تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر کس دو رکعت نماز بخواند و بداند چه می گوید، از نماز فارغ می شود، درحالی که میا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804544137




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران، رتبه یازدهم مهاجرت دانشجویان


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه وقایع اتفاقیه نوشت: از گذشته‌های دور، مهاجرت و ترک خاک مادری برای نشستن پایِ درس و بحث فلان استاد یا قرارگرفتن در مکتب علمیِ فلان دیار، در سراسر جهان معمول بوده و حالا که با آسان‌شدن نقل‌وانتقالات و نزدیک‌شدن ابعاد جهان به یک دهکده کوچک، این مهاجرت بیشتر شده و به‌همان میزان، رقابت برای جذب دانشمندان، محصلان مستعد و... هم در بین کشورها رونق یافته است.

 به‌همين‌دليل، در کشور ما هم ساماندهي و هدفمندکردن فرايند ادامه‌تحصيل صاحبان استعدادهاي برتري که ادامه‌تحصيل در خارج از کشور را انتخاب کرده‌اند از جمله اولويت‌هاي علم و فناوري به‌حساب مي‌آيد و حفظ ارتباط مستمر آنان با درون کشور در الزامات سند راهبردي کشور در امور نخبگان، ديده شده است.

هدف از تعريف اين الزام، افزايش انگيزه براي بازگشت و ارائه مشاوره درباره آسيب‌هاي خروج، به استعدادهاي برتر و نيز گسترش هدفمند فرصت‌هاي مطالعاتي خارج از کشور براي صاحبان استعدادهاي برتر و نخبگان بر‌اساس نيازها و اولويت‌هاي ملي است؛ به‌همين‌دليل، فراهم‌شدن زمينه‌هاي اجرائي سند راهبردي کشور در امور نخبگان، مي‌تواند به سياست‌گذاري صحيح براي جلوگيري از خروج استعدادهاي برتر از کشور کمک کند.

از آنجايي‌که يکي از اقدامات مهم برای ساماندهي فرايند اجراي اين سند، ارائه تحليل آماري از ميزان خروج نخبگان و تلاش براي برقراري ارتباط با اين گروه است، بنياد ملي نخبگان، گزارشي با استناد به تحليل‌هاي آماري از خروج استعدادهاي برتر کشور ارائه کرده است؛ در اين گزارش که براي ارائه به شوراي‌عالي انقلاب‌فرهنگي، گردآوري شده است، آمار خروج و ماندگاري نخبگان کشور در بازه‌هاي زماني مشخص، ديده مي‌شود.

آخرين آماري که از سوي بنياد ملي نخبگان درباره آمار خروج و ماندگاري آنها جمع‌آوري شده بود به دو دوره در آذر ۹۰ و ارديبهشت ۹۲ باز مي‌گردد. از آن زمان تاکنون، هيچ آمار و اطلاعاتي از سوي بنياد نخبگان در‌اين‌زمينه ارائه نشده است. يکي از نکات جالب‌توجه اين است که در گزارشي که اخيرا بنياد ملي نخبگان به شوراي‌عالي انقلاب‌فرهنگي ارائه داده، بيشترين آمار به وضعيت ماندگاري و خروج نخبگان ايراني در کشور آمريکا مربوط مي‌شود و در آن به ساير کشورها اشاره‌اي نشده است.

رشد دانشجوي بين‌المللي در تمام دنيا

بخشي از گزارش بنياد ملي نخبگان که با استناد به گزارش سال ۲۰۱۵ مؤسسه آمار يونسکو تهيه شده است، نشان مي‌دهد که بين سال‌هاي ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ تعداد دانشجويان بين‌المللي دنيا، بيش از دو برابر، افزايش داشته است. در سال ۲۰۱۳ بيش از 4,1 ميليون دانشجو در سراسر جهان براي ادامه تحصيل به خارج از کشور خود رفته‌اند. نسبت تعداد دانشجويان ايراني خارج از کشور به دانشجويان داخل کشور 1,1 درصد است که پايين‌تر از ميانگين جهاني (1,8درصد) است.

برمبناي گزارش بنياد ملي نخبگان، ۱۰ درصد از مجموع دانشجويان خارجي در دانشگاه‌هاي آمريکا از کشورهاي خاورميانه هستند که در اين ميان، عربستان در رتبه اول کشورهاي خاورميانه و در رتبه چهارم کشورهاي جهان بعد از چين، هند و کره‌جنوبي قرار گرفته است؛ درحالي‌که ايران در تعداد دانشجويان مشغول به تحصيل در آمريکا در سال 2014 و 2015 در رتبه يازدهم قرار دارد.

در اين رده‌بندي، ايران از بين ۱۵ کشور اول دنيا از نظر تعداد دانشجو در آمريکا، در سال‌هاي ۲۰۱۵ و ۲۰۱۴، با تعداد ۱۰ هزار و ۱۹۴ نفر بعد از مکزيک، رتبه يازدهم را به‌خود اختصاص داده و کشورهاي چين و هند، به‌ترتيب رتبه‌هاي اول و دوم را به‌خود اختصاص داده‌اند.

بررسي‌ها نشان مي‌دهد که يک‌سوم از دانشجويان ايراني مقيم آمريکا را زنان تشکيل مي‌دهند؛ همچنين ۵۵ درصد دانشجويان ايراني، داراي بورسيه کامل تحصيلي دانشگاه‌هاي آمريکا و ۲۷ درصد نيز با پرداخت کامل شهريه تحصيلي به‌وسیله خودشان در آمريکا مشغول به تحصيل هستند. بنياد ملي نخبگان همچنين به گزارش سال ۲۰۱۳ مؤسسه بروکينگز، استناد و اعلام کرده است که ايران، رتبه اول درصد دانشجويان علوم، فناوري و مهندسي (STEM) را در آمريکا بين ۷۴ کشور دنيا داراست.

بيشترين درصد ماندگاري فارغ‌التحصيلان دکتري در آمريکا، متعلق به دو کشور چين و هند است و کشورهاي ايران، روماني و بلغارستان نيز درصد ماندگاريِ بالاي ميانگين داشته و پایين‌ترين درصد ماندگاري در آمريکا متعلق به کشورهاي تايلند، شيلي و اردن است.




۰۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن