واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: دیپلماسی ایرانی: اندیشکده «وودرو ویلسون» در بخش دوم سری یادداشت های خود تحت عنوان "جهان از ترامپ چه می خواهد"، به بررسی خواسته ها و انتظارات اتحادیه اروپا و کشورهای این منطقه از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آینده آمریکا پرداخته است.
برخی از انتظارات و خواسته های اروپا از دولت جدید آمریکا
آمریکا به تمامی تعهدات خود در زمینه تأمین امنیت و حفظ ثبات در اروپا همچنان پایبند باشد.
موافقتنامه های تجاری میان اتحادیه اروپا و آمریکا باید به گونه ای باشند که هم برای کارگران اروپایی و هم آمریکایی منافعی را به همراه داشته باشند.
دولت ترامپ به مقامات روس نشان دهد که آنها موفق نخواهند شد آمریکا را به سوی خود کشانده و این کشور را از اتحادیه اروپا دور کنند، همچنین آمریکا نباید تلاشهای روسیه در راستای تقسیم اتحادیه اروپا و ایجاد جدایی و تفرقه در این منطقه را نادیده بگیرد.
بزرگترین چالش پیش روی روابط میان آمریکا و اروپا چیست؟
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا با قاره ای روبروست که هنوز از بحران مالی جهانی که در سال 2008 میلادی آغاز شد، به طور کامل بهبود نیافته است. اتحادیه اروپا و کشورهای منطقه یورو همچنان با واحد پول مشترک خود در تقلا و کشمکش هستند؛ واحد پولی که نتیجه ای جز نرخ بالای بیکاری برای آنها به همراه نداشته و موجب ناتوانی کشورهای منطقه یورو برای بازگشت به رقابت کامل و همه جانبه با دیگر کشورهای جهان شده است.
مشکلات اقتصادی، نارضایتی مداوم کشورها و شهروندان این منطقه نسبت به بوروکراسی جاری در بروکسل، افزایش میزان مهاجرت ها چه در داخل اروپا و چه از کشورهای دیگر به این منطقه و همچنین اقتصاد تنبل و راکد اروپا همگی منجر به بروز واکنش هایی از سوی پوپولیست های حزب راست و چپ این اتحادیه شده است. تظاهرات های متعددی علیه پیمان همکاری های فراآتلانتیکی میان اتحادیه اروپا و آمریکا موسوم به "ترانس پاسیفیک" (TPP) در جریان است. گذشته از همه اینها رأی مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا (واقعه برگزیت) نیز کشورهای این اتحادیه و بخش عمده ای از جهان را در شوک بزرگی فرو برده است.
کشورهای اروپای شرقی نیز اوضاع بهتری ندارند و با جاه طلبی های روسیه در این منطقه همچون تجاوز نظامی به گرجستان، حملات سایبری به استونی، الحاق کریمه و حمایت از شورشیان شرق اوکراین مواجه هستند. به نظر می رسد که روسیه به دنبال بیرون راندن آمریکا از اروپا و نیز انداختن اختلاف و تفرقه در اتحادیه اروپا و در نهایت تقسیم این منطقه است.
ترامپ برای حل این موانع چه گزینه هایی در اختیار دارد؟
میزان سهم و مشارکت آمریکا در تجارت، سرمایه گذاری و تأمین امنیت ملی اتحادیه اروپا بسیار عظیم و قابل توجه است و از سوی دیگر این دو منطقه اهداف جهانی مشابه و ارزش های مشترکی را نیز دنبال می کنند. ترامپ می تواند از طریق مذاکره بر سر توافق تجارت و شراکت در سرمایه گذاری ترانس آتلانتیک (TTIP)، موافقتنامه تجاری و برنامه هایی را ایجاد کند که منافعی را برای اقتصاد دو منطقه و نیز کارگران اروپایی و آمریکایی به همراه داشته باشد. ترامپ با این کار می تواند خشم و اضطرابی که در پی فعالیت های انتخاباتی اخیرش در اتحادیه اروپا به وجود آمده و همچنین نارضایتی گسترده ای که در میان رهبران سیاسی این منطقه دیده می شود را به طرز چشمگیری کاهش دهد.
مهم ترین نگرانی های امنیتی اروپا چیست؟
ترامپ از نظر امنیتی باید به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اطمینان دهد که آمریکا همچنان به تعهدات خود در زمینه تأمین امنیت و حفظ ثبات در اروپا همچنان متعهد و پایبند است. اگر اروپا به دنبال آن است تا از حمایت های طولانی مدت آمریکا در زمینه تأمین امنیت برخوردار شود، خود نیز باید سهم مناسب و عادلانه ای را در تأمین امنیت و دفاع از خود بپذیرد و پرداخت کند. و در نهایت این که، دولت ترامپ به مقامات روس نشان دهد که آنها موفق نخواهند شد آمریکا را به سوی خود کشانده و این کشور را از اتحادیه اروپا دور کنند، همچنین آمریکا نباید تلاشهای روسیه در راستای تقسیم اتحادیه اروپا و ایجاد جدایی و تفرقه در این منطقه را نادیده بگیرد.
ترامپ می تواند میزان وابستگی اروپا به روسیه را از طریق صادرات گاز طبیعی به این منطقه کاهش دهد. همچنین ترامپ می تواند با پیاده سازی ایده خود مبنی بر ایجاد اردوگاه های بزرگ برای پناهندگان در کشورهای ترکیه، اُردن و لبنان، از فشارهای ناشی از مهاجرت های گسترده به اروپا بکاهد. ترامپ همواره در سخنرانی های خود از امکان همکاری های آمریکا و روسیه در زمینه حل بحران سوریه صحبت کرده است، به نظر می رسد که وی باید مذاکرات خود با روسیه در زمینه ایجاد اتحادی برای حل بحران کنونی در سوریه را مجدداً آغاز کند.
۰۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]