تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نصيحت را بپذيرد، از رسوايى به سلامت مى ماند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817006526




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ثبت ۵۵۰ زلزله در کشور در ۷ ماه گذشته


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: زلزله واژه ای نام آشنا برای مردم کشور است، زلزله های ریز و درشت هر چند روز یک بار بساط  خود را در شهرها و روستاها پهن می کند و گاه چنان منطقه ای را  می لرزاند که زخم آن تا سال ها بر دل ساکنان می ماند. بررسی آماری زلزله های رخ داده در سراسر کشور در سال های گذشته نشان می دهد که تقریباً همه شهرها به جز چند شهر چون آبادان و خرمشهر در معرض وقوع زلزله است.
 
به گزارش ایران، گزارش سازمان مدیریت بحران کشور حاکی است که از اول فروردین ماه امسال تا پایان مهرماه 550 زلزله در استان های مختلف رخ داده که 480 زلزله کمتر از 4 ریشتر و  70 زلزله بیشتر از 4 ریشتر قدرت داشته است. بر این اساس، در این مدت 38 نفر از هموطنانمان بر اثر زلزله جان باختند و چند میلیارد تومان خسارت مادی نیز به بخش های مختلف وارد شده است .

اما بیشترین تعداد زلزله کمتر از 4 ریشتر در استان‌های کرمان با 84 مورد، فارس 59 و بوشهر 31 مورد بوده است. همچنین در این 7 ماه استان‌های اردبیل، تهران، قزوین، قم، کرمانشاه، گلستان، مرکزی و یزد زلزله با قدرت بالاتر از 4 ریشتر نداشته‌اند، اما فارس 10، کرمان 9، سیستان و بلوچستان 7، هرمزگان 6 و خراسان شمالی 5 زلزله بالای 4 ریشتر داشته است. هر چند کارشناسان بر این باورند که زلزله‌هایی با بزرگی کمتر از 4 ریشتر در کشور قابلیت تخریب چندانی ندارد، اما این زمین لرزه‌ها می‌تواند نشانگر لرزه خیزی منطقه باشد. در همین حال، بررسی مقایسه‌ای تعداد زمین لرزه با بزرگی از 3 تا 6.5 ریشتر در کشور نشان می‌دهد که در 5 ماه سال 95 در مجموع 404 زمین لرزه رخ داده که این تعداد در سال 94 معادل 304 زمین لرزه بوده است.
 
تنها یک درصد شهرها خطری بابت زلزله ندارد
 

«بهرام عکاشه» استاد زلزله شناسی دانشگاه تهران در این خصوص در گفت‌و‌گو با «ایران» تصریح کرد: 83 درصد شهرهای کشور، زیاد و خیلی زیاد و 16 درصد به میزان متوسط در معرض خطر زلزله است. تنها یک درصد شهرها از جمله آبادان و خرمشهر خطری بابت زلزله ندارد. به هر جهت مردم ایران باید بپذیرند که ما در کشور زلزله خیزی زندگی می‌کنیم و هر لحظه باید آماده مقابله با این پدیده طبیعی باشیم.
 

وی با تأکید بر اینکه زلزله زیر پای همه شهرهای کشور است، افزود: شکی وجود ندارد که تنها راه مقابله با زلزله مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی است. هم‌اکنون نه در امریکا و ژاپن و نه در ایران وقوع زلزله قابل پیش‌بینی نیست وعلم ریاضی و فیزیک نمی‌تواند آن را تجزیه و تحلیل کند.
به گفته عکاشه در کشور ژاپن زلزله 6 ریشتر تنها خسارت جزئی به بار می‌آورد، اما در ایران زلزله‌ای با این بزرگی می‌تواند فاجعه به بار آورد. به گفته وی وقوع زلزله‌های کوچک و پس لرزه به معنای این است که در منطقه انرژی زیادی وجود دارد و انرژی زمین درحال تخلیه است، اما این بدان معنا نیست که زلزله بزرگی حتماً پشت سر آن اتفاق می‌افتد، بلکه به این معناست که منطقه فعال شده است.
 

تجهیز استان‌های لرزه خیز
 
درهمین حال، «مرتضی اکبرپور» معاون امور آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران نیز گفت: کشور ما روی کمربند آلپ - هیمالیا  قرار گرفته و این بدان معناست که جزو کشورهای پرمخاطره در بحث زلزله است، لذا باید همه قوانین، دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌ها  برای مقابله با این پدیده طبیعی باشد.
 

 به گفته وی، زلزله یک پدیده ترسناک نیست بلکه این ماهستیم که از زلزله می‌ترسیم چون خانه هایمان را مقاوم نساخته‌ایم. مردم باید از زلزله‌های بزرگی که در کشور رخ داده درس بگیرند و ببینند که هر جا مقاوم‌سازی شده بود مشکلی نداشتیم. به‌عنوان مثال مردم در روستاهای اطراف بم که به طورکامل بازسازی شده به دنبال وقوع زلزله‌های 4.8 ریشتری خم به ابرو نمی‌آورند، چون خانه هایشان مقاوم شده است و در مقابل در زلزله ورزقان آذربایجان شرقی بیمارستان هنوز افتتاح نشده فرو می‌ریزد و این مسأله نگران‌کننده است.
 

معاون امور آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران با اشاره به اینکه برخی استان‌ها مانند کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی و سمنان زلزله خیزتر است، افزود: در این راستا تصمیم گرفته شده دراین استان‌ها ایستگاه‌های لرزه نگاری افزایش یابد. همچنین بیمارستان‌های صحرایی تدارک دیده شده که بیشتر در استان‌های در معرض خطر مستقر است و هرازگاهی این بیمارستان‌ها برپا می‌شود تا خدای ناکرده در مواقع لزوم با مشکل روبه‌رو نشویم. مدیریت بحران زلزله یک چرخه است که اقدام‌های قبل، هنگام و بعد دارد که مردم در این میان نقش تعیین‌کننده دارند.



۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن