تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):توكّل كردن (به خدا) بعد از به كار بردن عقل، خود موعظه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846079139




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خُرخُر کودکان را جدی بگیرید


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: خُرخُر کودکان را جدی بگیرید
لوزه سوم از آن مشکلاتی است که با تشخیص درست و زود هنگام، به طور قطعی درمان می‌شود، اما در صورت بی‌توجهی می‌تواند کودک را با عوارض و خطرات جدی ازجمله عفونت‌های شدید و مکرر، کاهش شنوایی و ابتلا به تب روماتیسمی مواجه کند.
برخی کودکان به طور مکرر دچار سرماخوردگی همراه با تب و عفونت گلو می‌شوند. تا جایی که والدینشان هر سال با شروع فصل سرما بشدت نگران می‌شوند. بسیاری از این بچه‌ها دچار خرخر شبانه هستند و از بسته شدن مجاری تنفسی هنگام خواب رنج می‌برند. وجود این عوارض در کنار هم البته معمولا خبر از بزرگی لوزه سوم در کودک می‌دهد.

لوزه سوم از آن مشکلاتی است که با تشخیص درست و زود هنگام، به طور قطعی درمان می‌شود، اما در صورت بی‌توجهی می‌تواند کودک را با عوارض و خطرات جدی ازجمله عفونت‌های شدید و مکرر، کاهش شنوایی و ابتلا به تب روماتیسمی مواجه کند.

گرچه بزرگی لوزه سوم با علائمی چون انسداد بینی، سینوزیت‌های مکرر، تکلم تودماغی و مشکلات و ناراحتی‌های گوش مانند التهاب و عفونت گوش میانی همراه است، اما دکتر علیرضا جعفری، متخصص گوش و حلق و بینی به خرخر شبانه به عنوان یکی از نشانه‌های بزرگی لوزه سوم اشاره کرده و به جام‌جم می‌گوید: خرخر شبانه باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا این مساله می‌تواند ناشی از عوارض بزرگی لوزه سوم باشد و اگر درمان نشود، روی گوش اثر گذاشته و به تجمع مایع در گوش میانی منجر می‌شود. تداوم این روند به کاهش شنوایی برگشت‌ناپذیر در کودکان خواهد انجامید.

وی هشدار می‌دهد: متاسفانه اکسیژن‌رسانی در طول شب بر اثر خرخر کم است و مبتلایان در طول روز، احساس منگی و گیجی دارند چون اکسیژن به مغزشان نمی‌رسد که ممکن است روی یادگیری‌شان نیز مختصری تاثیر بگذارد.

کم‌شنوایی بر اثر عدم درمان لوزه سوم

لوزه سوم باعث ایجاد مایع داخل گوش میانی می‌شود که اگر درمان نشود، این مایع به مرور سفت شده و باعث چسبندگی روی استخوانچه‌های گوش و کاهش شنوایی کودک می‌شود.

دکتر جعفری با بیان مطالب فوق می‌افزاید: درمان لوزه سوم کاملا انجام‌پذیر است و از طریق جراحی این مشکل در کودکان رفع می‌شود. بی‌توجهی به عوارض لوزه سوم و ازجمله خرخر شبانه، به کاهش شنوایی کودک منجر می‌شود. اگر بزرگی لوزه سوم زود تشخیص داده شود، کاملا قابل درمان بوده و حتی ممکن است نیاز به عمل جراحی نباشد.

عفونت‌های مکرر گلو و بینی را جدی بگیرید

به گفته این متخصص گوش و حلق و بینی، بزرگی لوزه سوم به عوارضی چون سینوزیت و عفونت مکرر بینی منجر می‌شود. اگر لوزه سوم بزرگ باشد، به خرخر می‌انجامد. البته علل خرخر در کودکان غالبا ناشی از آلرژی، سرماخوردگی و بزرگی لوزه سوم است. گاهی نیز خرخر شبانه بر اثر پولیپ‌های مادرزادی یا بزرگی قائده زبان اتفاق می‌افتد.

وی تاکید می‌کند: بچه‌هایی که لوزه سوم دارند در معرض عفونت‌های بینی و سینوس‌ها هستند که با خروج چرک از بینی و عفونت لوزه‌ها همراه است. متاسفانه در چنین شرایطی کودکان تب می‌کنند و ممکن است دچار مشکلات ناشی از تب بالا و تشنج شوند.

دکتر جعفری با تاکید بر این که برای بررسی لوزه سوم باید رادیوگرافی کرد، می‌افزاید: در مورد لوزه‌های اصلی و کامی وقتی در یک فصل برای کودکی بیش از سه یا چهار بار گلودرد چرکی شدید همراه تب 40 درجه که در آن نتواند غذا بخورد اتفاق بیفتد، باید لوزه را جراحی کرد.

لوزه را همیشه به تیغ جراحی نسپرید

بزرگی خود لوزه به تنهایی نیاز به عمل جراحی ندارد، مگر این که این لوزه‌ها آنقدر بزرگ شده باشد که راه تنفس را ببندد که در این صورت لوزه باید عمل شود. البته دکتر جعفری هشدار می‌دهد: اگر بزرگی لوزه سوم در کودک، تشخیص داده شده است باید مورد جراحی قرار بگیرد. چراکه در این صورت، این بیماری به مرور روی فک دندانی بیمار، اثر منفی گذاشته و عارضه به مرور به کاهش شنوایی منجر می‌شود.

به گفته وی، درمان بزرگی لوزه سوم، ابتدا دارویی بوده و سپس به عمل جراحی نیاز خواهد بود. البته اگر لوزه کامی (معمولی) مختصری بزرگ باشد، نیازی به برداشتن آن نیست. ولی اگر لوزه دچار آبسه شود یا اگر کودک، سابقه تب رماتیسمی یا گلو درد چرکی داشته باشد باید تحت جراحی لوزه قرار بگیرد. البته بچه‌هایی که لوزه سوم دارند ولی لوزه‌شان نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک است، باید هر چند ماه یک بار ویزیت شوند تا اگرلازم بود تحت جراحی قرار بگیرند.

رعایت نکاتی پس از جراحی لوزه

بیمار پس از جراحی تا شش ساعت باید از خوردن و آشامیدن پرهیز کند و تا ده روز پس از جراحی نیز باید غذاهای سرد و نرم بخورد. تب شدید بیمار در روز دوم و کمی گوش درد در روزهای پنجم و ششم و بوی بد دهان تا چند روز پس از جراحی طبیعی است.

پس از عمل احتمال دارد بیمار تا مدتی احساس گلودرد کند که به دلیل زخم داخل گلو است، اما در این شرایط پرهیز از غذا خوردن درست نیست چون خوردن غذا باعث التیام سریع‌تر زخم می‌شود. کسانی که تحت جراحی لوزه قرار می‌گیرند باید همیشه شال گردن ببندند تا باد سرد، وارد فضای بینی‌شان نشود.

لوزه سوم چیست؟

اصولا دو گونه لوزه داریم: لوزه کامی یا معمولی که دو طرف انتهای حلق قرار دارد و قابل دیدن است و لوزه سوم (ادنوئید) که پشت حلق قرار گرفته و با معاینه معمولی دیده نمی‌شود.

لوزه سوم، در واقع جزئی از بافت ایمنی بدن محسوب می‌شود و در حفاظت از بدن در برابر بیماری‌ها بخصوص در خردسالی نقش دارد؛ اگر در خردسالان زیر دو سال وجود نداشته باشد، آنها را با مشکلات جدی درخصوص سلامت مواجه می‌کند، اما این لوزه معمولا با بزرگ شدن افراد، کوچک می‌شود و پس از مدتی دیگر قابل مشاهده هم نیست و با افزایش سیستم ایمنی بدن، اهمیت خودش را در محافظت از بدن از دست می‌دهد.

منبع: روزنامه جام جم









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن