تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):برترين [مرتبه] ايمان آن است كه بدانى هركجا باشى خدا با تو است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817583106




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاربرد نظام اخلاقی در جامعه


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: کورش الماسی در روزنامه شرق نوشت: در دوره‌های گوناگون تاریخی تعریف، ساختار و اعتبار حاکمیت‌ها متناسب با شرایط عینی هر دوران تغییر کرده است. در جهان معاصر تعریف نظام سیاسی برایند نظام‌مندشدن خرد جمعی هر جامعه برای حل‌وفصل کارآمد و کم‌هزینه‌تر مشکلات، دشواری‌ها و تحقق نیازها، خواسته‌ها و انتظاراتی که در قالب اهدافی مانند ایجاد رفاه، آرامش و امنیت برای یکایک شهروندان است، تبلور می‌یابد.
 
درنتیجه اعتبار نظام سیاسی در مقبولیت آن نزد اکثریت شهروندان است. بنابراین نظام سیاسی در هر کشور زمانی کارآمد است که بی‌وقفه و صادقانه به ایجاد رفاه، آسایش و امنیت برای همه شهروندان تحت پوشش خود که همانا توسعه همه‌جانبه و تحقق منافع و امنیت ملی است، بپردازد.
 

اظهارات، رفتار و عملکرد نخبگان در حوزهای گوناگون، بنیادی‌ترین سنگ محک و معیار نظام اخلاقی در هر جامعه‌ای است. در جهان معاصر برخلاف گذشته‌های دور یگانه فلسفه وجودی حاکمیت و مؤلفه‌های تشکیل‌دهنده آن؛ یعنی سیاست‌ورزان و نهادهای گوناگون اجتماعی، تلاش برای حل‌وفصل مشکلات، دشواری‌ها، دغدغه‌ها و امور گوناگون شهروندان به‌عنوان موکلان نظام سیاسی است. درصورتی‌که حاکمیت در غالب سیاست‌ورزان و نهادهای اجتماعی، رفتار، اظهارات یا عملکردی برخلاف تعریف ذاتی خود داشته باشد، بی‌هیچ تردیدی موجب آشفتگی، بلاتکلیفی، اختلالات و ناهنجاری‌های گوناگون اجتماعی می‌شود که در نهایت سبب سست‌شدن و حتی فروپاشی نظام اخلاقی در جامعه خواهد شد.
 

به‌طورکلی، کاربرد نظام اخلاقی در هر جامعه‌ای، نظام‌مندکردن رفتار شهروندان در مقابل یکدیگر و هدایت جامعه به‌سوی اهداف و آرمان‌هایی است که سبب آرامش، آسایش و امنیت روحی شهروندان می‌شود. به‌همین‌دلیل می‌توان به‌درستی انواع ناهنجاری‌های فردی، گروهی و اجتماعی را انعکاس اوضاع و احوال نظام اخلاقی جوامع در نظر گرفت.
 

اگر نکات فوق معقول باشد، آن‌گاه، بی‌راه نخواهد بود اگر گفته شود، بی‌نظمی‌های بخش زیادی از کارگزاران حاکمیتی در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، صنعتی، تجاری، علمی و به‌ویژه مالی از یک‌سو و مشکلات و دشواری‌های شهروندان چون بی‌کاری، معضلات بی‌شمار جوانان، ناتوانی خانواده‌های بسیاری از تأمین نیازهای ضروری و اولیه، مشکلات آموزشی، تحصیلی، بهداشتی-درمانی و... از سوی دیگر همه حاکی از حال و روز نظام اخلاقی جامعه است.
 

کاملا می‌توان درک کرد که سیاست‌ورزان رسمی و غیررسمی به دلیل دغدغه‌های فراوان خدمت‌‌رسانی به شهروندان وقت کافی برای دیدار اقشار مختلف شهروندان در نقاط گوناگون کشور، مثلا، سیستان‌وبلوچستان، ایلام، کردستان، کهگیلویه‌وبویراحمد و... را ندارند، اما برای دریافت درک عینی، کاربردی و واقعی از زندگی روزمره بخش زیادی از شهروندان ایران‌زمین حداقل می‌توانند یک روز، فقط یک روز کاری خود را صرف بازدید از محله‌هایی مانند اتابک، بیسیم، میدان شوش معروف به لب خط، خاک سفید، دروازه‌غار، راه‌آهن، گمرک و... در تهران کنند.
 
در جهان معاصر به دلیل تضعیف و محدودشدن مرزهای میان شهروندان جوامع مختلف که حاصل دستاوردهای پیشرفت بی‌سابقه علوم در حوزه‌های گوناگون از جمله رسانه‌های جمعی است، دیگر برای نظام‌های سیاسی از هر جنسی امکان‌پذیر نیست که مشکلات، دغدغه‌ها، خواسته‌ها، نیازها، انتظارات و... شهروندان را نادیده بگيرند یا محدود کنند.
ادیان و پیامبران برای رستگاری بشر از بی‌عدالتی‌ها، سختی‌ها، ظلم، زورگویی، فقر، بی‌نظمی، بی‌قانونی، ناهنجاری‌ها و... از طرف حضرت حق و خالق هستی فرستاده شده‌اند. حرام در قوانین مدنی و فقهی به رفتار، اظهارات و عملکردی اطلاق می‌شود که برای هم‌نوع، جامعه، مؤمنین و دین، ناروا، ممنوع، مضر یا آسیب‌رسان باشد. در یک روز در روزنامه‌ای می‌خوانیم ١٤ درصد معتادان، جوانان کم‌سن‌وسال هستند.
 

ازاین‌رو، به دلیل میزان غیرقابل اندازه‌گیری و توصیف سختی‌ها، غم‌واندوه و دشواری‌های گوناگون معیشتی، بی‌کاری، آموزشی، تحصیلی، اقتصادی، بهداشتی-درمانی و... که گریبان بخش وسیعی از شهروندان ایران‌زمین را گرفته است، بنا بر فلسفه وجودی همه آموزه‌های دینی و قوانین مدنی که تعریفی مشخص از وظیفه و جایگاه نخبگان و سیاست‌ورزان ارائه می‌دهند، می‌توان گفت، تا رفع مشکلات طاقت‌فرسای همه شهروندان ایران‌زمین که محصول ناکارآمدی اندیشه‌ها، راهکارها، طرح‌ها و راهبردهای سیاست‌ورزان است، خواب بر همه سیاست‌ورزان حرام است.




۰۴ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن