تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كوتاه كردن ناخن، از آن رو لازم است كه پناهگاه شيطان است و فراموشى مى آورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816593280




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به سرنوشت شوهر شکنجه گر اعظم


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبآنلاین: مرضیه محبی، وکیل زنی که توسط همسر شکنجه‌گرش در مشهد آزار دیده بود، می‌گوید: همسر اعظم به 15 سال و 6 ماه حبس محکوم شد؛ این حکم شامل اشد مجازات است اما می‌توانست بیشتر از اینها باشد.

درست مصادف با روزهایی كه به مناسبت ۲۵ نوامبر، همه‌جا حرف از مقابله با خشونت علیه زنان است و عكس اعظمِ شكنجه‌دیده توسط همسرش با عبارت «نه به خشونت خانگی» در شبكه‌های مجازی دست به دست می‌شود، دادگاه حكم همسر اعظم را صادر كرد؛ حكمی كه اگرچه شامل اشد مجازات است، اما با این حال، باید دید چقدر می‌تواند بازدارنده بوده و از تكرار موارد مشابه در آینده جلوگیری كند.

مرضیه محبی، مدیرعامل کانون زنان حقوقدان سورا در گفت‌وگو با خبرآنلاین، جزییات بیشتری از حكم صادر شده برای همسر اعظم و شرایط او را مطرح كرد كه در ادامه می‌خوانید:

خانم محبی، دادگاه چه حكمی كه دادگاه برای همسر اعظم صادر كرده؟

شوهر اعظم به تحمل 15 سال حبس تعزیری بابت آدم‌ربایی از طریق حبس و مخفی کردن شاکیان، 10 سال حبس تعزیری بابت شروع به قتل همسر، 6 ماه حبس تعزیری بابت کودک‌آزاری، 5 سال حبس تعزیری از جنبه عمومی صدمات و جراحات وارد شده به شاکیان همچنین پرداخت دیه از جنبه خصوصی جراحات وارد شده به بدن اعظم محکوم شد، یعنی با توجه به قانون مجازات اسلامی شوهر اعظم با اشد مجازات به 15 سال و 6 ماه حبس محکوم شد كه این حکم از سوی شعبه سه دادگاه کیفری یک خراسان رضوی صادر شده است.

نظر شما نسبت به این حكم چیست؟

باید بگویم این رای، مناسب به نظر می‌رسد چراکه شکنجه‌هایی که بر اعظم اعمال شده مانند قراردادن در صندوق فلزی و آتش روشن کردن زیر آن، جراحات چاقو، سوزاندن بدن، حبس 21 روزه در منزل، محرومیت از آب و غذا، ایراد ضرب و جرح با مشت و لگد و آزار و اذیت فرزندان در صدور این رای به طور کامل در نظر گرفته شده است. خوشبختانه باید بگویم رسیدگی دادگاه در این زمینه دقیق بود و این موضوع از آنجایی مهم است كه این پرونده حساسیت‌های خاص خودش را داشت و علاوه بر صدماتی كه به اعظم و فرزندانش وارد شده بود، روح و روان جامعه را هم آزرده‌خاطر كرده بود.

با همه این مواردی كه به آنها اشاره كردید، 15 سال حبس می‌تواند حكم مناسبی باشد؟ اگر قانونی مخصوص خشونت خانگی وجود داشت، مجازات بیشتری برای این فرد در نظر گرفته نمی‌شد؟

اساسا به این قائل نیستم كه شدت مجازات می‌تواند آسیبی كه بر افراد وارد كرده را از بین ببرد. نوع نگاهی كه امروز در تعیین جرایم و مجازات‌ها وجود دارد، ترمیمی است یعنی به جای این كه به شدت مجازات بر فرد بزهكار تاكید شود، برای حمایت‌های لازم از بزه‌دیده اقدام شود. درواقع سیاست‌های نوین جزایی در جهان این است كه ما نیاز داریم شخصی را كه مورد ستم قرار گرفته بوده، به زندگی بازگردانیم. با این حال باید بگویم به نظر می‌رسد این حكم درباره كودك‌آزاری مجازات بسیار كمی دارد كه ناشی از قوانین موجود در این زمینه است به طوری كه تنها شش ماه حبس برای كودك‌آزاری‌های شدید در نظر گرفته شده كه نمی‌تواند بازدارنده باشد.

این حكم را به اعظم اعلام كرده‌اید؟

بله، به او اعلام كرده‌ام و نظر او نسبت به این حكم مساعد بوده است. او همچنان از آنچه بر سرش آمده آزرده‌خاطر است و نمی‌تواند چنین رفتارهایی را فراموش كند. فرزندان او هم به شدت درگیر این اتفاقات رخ داده هستند به طوری كه حتی در دادگاه حاضر نشدند پدرشان را ببینند و از او وحشت داشتند.

با همسر اعظم ملاقاتی درباره این حكم داشته‌اید؟

او در حال حاضر زندان و ممنوع‌الملاقات است.

اگر بعد از تمام شدن مدت زندان و تحمل حبس، همسر اعظم بخواهد به خانه بازگردد، این امكان وجود دارد؟

در حكم اشاره‌ای به این موضوع نشده است كه او از نزدیك شدن به خانواده‌اش ممنوعیتی داشته باشد یا این كه بعد از مدت زندان و مجازات، چه اتفاقی قرار است بیفتد. با این حال، ما منتظر صدور این حكم بودیم كه بعد از آن، موضوع طلاق را پیگیری كنیم.

وضعیت اعظم در حال حاضر چطور است؟

ما در كانون انجمن زنان حقوقدان سورا برای اعظم خانه و اثاثیه تهیه كرده‌ایم و او در حال حاضر شغل مناسبی دارد و بچه‌هایش در حال تحصیل هستند. او خوشبختانه در وضعیت خوبی از نظر روحی قرار گرفته و امیدوار است زندگی با فرزندانش را در آرامش ادامه دهد.

به عنوان كسی كه در جریان چنین پرونده تلخی بودید، چه درخواستی از مسئولان برای كاهش موارد مشابه دارید؟

جا دارد به عنوان یك زن و یك وكیل، از مسئولان خواهش كنم سیاست‌هایی را به كار بگیرند كه انواع خشونت علیه زنان در جامعه‌مان كمتر شود، سازمان‌های مردم‌نهاد اجازه فعالیت برای كاهش خشونت علیه زنان را داشته باشند و قوانینی به تصویب برسد كه از زنان در برابر مواردی مانند آنچه بر سر اعظم آمد و روزها و سال‌ها خشونت خانگی را تحمل كرد دفاع شود. اینها موضوعاتی است كه چند روز گذشته هم در نشستی درباره منع خشونت علیه زنان با حضور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده مطرح شد و ایشان ابراز امیدواری كرد كه لایحه تامین امنیت زنان هرچه زودتر در مجلس به تصویب برسد. به هر حال امیدوارم آنچه بر سر این اعظم آمد، بر سر زنان دیگر نیاید و كسانی كه قرار است دست به ارتكاب چنین اعمالی بزنند، با موانع فرهنگی و قانونی در اعمال خشونت مواجه شوند.




۰۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن