واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه ایران: علی لاریجانی در نخستین نشست خبری خود در مجلس دهم با حضور خبرنگاران به طرح مسائل مختلفی، از برجام گرفته تا موضوع حسابهای قوه قضائیه پرداخت.
وی در این نشست تأیید کرد که درمورد مسائل اخیر و از جمله موضوع حکم جلب نماینده تهران و حسابهای قوه قضائیه، با رئیس دستگاه قضایی گفت وگو کرده است. وی همچنین افزود: در شرایط فعلی جامعه و با توجه به مسائل و شرایط بینالمللی بهتر است که ذهن خود را به این گونه مسائل مشغول نکرده و اولویت را در کشور به بررسی مسائل مهمتر اختصاص دهید. البته گفت وگوهایی صورت گرفته و نباید خیلی حساسیت نسبت به این مسائل نشان داد.
رئیس مجلس همچنین در پاسخ به سؤال روزنامه ایران درباره تفاوت برخورد با مفاسد و تخلفات نهادها در دورههای مختلف و همین طور تفاوت برخورد با نواب رئیس مجلس نهم و دهم گفت: نباید یک موضوع را تبدیل به تئوری کلی برای مسائل کرد. درخصوص لغو سخنرانی نایب رئیس مجلس تأکید کردم که این اقدام درست نبود و اگر کسی در این خصوص مواردی دارد، باید از مسیرش وارد شود؛ هر چند که ممکن است سیاسیون از طرح این مسائل بخواهند به نفع خود استفاده کنند ضمن اینکه در مورد حقوقهای نجومی و کلان طبق تصمیمگیریهایی که صورت گرفت، بخشی از آن حل شد و باید گزارش میشد آیا مسائلی که مطرح شد با نتایجی که به دست آمد همخوانی داشت. البته باید با مدیر متخلف برخورد کرد. ضمن اینکه در مورد املاک شهرداری نیز این موضوع مورد رسیدگی قوه قضائیه قرار دارد؛ کار حکومت این است که با تخلف برخورد کند. وی در ادامه در پاسخ به سؤالاتی در مورد تمدید تحریمهای ایران در کنگره امریکا و نقض برجام به اظهار نظر پرداخت.
لاریجانی با تأکید بر اینکه برای مقابله با اقدامات امریکا خلأ قانونی نداریم، افزود: قانون و مصوبه مجلس برای موارد خاصی به وجود آمد و در بند (3) و (7) قانون برجام تأکید شده است که باید چگونه عمل کنند بنابراین ما خلأ قانونی تصمیمگیری در این زمینه نداریم اما از نظر اجرای این ساز و کارها باید شورای هستهای یا همان شورای نظارت بر برجام مورد بررسی قرار گیرد از سوی دیگر این اقدام امریکا نوعی مکاری بود و آنها به دنبال این هستند که چکشی را بالای سر قانون برجام نگه دارند. وی خاطرنشان کرد: به نظر ما قطعاً اقدام کنگره و سنا در امریکا با چند بند از برجام در تضاد است و این اقدامات آنها نقض توافقنامه است.
رئیس مجلس با بیان اینکه در شرایط کنونی برای بررسی نقض برجام راهکار در برجام تعریف شده، گفت: به نظر من تصمیم مجلس امریکا یک کار ایذایی بود و حتی در این مسیر هم اظهارات حاشیهای را مطرح کردند، به طوری که نمایندگان امریکایی اعلام کردهاند که ما باید ابزاری در دست داشته باشیم تا رفتار ایران در سایر شمول طبق نظر ما انجام شود که به طور حتم این امر یک گستاخی بزرگ است.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: نباید با شتاب در مورد چگونگی مقابله با تجدید تحریمهای 10 ساله امریکا علیه ایران تصمیم گرفت. وی همچنین افزود: با توجه به نقض برجام از سوی امریکاییها این احتمال وجود دارد که ایران به کمیته مشترک تعیین شده در توافق هستهای رجوع کند تا اقدامات امریکاییها مورد رسیدگی قرار گیرد. البته این مسأله نیز دارای مکانیزمی است که شاید این اعتراض و شکایت را نپذیرند که در آن صورت این مسأله به مراحل بالاتر میرود. به نظر من ایران باید نسبت به نقض برجام از سوی امریکاییها شکایت کند.
رئیس قوه مقننه درباره تعجیل در مذاکرات نیز توضیح داد: در برخی بخشها عجلهای وجود داشت، یعنی در مسیر مذاکرات هر زمانی را نمیتوان برای تشکیل جلسات تعیین کرد، زیرا طرفهای مقابل نیز باید زمانی را برای این امر میگذاشتند و برخی اوقات این زمانهای تعیین شده با یکدیگر جور درنمیآمد و مجبور بودند در هر نشست گامی به جلو بروند.
وی ادامه داد: در کل اگر ساماندهی عمیقتری در این رابطه میشد و فرصت 5 یا 6 سالهای وجود داشت، میتوانست ساز و کارهای دقیقتری در این خصوص تعیین شود.
۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]