واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: ایران ورزشی: عکسی از مهدی رحمتی و چند بازیکن استقلال با یک هوادار خانم در ارمنستان - محل اردوی تیم استقلال- که در شبکههای اجتماعی منتشر شده بود، حالا بعد از 3 ماه واکنش کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال را در پی داشته و شنیده میشود که ممکن است رحمتی به همین دلیل از چند بازی محروم شود. بدون آنکه در باره درستی یا نادرستی این رویداد به داوری بنشینیم و احضار و بازخواست از یک ورزشکار به دلیل یک رفتار احتمالا غیرمناسب را به نقد بگیریم، روشن است که نوع برخورد با اینگونه مسائل نیازمند کنکاش، وارسی و پختگی بیشتر و در نظر گرفتن شرایط و وضعیت وقوع آن رویداد است.
بدیهی است بسیاری از هواداران فوتبال در خارج از ایران یا تماشاگران فیلمهای ایرانی که در جشنوارههای خارجی اکران میشوند، خانمهایی هستند که ممکن است نوع پوشش و حجاب آنان با آنچه در داخل کشور توصیه شده و اصلح شمرده می شود، متفاوت باشد. ولی باید در نظر داشت گرفتن عکس یادگاری با هواداران و مخاطبان همه جای دنیا، یک نشانه از احترام به هوادار و مخاطب است و در بسیاری از اوقات گریزی هم از آن نیست. اینکه یک بازیکن فوتبال را به دلیل انتشار یک عکس محروم کنند، نشان میدهد که شرایط حاکم بر وقوع این رویداد و نیز قواعد برخورد با هواداران و مخاطبان در خارج از کشور نادیده گرفته شده است. دراینباره از توضیح نصرا... عبداللهی، مدیر تیم استقلال که تجربه دهها اردوی خارجی و بازی بینالمللی پرشمار را دارد، وام بگیریم: «باید پرسید دلیل احضار رحمتی به کمیته اخلاق چه بوده؟ اگر بنا به انتشار عکس باشد که امروز باید همه رجال سیاسی را به دلیل عکس گرفتن کنار خانم های سیاسی بی حجاب محروم کرد. در ضمن آن عکس در حضور نماینده حراست وزارت ورزش و جوانان و به اصرار آن هوادار گرفته شده...»
فضای اردوها و اقامت بازیکنان در هتلها به نحوی است که برخورد بازیکنان با هواداران اجتناب ناپذیر است و گوشیهای هوشمند این امکان را برای هواداران ایجاد کرده که هر لحظه هر ستاره ای را هر کجا که ببینند با او عکس بیندازند. باشگاهها براساس قوانین در ایران همیشه سعی میکنند که در اردوها و بازیهای خارج کشور تا حد ممکن از پدید آمدن حاشیهها جلوگیری کنند اما بازیکنی که در حرفه خود ستاره است و در چنین فضاهایی با تقاضای پرشمار عکس یادگاری (به ویژه از نوع سلفی) مواجه میشود، چند بار میتواند به هوادار پاسخ منفی بدهد؟ مساله احترام به هوادار را نیز دوباره باید در این بحث پیش کشید.
انتشار چنین عکسهایی با هواداران در صفحات رسمی بازیکنان و ستارهها در شبکههای اجتماعی شاید میتواند برای آنها مسوولیت آور باشد اما انتشار آنها در فضای مجازی با توجه به استفاده فراوان از شبکه های اجتماعی مانند تلگرام از کنترل بازیکنان خارج است و محرومیت آنان به دلیل انتشار یک عکس توسط دیگران، منصفانه و منطقی به نظر نمیرسد.
اینکه بعد از چند ماه، تازه کمیته اخلاق به فکر پرونده مهدی رحمتی افتاده نیز سوالاتی را ایجاد میکند و ای کاش کمیته اخلاق حرمت این بازیکن را حفظ میکرد و کاپیتان استقلال به خاطر عکسی ناخواسته اینچنین مورد بازخواست قرار نمیگرفت. منتظر میمانیم تا رای قطعی کمیته اخلاق را ببینیم. شاید آنها با بررسی بیشتر و نگاهی دیگر به نتایج تازهای برسند.
۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]