تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اطاعت خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با معصيت خدا بدبخت نمى‏گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816604409




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رسانه ملي در تسخير امپراتور خيالي کره!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رسانه ملي در تسخير امپراتور خيالي کره!
چند وقت پيش دوستي مي‌گفت من هنوز نفهميدم آق‌‌قويونلو‌ها در تاريخ ايران چکاره بودند، ولي ...
نویسنده : معصومه طاهري 


چند وقت پيش دوستي مي‌گفت من هنوز نفهميدم آق‌‌قويونلو‌ها در تاريخ ايران چکاره بودند، ولي به لطف سريال‌هاي کره‌اي الان دقيقاً مي‌دانم نقش شيلا، گوگوريو و اوکچه چقدر در تشکيل امپراتوري خيالي بزرگ کره مهم و تأثيرگذار بوده است؛ از بس مدام در چند سريال کره‌اي اين موضوع گوشزد مي‌شود...

البته اين مطلب تنها يک مزاح ساده بود، اما واقعيت امر آن است که اصل تکرار از فنون روانشناسي رسانه اصل مهمي است که مي‌تواند به مرور زمان در ته نشست ذهن موضعي را جا بيندازد و نهادينه کند، شيوه‌اي که در حوزه تبليغات وآگهي‌هاي بازرگاني هم از آن بهره مي‌برند. اينکه چرا با بي‌برنامگي و نبود مديريت، سريال‌هاي کره‌اي در زمان پربيننده و پشت سر هم از شبکه‌هاي تلويزيون پخش مي‌شود تا تاريخ کره که در صحت و سقم آن اعتباري نيست، ملکه ذهن مخاطبان شود، جاي سؤال دارد؟ از سوي ديگر استفاده از واژه امپراتور در سريال‌هاي کره‌اي از بحث‌هاي ديگري درباره سريال‌هاي کره‌اي است و آن اين است که در اکثر اين مجموعه‌ها که به زبان فارسي ترجمه و دوبله شده‌اند از واژه امپراتور براي حاکمان منطقه شبه‌جزيره کره استفاده مي‌شود. اين درحالي است که کلمه امپراتور معمولاً براي حکمرانان قلمروهاي وسيع که ملت‌هاي مختلف را شامل مي‌شود در ادبيات فارسي به کار مي‌رود. در لغت‌نامه دهخدا درباره اين واژه مي‌خوانيم؛ امپراتوري يعني شاهنشاهي کردن. سلطنت و حکومتي که در راس آن امپراتور قرار دارد. مجموعه ممالک و نواحي‌اي که تحت سلطنت امپراتور است. شاهنشاهي مجموعه ممالکي است که تحت‌نظر دولتي مقتدر اداره شود.

 اما ترجمه‌هاي نادرست در اين سريال‌هاي دوبله شده که پخش مي‌شود خود در حال ساختن يک تاريخ عظيم براي شبه‌جزيره کوچک در شرق آسياست، حتي در سريال اخير« رؤياي فرمانرواي بزرگ» که از شبکه نمايش در حال پخش است، اين کلمه با آنچه هست در تضاد کامل است. سه قبيله کوچک در يک جزيره کوچک که زير سايه امپراتوري چين واقع شده‌اند با هم در حال جنگ هستند، اما مترجمين و دوبلورهاي ما آنها را امپراتور مي‌خوانند به‌راستي اين بزرگ کردن چه معنايي دارد؟! درحالي که ما حتي جرئت نمي‌کنيم ايران در زمان صفويه را با آن همه وسعت و ملت‌هاي زيرمجموعه خود امپراتوري بخوانيم چند حاکم قبايل کوچکي را با اين تحکم و احساس امپراتور مي‌نامند!

به نظر مي‌رسد بيشتر ضعف در ترجمه و نبود دقت در دوبله مقصر اصلي است که کم‌کم به يک رويه تبديل شده است، براي مثال در سريال «دختر امپراتور» که از شبکه5 به نمايش گذاشته  مي‌شود در قسمتي به سربازان گروه حلقه مي‌گويد برويد از دشمن نمودار بکشيد و روي واژه نمودار کشيدن تأکيد فراوان دارد، بعد مي‌بينيم آن سربازان نقاشي‌اي از ميدان جنگ کشيده‌اند که حتي نمي‌توان آن را نقشه ناميد چه برسد به واژه علمي نمودار در حوزه نظامي!
درباره مجموعه‌هاي کره‌اي و بازار داغ آنها در رسانه ملي عقايد مختلفي هست؛ برخي همان حرف مشهور که در يک گزارش تلويزيوني از سوي يک مخاطب زده شد و به يک مثل تبديل شد را مطرح مي‌کنند.

وي در گزارش فوق‌خبري گفت به نظر مي‌رسد صداوسيما يک کشتي دارد که هرازچندگاهي در يک کشوري لنگر مي‌اندازد و به صورت فله‌اي فيلم و سريال مي‌خرد. براي همين است که تا چند سال فيلم‌هاي امريکايي در ايران باب مي‌شود و چند سال بعد فيلم و سريال‌هاي چيني، بعد ژاپني، در دوره‌اي مجموعه‌هاي آلماني الان هم نوبت به کره‌اي‌ها رسيده که با «جواهری در قصر»به صورت جدي پاي‌شان به ايران باز شد. يکي از دوبلورهاي معروف صداوسيما درباره اين بحث مي‌گويد: دوبله فيلم‌هاي کره‌اي بسيار سخت است، به‌خاطر اينکه آنها واژه‌ها را مانند ما تلفظ نمي‌کنند، ‌اما قيمت پايين اين آثار خريدشان را بيشتر کرده است.
هرچند اين حرف درست است منتهي پشت سر هم قرار گرفتن دو سريال در شب‌هاي بلند و سرد زمستاني اين روزها حاکي از بي‌برنامگي و نبود مديريت است. حالا ديگر کار به جايي رسيده که مي‌توانيم بگوييم شب‌شان را با سريال‌هاي کره‌اي آغاز مي‌کنند. برخي مي‌گويند علت جاذبه سريال‌هاي کره‌اي توانايي آنها در ساخت اين‌گونه آثار است، درحالي‌که وقتي به مجموعه‌هاي کره‌اي نگاه مي‌کنيم بيشتر از سريال‌هاي ايراني به قول معروف در آنها سوتي مي‌بينيم، مثلاً فردي مي‌گويد من 10 هزار نيرو دارم، اما در تصوير تنها چند نفر پشت سر او هستند يا کاخ امپراتور فرضي از يک اتاق پذيرايي هم کوچک‌تر و تنگ‌تر است و...

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن