تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834132031




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اگر مجردی زندگی می کنید، بخوانید/جوانانی که فردیت را جستجو می‌کنند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: اگر مجردی زندگی می کنید، بخوانید/جوانانی که فردیت را جستجو می‌کنند
خانه های مجردی و میل برخی جوانان به زندگی در چنین خانه هایی از معضلاتی به شمار می رود که به تدریج بستر لغزش و دچار شدن به انحرافات و ناهنجاری های اجتماعی و اخلاقی را در میان برخی اقشارِ این طیف(جوانان) تشدید می کند.


به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،میل به زندگی مجردی در طول سالیان اخیر در میان برخی جوانان بیش از گذشته به چشم می خورد.


به واقع اگر در گذشته حضور در کنار خانواده به عنوان یک عُرف پذیرفته شده و ضرورتی اجتناب ناپذیر به شمار می رفت،در دوران کنونی هستند جوانانی که رغبت و تمایل چندانی به این امر نشان نمی دهند و بعضا تلاش می کنند با صرف هزینه هایی نسبتا سنگین از خانه و خانواده خویش فاصله بگیرند و زندگی انفرادی را در پیش گیرند.


کیومرث شرافتی،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی درگفت وگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جواندر تشریح زوایای پیدا و پنهان شیوع زندگی مجردی در میان برخی جوانان اظهار داشت:ریشه اصلی بروز چنین رفتارهایی را باید در نارضایتی از محل و محیط زندگی جستجو کرد که البته این نارضایتی بعضا به برخی از مطالبات و خواسته هایی معطوف می شود که اساسا در چارچوب هنجارها،قوانین و ضوابط تعریف شده در جامعه ایرانی قابل تعریف نبوده و نخواهد بود.


وی افزود:به واقع باید گفت برگزیدن زندگی مجردی یا حضور در خانه های مجردی یا برای فرار از شرایط موجود است و یا برای به دست آوردن آنچه که در محیط خانه و خانواده قابل حصول نخواهد بود.


جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی عنوان کرد:مطالعات و بررسی های میدانی موید این واقعیت است که یکی از عوامل تاثیرگذار در بروز برخی انحرافات و ناهنجاری های رفتاری و اجتماعی در جوانان ریشه در زندگی مجردی و یا حضور در خانه های اینچنینی دارد.


شرافتی گفت:نظارت ضعیف از بارزترین آسیب ها و مخاطرات خانه های مجردی محسوب می شود که البته این تهدید به زعم برخی جوانان،فرصتی ویژه به شمار می رود که می تواند در چارچوب و قالب آن به برخی از خواسته ها و امیال خویش دست یابند.


*شرایط سخت و دشوار محیط خانواده،عاملی برای تمایل به زندگی مجردی


جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی گفت:بخش قابل توجهی از جوانانی که به زندگی مجردی و حضور در چنین خانه هایی اصرار می ورزند مشمول افراد،گروه ها و طیف هایی می شود که عموما از خانه گریزانند و به واقع پدر،مادر،خواهر،برادر و در یک کلام شرایط محیطی حاکم بر خانه پدری،محیطی غیر قابل تحمل را برای این گروه از جوانان ایجاد کرده که علیرغم برخی از سختی ها و کاستی های زندگی مجردی،اما ترجیح می دهند این نوع و شیوه خاص از زندگی را تجربه کنند و بعضا برای استمرار آن نیز تلاش می کنند.


شرافتی عنوان کرد:درکنار این افراد،برخی از گروه ها و طیف ها در میان جوانان جامعه در صدد هستند با حضور در چنین محیط هایی،قید و بندها و هنجارهای حاکم بر جامعه را بشکنند و مطابق امیال و تمایلات خویش زندگی کنند.


وی افزود:در این میان نقش شبکه های ماهواره ای در ترویج زندگی غربی و الگو برداری جوانان از چنین شیوه های خاصی از زندگی در شیوع این پدیده بسیار تاثیرگذار است زیرا اساسا این نوع خاص از زندگی،برگرفته از الگوی غربی است که در نقطه مقابل زندگی جمعی و حضور در کنار خانه و خانواده قرار می گیرد.


*تجرد،بستر ساز سستی کانون و بنیان خانواده


امیر خلیفه،محقق و پژوهشگر مسائل اجتماعی درگفت وگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جواندر تشریح تبعات و عوارض زندگی مجردی و شیوع آن در میان برخی جوانان گفت:میل به فاصله گرفتن از کانون خانواده و تلاش برای زندگی مجردی،موید تلاشی است که جوان یا نوجوان برای اثبات فردیت خویش به کار می گیرد تا با اتکای به این سبک خاص از زندگی،به زعم وتعبیر خود به استقلال خویشتن قوام بخشند.


وی افزود:فاصله گرفتن فرزندان از کانون خانواده با اتکای به شیوه های نامتعارف همچون زندگی مجردی در فرهنگ ایرانی پذیرفته شده نیست زیرا یکی از پایه ها و ستون های اصلی زندگی در خانواده ایرانی از دیرباز به دور هم بودن اعضای خانواده و عدم انشقاق،شکاف،گسست و فاصله گرفتن از یکدیگر استوار بوده است.


خلیفه عنوان کرد:ظهور و بروز رفتارهای پرخطر، اعتیاد، بزه، انحرافات اخلاقی و اجتماعی از نمونه تهدیداتی است که بصورت بالقوه جوانان و نوجوانان را در خانه های مجردی تهدید می کند.


محقق و پژوهشگر مسائل اجتماعی در تشریح راهکارهای مهار و کنترل این پدیده گفت:در صورت پذیرفتن این اصل که مجموعه ای از عوامل درونی و بیرونی در شیوع این پدیده تاثیرگذار خواهد بود،اقدامات و تدابیر پیشگیرانه نیز در دو حوزه درون خانوادگی و برون خانوادگی قابل بررسی و ارزیابی به نظر می رسد.


وی افزود:تفاهم،درک متقابل اعضای خانواده، تعامل سازنده و جاری و ساری بودن نشاط و روحیه مشارکت جمعی درکانون خانواده و باور توانایی های جوانان و نوجوانان و تشویقِ به تقویت استعداد های نهان و هویدا در آنها از مولفه های تعیین کننده ای محسوب می شود که میل و رغبت جوانان را برای اتخاذ چنین تصمیماتی به حداقل ممکن کاهش می دهد.


خلیفه گفت:عوامل برون خانوادگی همچون تبلیغات گسترده ماهواره ها و الگو برداری از شیوه زندگی غربی از دیگر عوامل و دلایلی است که باعث انحراف برخی جوانان و نوجوانان و تمایل برای شیوه های خاص از زندگی همچون مجردی خواهد شد.


محقق و پژوهشگر اجتماعی عنوان کرد:آموزش صحیح، اجتماع پذیری، تقویت روابط عاطفی میان اعضای خانواده، تفاهم، برنامه ریزی اصولی برای غنی سازی اوقات فراغت،پرهیز از سرکوب نوجوانان و جوانان و تلاش برای یافتن توانایی های فردی و فرصت سازی برای عرضه و بروز آن از سوی جوانان و نوجوانان از عوامل موثری است که می تواند در پیشگیری از بروز چنین پدیده های نامیمونی موثر و تعیین کننده محسوب شود.


وی در خاتمه یادآور شد:البته بعضا بروز شرایطی خاص در مقاطعی از زندگی همچون دوران تحصیل و یا اشتغال جوانان،ایجاب می کند که نه با میل و رغبت بلکه به اقتضای شرایط کاری یا تحصیلی فرد زندگی مجردی را بر می گزیند که البته باید این امر را از تمایل برای زندگی مجردی در حال عادی و معمول جدا کرد که البته در صورت عدم توجه،دقت نظر و سالم سازی محیط زندگی،این شیوه از زندگی با اقتضائات مورد اشاره نیز می تواند بصورت بالقوه مسبب آسیب ها و مخاطراتی فراوان شود.





۲۸ آبان ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن