تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس فرزندش را ببوسد ، خداوند عزّوجلّ براى او ثواب مى نويسد و هر كسى كه او را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843359541




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تسهيلات بانكي در باتلاق ركود‌!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تسهيلات بانكي در باتلاق ركود‌!
افزايش وزني سهم «سرمايه در گردش‌» در تسهيلات بانكي نشان از به بن‌بست رسيدن سياست‌هاي اقتصادي و حركت پول از بخش «‌ايجاد» به بخش «نجات» دارد
نویسنده : مهران ابراهيميان 


برسي آماري عملكرد بانك‌ها در نحوه تخصيص تسهيلات نشان مي‌دهد سرمايه‌ها از سمت سرمايه‌گذاري براي ايجاد بنگاه‌ها و ساختمان و توسعه فعاليت‌هاي بنگاه‌ها در بخش‌هاي اقتصادي به سوي تأمين سرمايه در گردش و تعمير تغيير موازنه داده است كه به نوعي نشان از شكست سياستگذاري‌هاي بازار پولي است.

همچنين بررسي‌هاي روزنامه «جوان» از آمار سه ساله تسهيلات‌دهي بانك‌ها نشان مي‌دهد بازگرداندن آنها به مسير صحيح اعتباردهي توسط بانك مركزي ناموفق بوده وادامه همين روند نقش بانك‌ها در ايجاد كسب و كارهاي جديد و احداث ساختمان و ابنيه جديد در همه بخش‌هاي اقتصادي اعم از بخش صنعت، كشاورزي، مسكن و ساختمان، خدمات، بازرگاني و متفرقه كاهش يافته است. براساس جديدترين آمار منتشر شده بانك مركزي اعداد نشان مي‌دهد به رغم افزايش 50 درصد اعطاي تسهيلات سهم سرمايه در گردش بنگاه‌ها بيشتر و سهم سرمايه‌گذاري و «ايجاد» طي سه سال گذشته دردولت يازدهم كاهش يافته است.

تسهيلات پرداختي بانك‌ها طي هفت ماهه سال 1395 به بخش‌هاي اقتصادي مبلغ 2784/4 هزار ميليارد ريال است كه در مقايسه با دوره مشابه سال قبل، مبلغ 923/3 هزار ميليارد ريال (معادل 49/6 درصد) افزايش داشته است، سال 94 نيز نسبت به دوره 12 ماهه منتهي به سال 93، 44/5 درصد افزايش يافته است، با اين حال بنا به اظهارات نمايندگان مجلس بيش از نيمي از تسهيلات اعطايي در واقع استمهال تسهيلات معوق است.
  
تسهيلات به كدام سو مي‌روند‌؟
آمارهاي سه سال پيش نشان مي‌دهد سهم تسهيلات پرداختي در قالب سرمايه در گردش در تمام بخش‌هاي اقتصادي رو به افزايش بوده است و از حدود 0/7 درصد در سال 93 به ترتيب در سال 94 به 63/1 درصد و در هفت ماهه امسال به مبلغ 1823/4 هزار ميليارد ريال معادل 65/5 درصد كل تسهيلات پرداختي رسيده است.

بر اساس آمار اعلام شده در هفت ماه ابتدایی سال 95 بيش از 278 هزار ميليارد تومان تسهيلات به بخش‌هاي اقتصادي اعطا شده اما تركيب تخصيص تسهيلات نشان از كاهش سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي مولد چون كشاورزي، صنعت و مسكن و ساختمان دارد، به نحوي كه طي 12 ماه منتهي به سال 94 اين بخش‌ها به ترتيب براي ايجاد 17/9، 6/8 و 19/8 درصد از كل تسهيلات همان بخش را به خود اختصاص داده‌اند كه اين اعداد در سال 93 به ترتيب: 18/7، 8/3، 16، بوده كه براي هفت ماهه اول امسال نيز به ترتيب 14/5، 6/1، 14/2درصد تعديل شده‌اند. همچنين آمار تسهيلات به تفكيك مختلف كه از سوي بانك مركزي منتشر شده نشان مي‌دهد سهم توسعه همه فعاليت‌هاي اقتصادي از 6/2درصد سال 93 به 5/5 درصد در سال گذشته كاهش يافته كه در آمار هفت ماهه به 4 درصد تعديل يافته است.
 
پيش‌بيني مي‌شود با به روز نشدن صنايع و كاهش سرمايه‌گذاري در بخش ايجاد و توسعه بخش‌ها و تخصيص منابع گران به بخش سرمايه در گردش كه سهم خود را از 60/7 در سال 93 به 65/5 در هفت ماهه اول امسال رسانده و به رغم كاهش تورم همچنان نرخ دريافت تسهيلات بالاتر از تورم است، هزينه تمام شده كالاها براي بنگاه‌ها افزايش يابد كه طي ماه‌هاي آتي نمود آن در قيمت تمام شده محصولات ديده مي‌شود.
  
بسته نجات به جاي خروج از ركود تورمي
همچنين آمارهاي هفت ماهه نشان مي‌دهد اجراي طرح تخصيص تسهيلات به بنگاه‌هاي بحراني، اعمال شده ولو آنكه بنگاه‌هاي مختلف از نحوه توزيع آن بي‌خبرند، در اين آمارها لحاظ شده و بسته «نجات» به جاي «‌ايجاد» بعد از دو سال تأخير كه طرح آن در همايش اقتصاد مقاومتي مطرح شده بود، جايگزين بسته‌هاي خروج از ركود شده است. به علاوه بررسي‌ داده‌هاي مربوط به تسهيلات نشان مي‌دهد سهم تسهيلات خريد مسكن از كل تسهيلات در سه سال اخير كاهش يافته است و از 7/3 درصد كل تسهيلات در سال 93 به 4/6 در سال 94 رسيده و همين عدد در هفت ماهه اول امسال به رقم 3/8 درصد كاهش يافته است.

در مقابل اين وضعيت سهم تسهيلات در بخش‌هاي سرمايه در گردش بخش‌هاي مختلف كشاورزي، صنعت، مسكن و ساختمان كه سال 93 به ترتيب: 62/5  و 80/9 ، 21/2 درصد از كل تسهيلات بخش در سال 94 به ترتيب به اعداد 67/8، 82/2 و20/1 (‌برمبناي واحد درصد) افزايش و همين اعداد نيز در هفت ماهه امسال به ترتيب: ‌0/6، 84/6 و 30 درصد ارتقا يافته است.
در واقع اعداد بالا از يك سو نشان از تقليل سهم تسهيلات توسعه‌اي و كم شدن راه‌اندازي كسب و كار‌هاي جديد به عنوان عناصر اثر‌گذار در ايجاد اشتغال است و اينكه بنگاه‌ها و بخش‌هاي اقتصادي عطش تسهيلاتي در بخش سرمايه در گردش دارند و چشم‌انداز آتي جذب سرمايه‌گذاري و رونق در بنگاه‌ها چندان اميدوار‌كننده نيست.

همچنين در تحليل كوتاهي كه بانك مركزي درباره آمارها ارائه كرده نيز به نكات جالبي اشاره شده و نويسنده آن معتقد است: همچنان بايد در تداوم مسير جاري ملاحظات مربوط به كنترل تورم را نيز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسيل تورمي ناشي از فشار تقاضاي كل در اقتصاد نيز بود. بر اين اساس ضروري است به افزايش توان مالي بانك‌ها از طريق افزايش سرمايه و بهبود كفايت سرمايه بانك‌ها، كاهش تسهيلات غيرجاري و بازگرداندن آنها به مسير صحيح اعتباردهي بانك‌ها، افزايش بهره‌وري بانك‌ها در تأمين سرمايه در گردش توليدي، پرهيز از فشارهاي مضاعف بر دارايي بانك‌ها و ترغيب بنگاه‌هاي توليدي به سمت بازار سرمايه به عنوان يك ابزار مهم در تأمين مالي طرح‌هاي اقتصادي (ايجادي) توجه ويژه‌اي كرد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن