تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ارزش چهار چيز را جز چهار گروه نمى‏شناسند : جوانى را جز پيران، آسايش را جز گرفتاران...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828014646




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاثیر انتخابات امریکا بر سیاست ایران از نگاه «فایننشال تایمز»


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


چرا مقام های ایرانی درباره پیروزی ترامپ حس دوگانه ای از امید و تردید را دارند؟‌
تاثیر انتخابات امریکا بر سیاست ایران از نگاه «فایننشال تایمز»
روزنامه «فایننشال تایمز» با اشاره به تاثیر انتخابات امریکا و پیروزی دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان بر سیاست و اقتصاد ایران می نویسد:«چند ساعت پس از پیروزی ترامپ در انتخابات بورس اوراق بهادار تهران با ۵ درصد کاهش ارزش سهام مواجه بود. کاهش شدید نشان دهنده نگرانی نسبت به این احتمال بود که شاید انتخاب ترامپ به ضرر توافق هسته ای حاصل شده ایران با قدرت های جهانی تمام شود و بار دیگر ایران را وارد انزوای بین المللی کند.
روز نو : روزنامه «فایننشال تایمز» با اشاره به تاثیر انتخابات امریکا و پیروزی دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان بر سیاست و اقتصاد ایران می نویسد:«چند ساعت پس از پیروزی ترامپ در انتخابات بورس اوراق بهادار تهران با ۵ درصد کاهش ارزش سهام مواجه بود. کاهش شدید نشان دهنده نگرانی نسبت به این احتمال بود که شاید انتخاب ترامپ به ضرر توافق هسته ای حاصل شده ایران با قدرت های جهانی تمام شود و بار دیگر ایران را وارد انزوای بین المللی کند.
به گزارش سايت روزنو،  اما ظرف چند دقیقه پس از سخنان ترامپ در این باره که ما با همه منصفانه برخورد می کنیم و به دنبال یافتن زمینه های مشترک و نه خصومت هستیم سبب شد تا بار دیگر بازار به وضعیت سابق خود بازگردد. شاید بتوان گفت که نوسانات بورس بازتابی از وجود احساسی از نگرانی در میان برخی از مقام های سیاسی در ایران بوده است و پس از مدتی آنان به این نتیجه رسیدند که ریاست جمهوری ترامپ به آن بدی و ترسناکی که فکر می کردند نبوده است». 
این روزنامه در ادامه می افزاید:«حتی مقام عالی رهبری ایران آیت الله خامنه ای نیز که همواره از امریکا به عنوان دشمن ایران یاد کرده اند در اولین واکنش عمومی خود در روز چهارشنبه اظهار داشتند که جمهوری اسلامی ایران هیچ نگرانی ای درباره انتخاب مردی به عنوان رییس جمهوری امریکا که توافق هسته ای را احمقانه ترین توافق در تمام دوران ها توصیف کرده به خود راه نمی دهد. ایشان اشاره کردند که ایران برای هرگونه حادثه ممکنی آماده است». 
فایننشال تایمز اما در ادامه به نقل از یک مقام ناشناس در ایران مدعی شده است که مقام های ارشد نظام چندان هم از پیروزی ترامپ ناراضی نیستند و در این باره می نویسد:«اگرچه ایران همواره گفته است که تا زمانی که ایالات متحده قدرتی زورگو باقی مانده تمایلی به از سرگیری روابط با واشنگتن ندارد اما به نظر می رسد مقام های ایرانی چندان هم ناراضی نیستند و باور دارند که ممکن است که به طور ناخواسته منافع مشترکی را با اهداف ترامپ بیابند. او اشاره می کند که این بدان خاطر است که ترامپ خارج ازعرف معمول سیاست امریکا رفتار می کند و هم چنین به دلیل مواضعی است که او در قبال روسیه، داعش و عربستان سعودی اتخاذ کرده است. این مقام مطلع ناشناس می گوید که برخی مقام های بلندپایه نظام به این نتیجه رسیده اند که ترامپ قصد لغو برجام را ندارد». 
فایننشال تایمز اشاره می کند که ترامپ از بهبود روابط با روسیه گفته است روسیه ای که همانند ایران از دولت بشار اسد در سوریه حمایت می کند. این روزنامه می افزاید:«او وعده داده که الویتش جنگ پنج ساله سوریه و مبارزه با داعش خواهد بود و این موضوع را در مقایسه با اعمال فشار برای ساقط کردن دولت اسد ارجح می داند. ترامپ هم چنین سوال هایی را درباره ارتباط امریکا با عربستان سعودی مطرح کرده است عربستانی که اصلی ترین رقیب منطقه ای ایران محسوب می شود و درباره تعهد امریکا برای مهار امنیت بین المللی ابهاماتی را مطرح کرده است. با این فرض که ایالات متحده نمی تواند توافق هسته ای را لغو کند چرا که این توافق به تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال گذشته رسیده است و این که رییس جمهوری امریکا فردی عملگرا خواهد بود برخی از چهره های ارشد ایرانی امیدوار به امکان ایجاد زمینه همکاری با امریکا در مورد خاورمیانه هستند. 
سردار سرلشکر پاسدار «یحیی رحیم صفوی» مشاور ارشد نظامی مقام عالی رهبری ایران این هفته گفته بود که امیدوار است که رییس جمهوری منتخب امریکا تغییر محسوسی در سیاست های خاورمیانه امریکا برای کمک به ریشه کن کردن علل ناامنی در منطقه در نظر گیرد». 
فایننشال تایمز اما اشاره می کند که گمانه زنی ها درباره احتمال کسب مقام وزارت امور خارجه از سوی «جان بولتون» نمینده سابق امریکا در سازمان ملل متحد که یکی از جمهوریخواهان جنگ طلب است بسیاری از سیاستمداران ایرانی را نگران کرده است. این روزنامه می افزاید:«بولتون کسی است که سال گذشته از حمله نظامي برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران دفاع کرده بود. یکی دیگر از نامزدهای احتمالی برای کسب این مقام رودی جولیانی شهردار سابق نیویورک است که پیش تر برای منافقین یکی از گروه های اپوزیسیون مخالف نظام ایران سخنرانی کرده و حکومت ایران را به شدت مورد انتقاد قرار داده بود». 
فایننشال تایمز اشاره می کند که هرگونه تغییر در روابط امریکا با ایران می تواند پیامدهایی نیز برای سیاست داخلی ایران داشته باشد و در این باره می نویسد:«اگر توافق هسته ای تضعیف شود این موضوع می تواند به ضرر حسن روحانی رییس جمهوری میانه رو در انتخابات سال آینده تمام شود و به نیروهای میانه روی نزدیک به او آسیب برساند. 
روحانی امیدوار بوده تا با جذب سرمایه گذاری خارجی در ایران و تقویت اقتصاد بیمار به نفع خود و میانه روها عمل کند و مانع از تقویت سیاسی و اقتصادی بیش تر تندروها و نهادهای خاص آن ها شود. بدترین سناریو برای اصلاح طلبان در ایران قدرت گیری تندروها در تهران و واشنگتن به طور همزمان است». 
این روزنامه اشاره می کند که اکنون تندروها در ایران می گویند که توافق هسته ای فایده ای نداشته است و از ایده بهبود روابط ایران و امریکا انتقاد می کنند.به گزارش روزنو، با این حال، بسیاری از ایرانیان امیدوار هستند که حتی در صورتی که ترامپ خواستار تغییر توافق باشد روسیه، چین، آلمان، بریتانیا و فرانسه با این موضوع موافقت نخواهند کرد. حتی برخی از افراد درون حزبی که ترامپ به آن تعلق دارد یعنی حزب جمهوریخواه نیز تردید دارند که او درصدد لغو توافق هسته ای باشد. 
در این باره «باب کورکر» سناتور جمهوریخواه از تنسی به شبکه خبری «سی ان ان» گفته است:«من فکر نمی کنم که او بخواهد توافق هسته ای پاره کند. من فکر می کنم او باید با ایجاد اجماع با دیگر کشورها بر روی تخلف ایران از مفاد برجام تمرکز کند. حرکت او در همراهی با کنگره گزینه ای بهتر در این باره خواهد بود». 






تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن