واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه ایران: یکصد و شصت و نهمین نشست وزارتی سازمان اوپک در تاریخ 30 نوامبر (10 آذرماه) در وین برگزار خواهد شد. یعنی حدود دو هفته دیگر. این نشست اوپک اهمیت ویژهای برای بازار جهانی نفت خام دارد.
چراکه قرار است اعضای اوپک 700 هزار بشکه از تولید روزانه نفت خام خود کم کنند و این اتفاق عرضه نفت خام را محدود و قیمت آن را تقویت میکند.
هنوز معلوم نیست که کشورهای صادرکننده نفت خام عضو در اوپک تا چه اندازه در بازگرداندن ثبات به بازار جهانی نفت خام موفق خواهند بود و کدام کشورها به چه میزان تولید نفت خام خود را کم خواهند کرد. با نزدیک شدن به زمان این نشست مذاکرات و رایزنیهای اعضای اوپک و همین طور روسیه (بهعنوان یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده نفت خام غیر عضو در اوپک) شدت گرفته است. این بار مذاکرات بسیار جدی است و با سفر بالاترین مقام رسمی سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) به کشورهای عضو این سازمان، اوپک آخرین تلاشهای دیپلماتیک خود را برای کاهش تولید نفت شروع کرده است.
در این باره دو مقام آگاه به بلومبرگ اعلام کردهاند که «محمد بارکیندو» دبیرکل اوپک به همین منظور در روزهای آینده به کاراکاس (پایتخت ونزوئلا)، کیتو (پایتخت اکوادور) و تهران سفر میکند.
«نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا نیز اعلام کرده که دیروز با بارکیندو در کاراکاس گفتوگو کرده است. همچنین هجدهمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) نیز امروز به میزبانی دوحه برگزار میشود. در حاشیه این اجلاس بسیاری از کشورهای تولیدکننده نفت خام قرار است با یکدیگر دیدار و مذاکره کنند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، امارات، ١٢ عضو اصلی این مجمع جهانی به شمار میروند و هلند، نروژ، عراق، عمان و پرو بهعنوان اعضای ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند. تا نشست 169 اوپک رایزنیها ادامه دارد و ایران، روسیه، عراق و عربستان سه قطب اصلی مذاکرات هستند.
اوپک و روسیه در پی کاهش عرضه نفت خام
ظاهراً روسیه نیز قصد دارد در گفتوگوهای غیررسمی این هفته و هفته آتی در دوحه با اعضای اوپک از جمله عربستان سعودی شرکت کند. نماینده یکی از کشورهای عضو اوپک در این باره به بلومبرگ گفت: این دیپلماسی پشت صحنه بهدنبال یک نشست اعلام نشده در لندن میان «محمد بارکیندو» دبیرکل اوپک و «خالد الفاح» وزیر انرژی عربستان سعودی است.
نماینده یک کشور دیگر عضو اوپک به بلومبرگ گفت: تنها 2 هفته مانده به نشست وزیران نفت اوپک در30 نوامبر (10 آذر) در وین، عربستان سعودی، عراق و ایران هنوز در مورد اینکه چگونه در برنامه کاهش تولید سهیم شوند با یکدیگر اختلاف نظر دارند.
اوپک هنوز راهی برای نهایی کردن توافق اولیه کاهش تولید که در28 سپتامبر (پنج مهر) در الجزایر به تصویب رسید، پیدا نکرده است تا به سیاست تولید بیحد و مرز نفت که 2 سال پیش اتخاذ کرد، پایان دهد. بارکیندو در حاشیه کنفرانس آب و هوا در مراکش گفته است: کشورهای اوپک همگی تلاش میکنند هدف کاهش تولید در نشست 30 نوامبر محقق و توافق اولیه به طور کامل اجرایی شود. خالد الفالح و الکساندر نواک ممکن است امروز در حاشیه نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) در دوحه دیدار کنند.
نشست غیررسمی اوپک جمعه در دوحه
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام الجزایری اعلام کرد که شماری از وزیران انرژی کشورهای عضو اوپک قرار است روز جمعه در نشستی غیررسمی برای رسیدن به اجماع نظر در قطر با یکدیگر دیدار و گفتوگو کنند. به گزارش رویترز این جلسه قرار است برای رسیدن به توافق بر سر تصمیمهایی که در نشست ماه سپتامبر (شهریور/مهر) اوپک در الجزایر اتخاذ شد مذاکره کنند. در نشست اخیر، اوپک برای نخستین بار از سال 2008 با کاهش اندک و اولیه میزان تولید نفت موافقت کرد.
هشدار در مورد شوک جدید نفتی
با نزدیک شدن به اجلاس وزیران اوپک، آژانس بینالمللی انرژی هشدار داد که فقدان سرمایهگذاری در طرحهای نفتی جدید خطر بیثباتی جدید در بازار نفت تا چند سال آینده را به همراه دارد. آژانس بینالمللی انرژی در گزارش سالانه «دورنمای انرژی جهان» نوشت: برآورد ما این است که اگر تصویب طرحهای جدید در سال 2017 برای سومین سال پیاپی در سطح پایینی باشد، در این صورت همخوانی داشتن تقاضا با عرضه در اوایل دهه 2020 بدون آغاز یک چرخه جدید رونق و رکود (boom/bust cycle) برای صنعت نفت، بسیار نامحتمل خواهد بود.
۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]