واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وررشکاران از اهمیت نوشیدن آب غافل نشوند
بدون شک، نوشیدن آب و مایعات، مهم ترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به سنگ های کلیوی است. مقدار آبی که توصیه می شود فرد در طول روز بنوشد 2 تا 2.5 لیتر معادل 10-8 لیوان است که شامل همه افراد نمی شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: افرادی که فعالیت ورزشی بالایی دارند و مکمل های پروتئینی مصرف می کنند، باید آب فراوان بنوشند.
آرش رشیدی، دکترای تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با برنامه «غذا، سلامت، زندگی» شبکه رادیویی سلامت با بیان اینکه کم آبی مهم ترین دلیل ابتلا به سنگ کلیه است، افزود: اگر نمک های معدنی و اسیدی در کلیه و مجاری ادراری رسوب کنند، تشکیل سنگ می دهند و معمولا با جمع شدن ادرار و غلیظ شدن آن، بلورهایی تشکیل می شود که با متصل شدن به هم، سنگ کلیه تشکیل می شود.
وي با بیان اینکه تشکیل سنگ کلیه دو دلیل اصلی دارد، ادامه داد: افزایش ترکیبات تشکیل دهنده بلورها و کاهش ترکیبات ادراری که مانع از ایجاد بلور می شود، به عنوان دلایل اصلی تشکیل سنگ کلیه شماخته می شود.
رشيدي در ادامه بيان كرد: سنگ های کلسیمی، فروان ترین نوع سنگ کلیه است که با ازمایش ادرار و خروج سنگ قابل تشخیصمی باشد. سنگ هایی که ایجاد عفونت می کنند، منشأ عفونی دارند و به همین دلیل اصرار به درمان عفونت ادراری می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر این که تغذیه ناسالم می تواند ریسک ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد، گفت: انجام عمل جراحی در ناحیه گوارش، ابتلا به عفونت ادراری و پرکاری غدد پاراتیروئید نیز در تشکیل سنگ کلیه بی تاثیر نیست.
وي با تاكيد بر اينكه مهم ترین عامل تغذیه ای در تشکیل سنگ کلیه، کم آبی است، افزود: افرادی که در هوای گرم کار می کنند، ورزشکاران و مبتلایان به دیابت در صورتی که به میزان کافی مایعات مصرف نکنند، در معرض تشکیل سنگ کلیه قرار دارند.
رشيدي ادامه داد: همچنین رژیم های غذایی حاوی پروتئین حیوانی بالا و سدیم و شکر فراوان می تواند مشکلات کیلوی را برای فرد به دنبال داشته باشد.
این دکترای تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به این که چاقی امروزه به عنوان معضلی جهانی در حوزه سلامت مطرح است، يادآور شد: اضافه وزن سوخت و ساز بدم را تحت الشعاع قرار می دهد و منجر به برهم خوردن تعادل ترکیبات مایعات بدن می شود که ماحصل آن، تشکیل سنگ کلیه است.
وي در ادامه تصريح كرد: بدون شک، نوشیدن آب و مایعات، مهم ترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به سنگ های کلیوی است. مقدار آبی که توصیه می شود فرد در طول روز بنوشد 2 تا 2.5 لیتر معادل 10-8 لیوان است که شامل همه افراد نمی شود.
این دکترای تغذیه و رژیم درمانی در پايان اظهارداشت: رنگ ادرار در زمان دفع بسیار مهم است. افرادی که سنگ کلیه دارند باید به اندازه ای در طول روز آب بنوشند که رنگ ادرار در زمان دفع کم رنگ باشد. همچنین افرادی که فعالیت ورزشی بالایی دارند و مکمل های پروتئینی مصرف می کنند، باید آب فراوان بنوشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]