محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827256781
بیکارترین رشتههای دانشگاهی کدامند؟ | پایگاه خبری تراز
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: آیا از فهرست بیکارترین رشته های دانشگاهی مطلع هستید؟ در این نوشتار با ما همراه باشید تا از بیکارترین رشته های دانشگاهی برایتان بگوییم. با کمک فهرست بیکارترین رشته های دانشگاهی میتوانید در انتخاب رشتهی دانشگاهیتان با چشمی بازتر عمل کنید.
به گزارش تراز ، آمارها نشان میدهد از هر دو نفر که به دانشگاه رفتهاند یکی هدفی نداشته و خانهنشین شده، میلیونها نفر فقط برای مدرک درس خواندهاند و نرخ بیکاری زنان فارغالتحصیل به ۶۵.۵ درصد رسیده است.موضوع اشتغال فارغ التحصیلان در سالهای اخیر یکی از چالشهای بزرگ کشور در مسئله بیکاری شده و دولتها مرتبا پیرامون آن سخن میگویند. با این وجود، حل مسئله بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی چند راه مشخص دارد که غیر از آن کار خاصی نمیتوان کرد و نباید امیدوار به حل مشکلات اشتغالی جوانان درس خوانده بود.اولا اینکه باید روند رو به رشد ورود به دانشگاه و رقابت شکل گرفته بین دانشگاههای مختلف در جذب دانشجو متوقف شود، آموزشها کیفی و بر اساس نیاز بازار کار باشد و عملکرد جزیرهای آموزش عالی کشور و بیتوجهی به نیازهای روز بازار کار نیز اصلاح شود.همچنین از زمان مدرسه به بچهها بیاموزند که دانشگاه رفتن آخر آرزو و بالاترین درجه موفقیت نیست و بسیاری اتفاقا اگر راه دانشگاه را نروند در آینده فرد موفقی خواهند بود. به جای برگزاری دورههای نمایشی آموزش شغلی در مدارس، اقداماتی عملی در این زمینه صورت گیرد و مسئله مهارت شغلی برای فرزندان کشور مهم جلوه داده شده و مباحث تئوریک تحصیلی به سمت مباحث عملی و مهارتی سوق یابد.در مدارس به افراد کمک شود تا با شناسایی استعدادها و علایق شان در آن مسیر گام بردارند و روند به نحوی باشد که فرد در پایان دوره متوسطه، دورنمای روشنی از آینده شغلی برای خود داشته باشد و خلاصه اینکه فرد با اطمینان خاطر بداند باید در چه مسیری گام بردارد.
چگونه درس میخوانیم؟با این وجود چیزی که درحالحاضر اتفاق میافتد اینکه افراد یک سری مباحث تئوریک و گاهی بیاهمیت را در مدارس فرا میگیرند و حتی در زمان انتخاب رشته دانشگاهی نیز هدف خاصی را دنبال نمیکنند و همه چیز را به انتخاب دانشگاه و شانس میسپارند. مشخص است که در چنین فضایی، میلیونها نفر بیهدف به دانشگاه میروند و تنها یک مدرک تحصیلی میگیرند و بسیاری نیز دنبال پشت میزنشینیاند و استرس بیکاری به شدت جامعه را تهدید میکند.روند فعلی تحصیل اغلب افراد در دانشگاهها درست مانند این است که بخواهید به مسافرتی بروید که نه برای مقصد آن فکری کرده اید، نه از سلامت خودرو اطمینان دارید و نه لوزام سفر را برداشته اید؛ آنگاه بیهدف به راه میافتید. بنابراین نتیجه چنین سفری از قبل مشخص است.سوال این است که چگونه میلیونها نفر و دقیقا ۵ میلیون و ۸۱۳ هزار و ۳۲۲ نفر حاضر شدهاند چند سالی از عمر و هزینه خود را صرف دانشگاهها کنند، آنگاه در کنج خانه بنشینند و دست روی دست بگذارند. اگر چنین میاندیشیده اند، دیگر چرا به دانشگاه رفته و وقتشان را تلف کرده اند؟هرچند به لحاظ آماری ممکن است بخشی از این جمعیت تصمیم داشته باشند با یک وقفهای وارد بازار کار شده و یا در انتظار نتیجه آزمون، گزینش و پاسخ کارفرما باشند؛ اما اینکه در شرایط فعلی ۵ میلیون و ۸۱۳ هزار دانشگاه رفته حتی جویای کار هم شناخته نشوند، علامت سوال بزرگی است که باید به آن پاسخ روشنی داده شود.۵.۸ میلیون نفر درس خواندند اما…این مسئله یعنی اینکه نیمی از کل آموزشهای دانشگاهی کشور تاکنون بیهدف و بینتیجه بوده، از هر دو دانشجو، یکی خانه نشین و غیرفعال خواهد شد و هیچ آیندهای برای خود متصور نیست و سالیانه میلیاردها تومان از بیت المال و هزینه شخصی افراد خرج تحصیل شده، اما در واقع دور ریخته میشود!
یک مسئله دیگر این است که شکاف عمیقی بین زمینههای موجود اشتغال برای زنان و مردان وجود دارد و این مسئله در آمارها به خوبی خودنمایی میکند. به بیان ساده تر، شانس زنان و مردان در یافتن شغل یکسان نیست و در بسیاری از موارد، نرخ بیکاری زنان چند برابر نرخ بیکاری عمومی کشور و نرخ بیکاری مردان است.
کارشناسان میگویند بیکاری زنان و فارغ التحصیلان زن کشور دستکم دو مسئله اساسی را نشان میدهد. اولا اینکه میل به فعالیتهای اقتصادی و حضور زنان در بازار کار در یک دو دهه اخیر به شدت افزایش یافته تا جایی که تعداد زنان در حال تحصیل و یا پذیرفته شده دانشگاهی، از مردان بیشتر شده است؛ همچنین این وظیفه دولتها و سیاستگذاران را گوشزد میکند که بسیاری از زنان دیگر آن نگاه سنتی گذشته و خانه نشینی را ندارند و باید زمینههای مناسب تری برای کار و فعالیتهای اقتصادی آنها در جامعه فراهم شود.
با این وجود، چه برای مردان و چه زنان انتخاب درست و صحیح رشته دانشگاهی برای تحصیل باید یک اصل باشد. معمولا افرادی که با هدف و تلاش بیشتر، رشتهای را برای تحصیل انتخاب میکنند موفق تر از کسانی هستند که هدف روشنی نداشته و یا علاقه خاصی را دنبال نمیکنند. هستند بسیاری از افرادی که صرفا برای ورود به دانشگاه، به انتخاب رشته دانشگاه نیز پاسخ مثبت داده و راهی تحصیل شده اند!
جدیدترین آمارهای ارائه شده از سوی وزارت کار درباره اوضاع بیکاری در رشتههای مختلف تحصیلی نشان میدهد که در برخی از رشتهها مانند علوم رفتاری و اجتماعی با نرخ بیکاری ۱۹.۷ درصد، بازرگانی و امور اداری با ۱۹.۵ درصد، حقوق ۲۱.۸ درصد، علوم زیستی ۲۲ درصد، علوم طبیعی ۲۲.۴ درصد، کامپیوتر ۳۹.۹ درصد، صنعت و فرآوری ۳۲ درصد، معماری و ساختمان ۲۵.۹ درصد، کشاورزی، حنگلداری و شیلات با ۲۲ درصد و محیطزیست با ۴۹.۱ درصد؛ بالاترین میزان بیکاری فارغ التحصیلان وجود دارد.
پرکارترین و بیکارترین رشته های دانشگاهی
همچنین در برخی رشتهها مانند تربیت معلم با ۸ درصد، روزنامه نگاری ۸.۸ درصد، بهداشت ۷.۹ درصد، خدمات امنیتی ۸.۴ درصد و خدمات حملونقل با ۱۰.۸ درصد اوضاع بهتری برای اشتغال و جستوجو برای کار وجود دارد. بنابراین طبق این آمارها، افراد باید دقت خوبی برای انتخاب رشتههای دانشگاهی و پرهیز از رشتههای اشباع شده داشته باشند.
البته این وظیفه دانشگاهها و دولتها است که باید جلوی جذب دانشجو در برخی رشتهها را دستکم برای چند سال بگیرند، ظرفیت جذب برخی رشتهها را کاهش دهند، دروس ارائه شده در رشتهها را به روزرسانی کرده و به صورت کلی، دغدغه کاهش آمار ورود به دانشگاهها و یا رتبه جذب دانشجو در بین سایر دانشگاهها را نداشته باشند چون اینها در آینده جامعه و فرزندان این مرز و بوم مربوط میشود.
نامناسب بودن وضعیت فارغ التحصیلان و عجیب بودن آمارها در این بخش وقتی بیشتر خودنمایی میکند که بدانیم از مجموع ۶ میلیون و ۸۶ هزار مرد فارغ التحصیل دانشگاهی، ۳ میلیون و ۲۶۲ هزار نفر شاغل و تنها ۴۸۷ هزار نفر در جستوجوی شغل هستند. مابقی به تعداد ۲ میلیون و ۳۳۶ هزار نفر خانه نشین شده و کاملا غیرفعال هستند!
در بین زنان نیز از مجموع ۵ میلیون و ۳۰۵ هزار زن فارغ التحصیل دانشگاهی، یک میلیون و ۲۸۲ هزارنفر شاغل بوده و ۵۴۶ هزار نفر در جسجوی شغل هستند. از سویی موضوع با اهمیت تر این است که ۳ میلیون و ۴۷۶ هزار زن به دانشگاه رفته و درس خواندهاند تا خانه نشین شوند و هیچ فعالیتی در جریان اقتصادی کشور نداشته باشند.
نرخ عمومی بیکاری زنان و مردان فارغ التحصیل دانشگاهی کشور هماکنون ۱۸.۵ درصد بوده، در عین حال نرخ بیکاری مردان ۱۳ درصد و این نرخ در مورد زنان درس خوانده ۶۵.۵ درصد است. نکته اینکه تعداد زنان درس خوانده در جستوجوی شغل درحالحاضر از تعداد مردان درس خوانده در جستوجوی شغل بیشتر است!
هم اکنون ۵.۸ میلیون نفر فارغ التحصیل دانشگاهی معادل ۵۱.۰۲ درصد غیرفعال بوده و هیچ نقشی در بازار کار کشور ندارند، ۴.۵ میلیون نفر معادل ۳۹.۹ درصد شاغل و ۱.۰۳ میلیون نفر معادل ۹.۱ درصد نیز بیکار هستند. محیطزیست با ۴۹.۱ درصد بالاترین درصد بیکاری را در فهرست بیکارترین رشته های دانشگاهی در کنار رشته علوم کامپیوتر با ۳۹.۹ درصد و رشته صنعت و فرآوری با ۳۲ درصد دارا است. کمترین نرخ بیکاری مربوط به رشته بهداشت با ۷.۹ درصد است.
از مجموع فارغ التحصیلان کشور ۵۳.۴ درصد مرد هستند که از این میزان، ۶۱.۶ درصد فعال (۸۷ درصد شاغل و ۱۳ درصد بیکار) و ۳۸.۴ درصد نیز غیرفعال هستند. زنان ۴۶.۶ دررصد کل فارغ التحصیلان کشور را تشکیل میدهند که از این میزان ۳۴.۵ درصد فعال (۷۰.۱ درصد شاغل و ۲۹.۹ درصد بیکار) و ۶۵.۵ درصد غیرفعال اقتصادی هستند. امیدواریم در شناسایی بیکارترین رشته های دانشگاهی به شما کمک کردهباشیم.
منبع: اقتصاد
زمانبندی انتشار: 27 آبان 1395 - 09:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]
صفحات پیشنهادی
۲۰ تا ۲۴ سالهها، بیکارترین افراد جامعه | پایگاه خبری تراز
تراز گزارش مرکز آمار ایران حاکی است که بالاترین نرخ بیکاری مربوط به گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ ساله با ۲۷ ۷ درصد و پایینترین نرخ بیکاری مربوط به سن ۶۵ ساله و بیشتر با ۰ ۹ درصد است به گزارش تراز مرکز آمار ایران نتایج نمونهگیری از نیروی کار را در سال ۱۳۹۴ اعلام کرد بر این اساسگرانترین اقلام غذایی پرمصرف کدامند؟ | پایگاه خبری تراز
تراز عضو اتحادیه مواد غذایی گفت به سبب کمبود بارندگی در کشور قیمت برنج افزایش چشمگیری داشته و روغن نیز در طی دو ماه گذشته با افزایش 9 درصدی در قیمت مواجه شده است به گزارش تراز قاسمعلی حسنی عضو اتحادیه مواد غذایی در خصوص قیمت اقلام غذایی پرمصرف اظهار داشت نرخ هر کیلو برنج اکمر عربستان با این طرح میشکند | پایگاه خبری تراز
تراز در بدترین سناریو عربستان ناگزیر خواهد شد تولید خود را به میزان بیش از یک میلیون بشکه در روز کاهش دهد و رقم تولیدش را به پایین ترین رقم در طی ۲ سال گذشته برساند به گزارش تراز بلومبرگ گزارش داد پس از آنکه عراق نیز به صف آن دسته از کشورهای عضو اوپک که خواهان مستثنی شدن از تاز واردات خاک گربه تا وسایل جشن کریسمس!! | پایگاه خبری تراز
تراز نگاهی به آمار واردات کالاهای صورت گرفته نشان میدهد روند واردات کالاهای عجیب و لوکس در حال افزایش است این همان مسیری است که مورد انتقاد اقتصاددانان بوده و این نگرانی را به وجود آورده که دوباره مدیریت منابع ارزی به سمت واردات کالاهای نهایی و مصرفی پیش برود به گزارش تراز &صادرات گاز ایران به ترکیه قطع شد | پایگاه خبری تراز
تراز سخنگوی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به قطع صادرات گاز ایران به ترکیه بنا به درخواست شرکت بوتاش گفت از ساعت 10 شب پنجشنبه به دلیل مشکلات به وجود آمده در خاک ترکیه صادرات گاز به این کشور تا اطلاع ثانوی متوقف شد به گزارش تراز مجید بوجارزاده با تأکید بر اینکه ظاهراً مشکلاتیزمان پایان ثبت نام وام ضروری بازنشستگان کشوری | پایگاه خبری تراز
تراز مدیر کل امور فرهنگی و اجتماعی صندوق بازنشستگی کشور بازنشستگان و موظفین تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشور می توانند تا 30 آبان نسبت به ثبت نام وام ضروری اقدام کنند به گزارش تراز رشیدی گفت در پی نگرانی تعدادی از بازنشستگان مبنی بر پایان یافتن ثبت نام وام ضروری بازنشستگان کشورنرخ سود بانکی عملاً ۳۰درصد شد! | پایگاه خبری تراز
تراز رقابت سودی بانکها باوجود هشدار بانک مرکزی و مصوبه سودی شورای پول و اعتبار تمامی ندارد و اینبار هم نرخ سود تا ۳۰ درصد پیش رفته است به گزارش تراز بانک ها و موسسات اعتباری که از سال ها قبل با نرخ های سود بالا به جذب سپرده های مردمی روی آورده اند اینبار هم به مانند دفعات قببزرگترین پرونده فساد در میراثفرهنگی مختومه شد | پایگاه خبری تراز
تراز مسعود سلطانیفر در روز تودیعاش به عنوان رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بزرگترین پرونده فساد در این سازمان را با حکم دادگاه مختومه اعلام کرد و سپس به جانشین خود در این سازمان توصیههایی کرد تا کارهایِ در حال انجام روی زمین نماند به گزارش تراز وزیرهزینههای بانکداری ۷ درصد افزایش یافت | پایگاه خبری تراز
تراز یک کارشناس خدمات بانکی بینالمللی هزینههای بانکداری را با افزایش ۷ درصدی مواجه دانست و گفت کاهش ۴ درصدی نرخ سود بانکداری جهانی در حال سرایت به کل صنعت بانکی دنیا است به گزارش تراز به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی الکساندر دمبیتز با اشاره به تحول بانکداری در دنیاصندوقهای بازنشستگی در ورطه ورشکستگی | پایگاه خبری تراز
تراز حق بیمههای پرداختی شاغلان و سود شرکتهای صندوقهای بازنشستگی حتی کفاف پرداخت نیمی از هزینههای صندوقها را هم نمیدهد به گزارش تراز شاید منظور از بحران در صندوقهای بازنشستگی همان ورشکستگی باشد زیرا رئیس دفتر رئیسجمهور از وابستگی ۵۸ درصدی صندوقهای بازنش-
اقتصادی
پربازدیدترینها