستین ماههای نبرد، به عنوان یک فاتح تمام عیار، جلوه کرد و اقیانوس آرام و آسیای جنوب شرقی در دست او قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۴ - ۱۸ آذر ۱۳۹۵ - 08 December 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]