تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ دعايى زودتر از دعايى كه انسان در غياب كسى مى كند، مستجاب نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817581421




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگهداری ۲۶هزار جلد کتاب خطی در کتابخانه مجلس


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: محمدرضا مجیدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اینکه کتابخانه مجلس در یکصد و دهمین سال تاسیس خود قرار دارد، گفت: خوشبختانه کتابخانه مجلس در سطوح ملی و بین‌المللی از جایگاه رفیع و منیعی برخوردار است و توانسته در چارچوب دیپلماسی پارلمانی ارتباط خوبی با کتابخانه‌های منطقه، آسیا و جهان برقرار کند؛ همچنین در فدراسیون مجامع کتابخانه‌های جهان (ایفلا) به منظور تبادل تجربیات حضور دارد.

رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کتابخانه مجلس همچنین از اعضای فعال در مجمع کتابخانه‌های بزرگ کشور باعنوان "مکتب" در داخل کشور بوده و تلاش خود را به حوزه پارلمانی محدود نکرده و دانشجویان و محققان حضور فعالی در این مجموعه علمی دارند.

وی ادامه داد: کتابخانه مجلس با مجموعه "مهتاب" که همان مجمع هماهنگی مراکز تاریخ پژوهی و بانک‌های اسنادی ایران است نیز با توجه به غنای مرکز اسناد و در اختیار داشتن میلیون‌ها سند ارتباط و تبادل دارد.

بیش از 10 میلیون سند در مرکز اسناد کتابخانه مجلس وجود دارد

مجیدی با بیان اینکه بیش از 10 میلیون سند در مرکز اسناد کتابخانه مجلس وجود دارد، گفت: این مجموعه غنی برای پژوهشگران در حوزه تاریخ معاصر بسیار ارزشمند است، امیدواریم با گسترش فضای موزه مجلس شورای اسلامی، این مکان به‌عنوان یکی از نقاط هدف گردشگری در تهران به حساب آید.

وی با بیان اینکه کتابخانه مجلس از کتب خطی بسیاری برخوردار است، گفت: بیش از 26هزار جلد کتاب خطی متعلق به ادوار مختلف تمدن اسلامی در مجموعه کتابخانه نگهداری می‌شود که به عنوان نمونه نسخه "التفهیم لاوایل صناعه التنجیم" در حوزه نجوم اثر ابوریحان بیرونی در فهرست حافظه جهانی نیز ثبت شده است.

فرهنگ اهدا، واگذاری و وقف نسخ و کتب خطی تقویت شود

رییس کتابخانه و موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی همچنین بیان کرد: با توجه به اینکه عمر کاغذ محدود است و نگهداری کتاب‌های خطی در منازل به آن‌ها آسیب وارد می‌کند لذا باید فرهنگ اهدا و واگذاری و وقف تقویت شود تا این آثار ارزشمند در شرایط محیطی مناسب به نام خود اهداکنندگان یا باعنوان وقف در مراکزی مانند کتابخانه مجلس با استانداردهای لازم نگهداری شوند.

وی با اشاره به اینکه عضویت در کمیته "حافظه جهانی" را در کارنامه دارد، توضیح داد: این کمیته، معرفی و ثبت ملی، منطقه‌ای و جهانی آثار مربوط به میراث مکتوب، دیداری و شنیداری ایران را از وظایف خود دانسته و سعی بر رعایت استانداردها در حفظ و نگهداری این آثار به منظور ثبت جهانی دارد.

مجیدی با اشاره به نسخ و آثاری که در کشورهای همسایه نگهداری می‌شود، گفت: طبیعتا ایران مواریث مشترکی با دیگر کشورها دارد چراکه پهنای ایران فرهنگی کشور از پهنای جغرافیایی بیشتر است و این مواریث مشترک فرهنگی از آسیای مرکزی تا جنوب آسیا، شبه قاره، جهان عرب و حتی بالکان در اروپا و... گستردگی دارد؛ لذا برای ثبت مشترک جهانی آثاری که امکان ثبت مشترک‌شان وجود دارد تلاش می‌کنیم، نمونه این تلاش؛ ثبت نسخه‌های مثنوی معنوی مولانا در ایران، افغانستان و ترکیه در حافظه جهانی است.

رییس کتابخانه و موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حفظ، نگهداری و مرمت آثار علمی و مواریث مکتوب حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی در کشورهای دیگر، اهداف کمیته حافظه جهانی و مراکزی مانند کتابخانه مجلس است و فارغ از حضور فیزیکی این آثار در هر کشور، حفظ و نگهداری آن‌ها اهمیت بیشتری دارد و به حفظ میراث مشترک تاکید داریم.

کارشناسان کتابخانه مجلس پاسخگوی سوالات و انتقادهای هنرمندان هستند

وی به بازتاب‌های رسانه‌ای درخصوص نحوه حفظ و نگهداری و مرمت تابلوهای نقاشی موجود در مرکز اسناد کتابخانه مجلس اشاره کرد و توضیح داد: اگرچه دغدغه اهالی هنر و رسانه مورد توجه است و با دقت به تذکرات آنها توجه داریم اما معتقدم با توجه به تخصصی بودن مبحث مرمت افراد با تخصص و اطلاعات کامل نسبت به این مهم اظهارنظر کنند.

رییس کتابخانه و موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی اظهارنظر کرد: کارشناسان کتابخانه مجلس باید پاسخگوی سوالات و انتقادهای هنرمندان باشند و با برقراری تعامل سازنده با منتقدان به اقناع آنان اقدام کنند و از نظرات سازنده شان در این مسیر بهره گیرند.

۰۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن