واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: گلايه ستاد احياي درياچه اروميه از سازمان برنامه و بودجه
دبير كارگروه ملي نجات درياچه اروميه ضمن گلايه مجدد از سازمان برنامه و بودجه به عنوان يكي از دستگاههاي موظف در كارگروه ملي نجات درياچه اعلام كرد: اين سازمان بايد تا به امروز به اهميت استراتژيك احياي درياچه اروميه پي ميبرد.
عيسي كلانتري، دبير كارگروه ملي نجات درياچه اروميه روز گذشته در آيين گشايش كنفرانس بينالمللي، پيامدهاي جغرافيايي و زيستمحيطي وضعيت درياچه اروميه را در تبريز مطرح كرد: احياي درياچه اروميه يك مسئله استراتژيك براي ايران است و شخص رئيسجمهور نه از ديد يك وعده انتخاباتي بلكه از نگاه يك استراتژيست بحث احياي درياچه اروميه را در سال ۱۳۹۲ مطرح كردند. وي از برخي كمكاريها در بدنه دولت براي احياي درياچه اروميه گلايه كرد و گفت: مقوله احياي درياچه اروميه يك موضوع استراتژيك است و شخص رئيسجمهور در زمان رياست در مركز بررسيهاي استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام در اين خصوص حساسيت ويژهاي داشتند.
كلانتري ضمن گلايه مجدد از سازمان برنامه و بودجه به عنوان يكي از دستگاههاي موظف در كارگروه ملي نجات درياچه اروميه گفت: اين سازمان بايد تا به امروز به اهميت استراتژيك احياي درياچه اروميه پي ميبرد. وي افزود: وضعيت درياچه اروميه در سال ۱۳۹۵ بر همه اثبات كرد كه با انتخاب يك مسير فني و علمي صحيح ميتوان حيات را در منطقه شمالغرب كشور حفظ كرد. كلانتري با اشاره به اينكه احياي درياچه اروميه يك مسير به هم پيوسته و حداقل به نصف زماني كه به اين وضعيت دچار شده است، زمان نياز خواهد داشت؛ اذعان كرد: يك روز وقفه در عمليات اجرايي طرح نجات درياچه اروميه در اكثر پروژهها به معناي بازگشت مجدد به نقطه شروع است. برخي از اعضاي هيئت دولت برخلاف ديدگاه شخص رئيسجمهور به موضوع نجات درياچه اروميه، همانند يك پروژه راهسازي نگاه ميكنند، از ديد اين گروه اگر يك سال كشور مشكل بودجهاي دارد ميتوان كار را تعطيل و سال بعد به دنبال بهبود وضعيت بودجهاي از همان نقطه اجرايي آن را پيش برد. مشاور معاون اول رئيسجمهور در امور آب، كشاورزي و محيطزيست توضيح داد: هزينه اجتماعي و اقتصادي خشك شدن درياچه اروميه هزار ميليارد دلار است و در صورت وقوع خشكي درياچه اروميه اين هزينه بايد از همان محل منابعي تأمين شود كه در حال حاضر سازمان برنامه و بودجه يك هزارم آن را براي احياي درياچه دريغ كرده است.
وي با توجه به در پيش بودن بررسي لايحه بودجه سال ۱۳۹۶ در مجلس شوراي اسلامي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي درخواست كرد: منابع مالي مورد نياز اجراي ۱۷۳ پروژه نجات درياچه اروميه در سال ۱۳۹۶ را از هم اكنون در قانون بودجه براي ۱۷ دستگاه اجرايي متولي اجراي اين پروژهها لحاظ كنند كه در اثر تأخير در تصويب اعتبارات اين طرحها، پروژهها شبيه آنچه در سه سال گذشته روي داد با شش ماه تأخير و از دست دادن فصل گرما آغاز نشود.
كلانتري همچنين از دولت درخواست كرد در صورتي كه دولت منابع اعتباري لازم را براي احياي درياچه اروميه ندارد با توجه به اهميت مسئله براي كل كشور از ساير راهكارها همچون استقراض از بانك مركزي يا وامهاي بينالمللي براي اين امر استفاده كند.
كلانتري يادآوري كرد: تمامي مدلها در سال ۱۳۹۳ به ما نشان داد در صورتي كه وضعيت 20 سال گذشته درياچه اروميه تا سال ۱۳۹۵ يعني كاهش سالانه ۴۰ سانتيمتر تراز درياچه ادامه پيدا كند، قطعاً ما اين درياچه را در تابستان ۱۳۹۵ از دست خواهيم داد. وي افزود: ولي بنا بر آنچه در عمل به همت همين مردم و مديران منطقه در تابستان ۱۳۹۵ به آن دست يافتيم نهتنها ۱۲۰ سانتيمتر تراز درياچه كاهش نيافت، بلكه نسبت به تابستان ۱۳۹۲ ، 20 سانتيمتر هم بالاتر قرار گرفت. دبير كارگروه ملي نجات درياچه اروميه توضيح داد: ما امروز به سه اصل مهم رسيديم، اول طرحي كه توسط ۷۵۰ نفر از متخصصان دانشگاهي و كارشناسان دستگاههاي اجرايي و همكاران خارجي براي نجات درياچه اروميه تدوين شده، طرحي كاملاً شدني و علمي براي نجات اين درياچه است. دوم آنكه آنهايي كه ميگفتند ريختن آب به درياچه خيانت است با اين توجيه كه بعد از 20 سال بيتوجهي به اين درياچه ديگر اميدي به احياي آن وجود ندارد، دريافتند كه همچنان حيات در درياچه حتي در حد ضعيف آن وجود دارد و سوم آنكه اگر مردم و مسئولان با صداقت و حسن نيت حتي با كمترين امكانات مالي براي حل يك موضوع، آستين همت را بالا بزنند، قطعاً خواهند توانست مشكلات اينچنيني را از سر راه بردارند. بنده با دليل و منطق مجدد تأكيد ميكنم كه احياي درياچه اروميه قطعي است.
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]