تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر بنده‏اى بخواهد چيزى بخواند يا كارى انجام دهد و بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849898110




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بسيج، انقلابي‌گري مبارزه با فساد و اشرافي‌گري


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بسيج، انقلابي‌گري مبارزه با فساد و اشرافي‌گري
«بسيج، انقلابي و خدمتگزار»، شعار امسال بسيج است و بر همين اساس، روز شنبه ششم آذرماه مصادف با ششمين روز از هفته بسيج، با نام «بسيج، انقلابي‌گري، مبارزه با فساد و اشرافي‌گري» نامگذاري شده است.
نویسنده : دکتر یدالله جوانی 


«بسيج، انقلابي و خدمتگزار»، شعار امسال بسيج است و بر همين اساس، روز شنبه ششم آذرماه مصادف با ششمين روز از هفته بسيج، با نام «بسيج، انقلابي‌گري، مبارزه با فساد و اشرافي‌گري» نامگذاري شده است.

اگر ماهيت و رسالت بسيج از يك طرف و خطر فساد و اشرافي‌گري براي نظام اسلامي به عنوان يك تهديد بزرگ از طرف ديگر، مورد توجه جدي مسئولان و كارگزاران نظام قرار گيرد، آن‌گاه اهميت اين نامگذاري و ضرورت توجه جدي به آن مشخص مي‌شود.  براي رسيدن به فهم و درك درست از بسيج و ماهيت آن، تمركز بر كليد واژه‌هاي توصيفي حضرت امام (ره) به عنوان مؤسس بسيج، از اين نهاد انقلابي كفايت مي‌كند. كليدواژه‌هايي چون:

1 ـ «بسيج؛ شجره طيبه و درخت تناور پرثمري است كه شكوفه‌هاي آن بوي بهار وصل و طراوت يقين و حديث عشق مي‌دهد...»
2 ـ «بسيج مدرسه عشق و مكتب شاهدان گمنامي است كه پيروانش بر گلدسته‌هاي رفيع آن، اذان شهادت و رشادت سر داده‌اند.»
3 ـ «بسيج ميقات پابرهنگان و معراج پاك انديشه اسلامي است كه تربيت يافتگان آن نام و نشاني در گمنامي و بي‌نشاني گرفته‌اند.»
4 ـ «بسيج لشگر مخلص خداست كه دفتر تشكيل آن را همه مجاهدان، از اولين و آخرين امضا نموده‌اند.»

آري براساس همين توصيف از ماهيت بسيج است كه رهبر كبير انقلاب اسلامي با توجه به كار ويژه اين لشكر مخلص خدا در طول هشت سال دفاع مقدس، نقشه راه سلامت، سعادت، عزت، استقلال و پيشرفت كشور را چنين ترسيم نمودند: «خلاصه كلام اگر بر كشوري نواي دلنشين تفكر بسيجي طنين‌انداز شد، چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد شد و الا هر روز بايد منتظر حادثه ماند.»

به‌طور قطع مي‌توان گفت؛ تفكر بسيجي مورد نظر حضرت امام (ره) براساس آن توصيف‌ها از بسيج، تفكري جامع‌الاطراف براي نوآوري‌ها، بن‌بست‌‌شكني‌ها و برداشتن تمامي موانع از سر راه انقلاب تا رسيدن به حيات طيبه و تحقق تمدن نوين اسلامي به عنوان آرمان اصلي انقلاب اسلامي است. با نگاهي اينچنيني به بسيج از منظر حضرت امام (ره)، رهبر حكيم و فرزانه انقلاب اسلامي كه پرچمدار مكتب روح‌الله است، در وصف بسيج مي‌فرمايند: «بسيج يك حقيقت منحصربه‌فرد در نظام جمهوري اسلامي است كه حاكي از نهايت توانايي مكتب و تفكر عميق و ماندگار انقلاب اسلامي در اين سرزمين است.» معظم‌له با نگاهي كاركردي به اين حقيقت منحصر به فرد مي‌فرمايد: «بسيج عبارت است از مجموعه عظيمي از انسان‌هايي كه در ميدان خطر، در ميدان مجاهدت و در ميدان تلاش، آنجايي كه به گذشت، به اغماض از استراحت و آسايش و به اخلاص در اقدام و عمل احتياج دارد،‌ پيش‌قدم است.»

بدون ترديد، ميدان مبارزه با فساد و اشرافي‌گري، يكي از آن ميدان‌هاي پرخطري است كه اكنون براساس نياز انقلاب، بسيج بايد به آن وارد شود. دشمناني كه طي 37 سال گذشته، با توطئه‌هاي گوناگون موفق به شكست انقلاب اسلامي و فرو ريختن جمهوري اسلامي نشدند، اينك اميد دارند با ترويج فساد و اشرافي‌گري در كشور اين انقلاب توحيدي با آرمان تمدن‌سازي را، از حركت باز دارند. تمامي دلسوزان انقلاب اسلامي و نظام ديني و استقلال كشور، اين خطر را بايد جدي بگيرند. براي فهم و درك از ميزان اين خطر، تأمل در فتنه سال 88 كفايت مي‌كند. جريان اشرافي‌ شكل گرفته در دوران بعد از انقلاب اسلامي، عامل اصلي داخلي در پديدآوردن فتنه 88 است. جرياني كه براي رسيدن به دنياي خود، با بيگانه همراه شد و خواسته يا ناخواسته، ابزاري شد در دست دشمنان ملت. رهبر حكيم و فرزانه انقلاب اسلامي، طي 27سال گذشته، اين جريان و افراد آن را، با كليد واژه‌هايي چون: نوكيسه‌ها، صاحبان ثروت‌هاي بادآورده، رانت‌خواران و خاصه‌خواران توصيف نموده‌اند. معظم له در دوره اصلاحات فرمودند، اگر منظور از اصلاحات، مبارزه با فقر، فساد، تبعيض  و بي‌عدالتي باشد، ما هم با اين اصلاحات موافق هستيم. متأسفانه در آن دوره اصلاح‌طلبان، به جاي مبارزه با فقر و فساد و تبعيض و بي‌عدالتي، اصل نظام اسلامي و تغيير ساختارها را نشانه رفتند.

با توسعه فساد و تقويت فرهنگ اشرافي‌گري در كشور، مقام معظم رهبري در سال 1380، فرمان هشت ماده‌اي مبارزه با مفاسد را خطاب به رؤساي قواي سه‌گانه صادر كردند. در عمل اين فرمان و رهنمودهاي بعدي در خصوص مبارزه با فساد جدي گرفته نشد. در سال 1388، فتنه 88 با حمايت جريان اشرافيت، عليه جمهوريت و اسلاميت نظام شكل گرفت. وقتي فساد 3 هزار ميليارد توماني در اواخر دولت دهم رخ نمود، مقام معظم رهبري با اشاره به اين پديده تلخ در جمهوري اسلامي، فرمودند، اگر آنچه تاكنون درخصوص مبارزه با فساد گفته شده بود جدي گرفته مي‌شد، امروز  شاهد چنين پرونده‌هايي نبوديم. در دولت يازدهم موضوع حقوق‌هاي نجومي، زنگ خطر فساد در سيستم اداري كشور را به صدا در آورد. مقام معظم رهبري از اين پديده با عناويني چون؛ حمله به ارزش‌ها، خيانت به آرمان‌ها، برداشت‌هاي غير منصفانه و نامشروع ياد كردند، ضرورت برخورد جدي با اين پديده را، در چندين نوبت متذكر شدند. به رغم همه اين رهنمودها و تذكرات، به دلايل گوناگون هنوز يك مبارزه جدي و فراگير با جريان سازمان يافته فساد و جريان اشرافيت مولود اين فساد، شكل نگرفته است. تأمل در خطرات ناشي از اين فسادها و اشرافي‌گري، نشان مي‌دهد يكي از نيازهاي فوري امروز كشور، مبارزه با فساد و اشرافي‌گري است. جريان فساد و اشرافي‌گري، در نقطه مقابل جريان انقلاب است و مانع بزرگي بر سر راه تحقق آرمان‌هاي انقلاب به حساب مي‌آيد. اكنون اين جريان، با تمام توان خود به دنبال اجرايي‌كردن نظريه سازش با استكبار است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد در پشت صحنه نظريه سازش با امريكا، جريان اشرافيت قرار دارد. امريكايي‌ها از طريق نفوذ در ايران و تقويت خط سازش با موقعيت‌بخشي به صاحبان اين نگاه، به دنبال محدودسازي قدرت جمهوري اسلامي و مهار ايران هستند. بنابراين مبارزه با جريان فساد سازمان‌يافته در كشور و خطر اشرافي‌گري در جمهوري اسلامي، يك ضرورت قطعي و اجتناب‌ناپذير است. براي اين مبارزه، بسيج مسئوليت دارد. همان نوع رسالت و مسئوليتي كه بسيج در دوران دفاع مقدس براي رفع تجاوز دشمن خارجي و برقراري امنيت كشور داشت، اكنون چنين رسالت و مسئوليتي را در راستاي مبارزه با فساد و اشرافي‌گري بر عهده دارد. بسيج به تعبير مقام معظم رهبري، آن نيروي مؤمن و مجاهد با بصيرتي است كه همواره در صحنه براي دفاع از ارزش‌ها و مقابله با توطئه‌ها و ضدارزش‌ها، حضوري فعال و مؤثر دارد. امروز براي دفاع و حفظ جمهوري اسلامي به عنوان مهم‌ترين ارزش، بايد با فساد و اشرافي‌گري مبارزه كرد. اين مبارزه بايد يك مبارزه مردمي باشد، همانطور كه دفاع از كشور در دفاع مقدس، يك دفاع مردمي بود.

بسيج مظهر مردم سالاري ديني است. رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار فرماندهان، مسئولان و جمعي از بسيجيان در روز چهارشنبه گذشته به مناسبت هفته بسيج، با توصيف بسيج به عنوان مظهر مردم‌سالاري ديني، در تعريف دقيق مردم‌سالاري فرمودند: مردم‌، سالار زندگي خود براساس دين اسلام هستند. براساس اين تعريف دقيق از مردم‌سالاري از يك طرف و تجلي اين مردم‌سالاري در بسيج براي حضور در تمامي صحنه‌ها، از طرف ديگر بسيج با حضور قانونمند و تعريف شده در مبارزه با فساد و اشرافي‌گري، مي‌تواند كمك بزرگي به دستگاه‌ها و نهادهاي متولي اين امر، خصوصاً دستگاه قضايي بنمايد.

براي رسيدن به اين نقطه مطلوب و شكل‌دهي به نهضت مبارزه با فساد و اشرافي‌گري در كشور به كمك نيروهاي بسيجي، سازمان بسيج بايد در جست‌وجوي راهكارهاي قانوني و مؤثر باشد. بنابراين براساس سرفصل‌ اعلامي از سوي مقام معظم رهبري در ديدار بسيجيان در هفته گذشته مبني بر تشكيل هيئت‌هاي انديشه‌ورزي در راستاي اجراي صحيح مأموريت‌ها، بايد چگونگي مبارزه با فساد و اشرافي‌گري، يكي از موضوع‌هاي با اولويت بسيج در اين هيئت‌هاي انديشه‌ورزي باشد. به طور مشخص در اين هيئت‌هاي انديشه‌ورزي، با هدف برنامه‌ريزي دقيق براي استفاده از ظرفيت بسيج در راستاي مبارزه با فساد و اشرافي‌گري، مي‌توان محورهاي زير را مورد بررسي قرار داد:

1 ـ چالش‌هاي حقوقي و قانوني مبارزه با فساد و اشرافي‌گري و راه‌كارهاي مناسب براي رفع اين چالش‌ها.
2 ـ چگونگي گفتمان‌سازي براي تبديل مبارزه با فساد به يك مطالبه عمومي
3 ـ چگونگي تقويت نظارت عمومي براساس اصل امر به معروف و نهي از منكر با هدف مبارزه با فساد و اشرافي‌گري.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن