تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850213201




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ترک اعتیاد از نوع دانش‌ آموزی!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه شرق - معصومه اصغری: مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران از درخواست آموزش‌وپرورش و همکاری شهرداری تهران برای ایجاد دو مرکز بهاران برای دختران و پسران دانش‌آموز مبتلا به اعتیاد خبر می‌دهد.
 
راه‌اندازی این بهاران دانش‌آموزی در حالی مطرح می‌شود که هنوز نتیجه مشخصی از تجربه مراکز بهاران به‌عنوان مجموعه‌ای برای بازپروری معتادان و کارتن‌خواب‌های معتاد به دست نیامده است و از سرنوشت گروه اولی که برای دوره ٩ماهه اخیر به این مراکز سپرده شدند، خبری دقیق وجود ندارد. مهدی قدیمی به‌عنوان یکی از مدیران تازه تغییر کرده که از معاونت خدمات شهری شهرداری تهران به معاونت فرهنگی و اجتماعی آمده است و مسئولیت رسیدگی به مجموعه مددسراها، سامان‌سراها و مجموعه‌های بهاران و... شهرداری تهران را برعهده دارد، روز گذشته در یک نشست خبری در این مورد گفت: مسئولان وزارت آموزش‌وپرورش بنا بر ضرورت‌هایی که خودشان درباره دانش‌آموزان دختر و پسر درگیر با مسئله اعتیاد احساس کرده‌اند، پس از بازدید از مراکز بهاران بزرگسالان شهرداری تهران، درخواست ایجاد یک مرکز بهاران را که هم‌زمان مدرسه هم باشد، مطرح کرده‌اند.
 
او در پاسخ به «شرق» تأکید دارد که تجربه بهاران از سوی شهرداری تجربه موفق و قابل دفاعی بوده و همین تجربه موفق باعث شده است آموزش‌وپرورش به دنبال استفاده از آن باشد. او افزود: «تعداد زیادی از دانش‌آموزان به‌دلیل درگیرشدن با مسئله اعتیاد امکان بهره‌مندی از مدرسه و ادامه آموزش حتی پس از درمان را ندارند و از تحصیل باز می‌مانند؛ به همین دلیل مجموعه‌های بهاران می‌تواند هم در ترک اعتیاد و بازپروری آنها مؤثر باشد و هم امکان ادامه تحصیل را برای آنها فراهم کند». طبق گفته آقای قدیمی: «ظاهرا در تعدادی از مدارس موضوع اعتیاد دانش‌آموزان جدی شده است و آموزش‌وپرورش حدود ١٠ روز قبل پس از بازدید و بررسی مدل بهاران برای بزرگسالان از ما خواست بهارانی را برای دانش‌آموزان معتاد ایجاد کنیم».
 
وی در توضیح بیشتر گفت: «این دانش‌آموزان به وسیله آموزش‌وپرورش شناسایی شده‌اند و خانواده‌هایشان هم تمایل دارند برای بهبود این بچه‌ها اقدام شود. خانواده‌ها و مدارس تأکید دارند برای بهبود فرزندانشان راهی وجود ندارد و در کمپ بزرگسالان هم نمی‌توان آنها را پذیرش کرد و به‌ همین‌ دلیل بهتر است در مراکزی شبیه به بهاران، هم ترک کنند و هم درس بخوانند. این موضوع در مرحله توافقات اولیه است و قرار است در ابتدا دو مرکز برای دختران و پسران ایجاد کنیم؛ این مراکز با نظارت و شاخص‌های آموزش‌وپرورش اجرائی می‌شود چراکه کار تخصصی خود آنها خواهد بود».
 
آمار مربوط به دانش‌آموزان معتاد جزء آماری بوده است که در سال‌های گذشته مسئولان دولتی درباره آن به‌صراحت حرف نمی‌زنند و آماری دقیق از تعداد دانش‌آموزان شناسایی شده و نشده معتاد وجود ندارد. آخرین‌بار حسین طلا، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد که بیش از ١٣٠‌ هزار دانش‌آموز معتاد، پشت نیمکت‌های مدارس حضور دارند اما این آمار را آموزش‌وپرورش تأیید نکرد. اما از آنجایی که مسئولان آموزش‌وپرورش در چند هفته اخیر تغییر کرده‌اند، لازم بود شماره مدیران جدید برای سؤال از جزئیات این توافق از روابط‌عمومی آموزش‌وپرورش گرفته شود اما روابط‌عمومی آموزش‌وپرورش در کل ساعات عصر دیروز به تماس‌های خبرنگار «شرق» پاسخ نداد.
 
درعین‌حال عباس دیلمی‌زاده، کارشناس اعتیاد و مدیر مرکز بازپروری تولد دوباره، در این مورد ضمن اظهار نگرانی درباره چنین تصمیماتی، گفت: «اگر دانش‌آموزی اعتیاد دارد ولی خانواده و خانه برای حمایت دارد، چرا باید او را از این شرایط و حضور در جامعه محروم کرد و در جایی ایزوله گذاشت. این تصمیم بدترین تصمیم درباره این کودکان خواهد بود که با ایجاد مراکزی نظیر بهاران، سیستمی ایزوله و کمپی برای کودکان و دانش‌آموزان ایجاد کنیم چراکه با این کار، حق تصمیم اشتباه را درباره جامعه تمام کرده‌ایم».
 
دیلمی‌زاده با تأکید بر اینکه بهترین درمان برای معتادان بزرگسال و کودک، درمان سرپایی و محدودنکردن آنها در تعامل با جامعه و خانواده است، افزود: «اگر این مراکز را برای دانش‌آموزان معتاد در نظر می‌گیرند و اگر می‌خواهند بهاران را تبدیل به مدرسه برای دانش‌آموزان معتاد کنند، در هر دو حالت این تصمیم اشتباه است و باید برای تصمیم تأسف خورد که می‌خواهند این دانش‌آموزان را از خانواده و جامعه و همسالان جدا کنند چراکه این مراکز تبدیل به نوعی کمپ می‌شوند».
 
وی تصریح کرد: «اگرچه در این سال‌ها اقدامی درباره دانش‌آموزان معتاد دختر و پسر و افزایش تعداد آنها صورت نگرفته است اما باید گفت هیچ‌کاری‌نکردن بهتر از کار اشتباه کردن و بازی با زندگی این دانش‌آموزان است». دیلمی‌زاده افزود: «اگر آموزش‌وپرورش این دانش‌آموزان را شناسایی کرده و از طریق خانواده‌ها و مدارس قابل پیگیری هستند، پس می‌توان برای آنها برنامه‌ای را در کنار خانواده و مدرسه و همکلاسان ایجاد و از جداسازی آنها جلوگیری کرد. ممکن است مراکز اقامتی بهاران برای بزرگسالان کارایی داشته باشد اما درباره کودکان دانش‌آموز به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود».
 

شهرداری معتادان را در شهر پخش نکرد
 

به گزارش «شرق»، مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران روز گذشته در بخش‌های دیگری از نشست خبری خود همچنین با بیان اینکه درحال‌حاضر ٢٤ مرکز بهاران در شهر تهران وجود دارد که تاکنون حدود ٤٤٢ نفر از کل معتادان داوطلب ارجاع‌داده‌شده را به مرحله بهبودی رسانده است، گفت: برای این تعداد امکان پیگیری و استناد میدانی وجود دارد و ارتباط شهرداری با این افراد بهبود یافته قطع نشده است و شهرداری تا جایی که امکان داشته، در زمینه ایجاد شغل برای این افراد اقدام کرده است. او درباره هزینه‌هایی که شهرداری تاکنون در بهاران، مددسراها و سامان‌سراها کرده است، گفت: شهرداری فقط هزینه‌های جاری را پرداخت می‌کند. ساختمان‌ها هم که از قبل برای شهرداری بوده و تغییر کاربری داده‌ایم و بسیاری از هزینه‌ها را مانند غذا، لباس، پزشک و...، ارگان‌ها و گروه‌های مردمی و خیران می‌دهند و می‌توانم بگویم همه اعتبارات مراکز بهاران، پنج تا شش ‌میلیارد تومان است.
 
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران که در چند ماه اخیر مسئولیتش در این سازمان باوجود درخواست شورای شهر تهران تاکنون آماری از بهاران به شورا نداده است، در نشست خبری روز گذشته اعلام کرد در مرحله اول، بهاران هزارو ٥٠٠ نفر را جذب کرده که در نتیجه، حدود ٤٤٢ نفر را به مرحله بهبودی رسانده است. او در پاسخ به خبرنگاران که درباره این آمار تردید داشتند، گفت: هر وقت خواستید امکان بازدید را فراهم می‌کنیم و مشخصاتشان را ارائه می‌دهیم. از قدیمی درباره اظهارات حدود یک سال قبل شهردار تهران که گفته بود نیمی از معتادان محله هرندی را به زندگی برمی‌گردانم و اعتراضات اعضای شورا درباره تعداد خروجی‌های مراکز بهاران،
 
پرسیدیم و او گفت: وضعیت نرمال در جهان این است که اگر ١٠ درصد این گروه از بیماران را درمان قطعی کنید، موفق بوده‌اید و آمار ما از ١٠ درصد هم بیشتر است. به گزارش «شرق» این اظهارات قدیمی با اظهارات شهردار تهران و معاون فرهنگی و اجتماعی سابق شهردار تهران در جریان اجرای طرح‌های شهرداری تهران در سال گذشته، تناقض زیادی داشت. این مسئول شهری معتقد است اقدامات شهرداری تهران درباره محلات منطقه ١٢ و به‌ویژه محله هرندی، تأثیری روی محلات اطراف آن و کل شهر تهران نداشته است و وضعیت شهر تهران در همه سال‌های گذشته، از نظر تراکم حضور معتادان، تقریبا همین‌طور بوده است. او درعین‌حال در پاسخ به سؤال خبرنگاری در زمینه اینکه آیا شهرداری باید نسبت به پاکسازی محلات از حضور معتادان متجاهر اقدام کند یا نه، گفت: این نوع برخورد نژادپرستانه درست نیست؛ معتقدم نباید محلات را به سیاه و سفید تقسیم کرد.
 

قدیمی در ادامه در پاسخ به این سؤال که چه زمانی مراکز بهاران به «ان‌جی‌او»ها و بخش خصوصی واگذار می‌شوند، گفت: ایجاد بهاران یک مدل جدیدی است که باید آسیب‌شناسی‌هایی دراین‌باره انجام شود و از آنجایی که شهرداری فقط خود را ملزم به ایجاد و راه‌اندازی این مراکز کرده، اداره آن را به «ان‌جی‌او»ها واگذار می‌کند و برهمین‌اساس، کمیته‌ای متشکل از بهزیستی، سازمان خدمات اجتماعی و نیروی انتظامی تشکیل شده که در حال رتبه‌بندی «ان‌جی‌او»ها هستیم تا مراکز بهاران را به بخش خصوصی واگذار کنیم.




۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن