تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگز با مردم به اندازه عقل خود سخن نگفتند و فرمودند:...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1847222554




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

"یار مهربان" این روزها از "نامهربانی‌" رنج می‌برد‌


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
"یار مهربان" این روزها از "نامهربانی‌" رنج می‌برد‌
"یار مهربان" این روزها از "نامهربانی‌" رنج می‌برد‌ از جمله موضوعاتی که با ورود رسانه ای دیجیتالی در محاق فرو رفته است کتاب و کتابخوانی است, یار مهربانی که اگرچه او همیشه مهربان بوده و خواهد بود، اما این روزها از نامهربانی ما رنج می‌برد.


به گزارش فرهنگ نیوز, دنیای دیجیتالی امروز بسیاری از سنت‌های خوب گذشته را از ما گرفته و به جای آن نرم‌افزارهایی را جایگزین کرده که اگرچه در نگاه اول شاید جذابیت داشته باشند اما حلاوت آنها هیچگاه به ماندگاری سنت‌های پیشین نمی‌رسد.
 
از جمله موضوعاتی که با ورود رسانه ای دیجیتالی در محاق فرو رفته است کتاب و کتابخوانی است, یار مهربانی که اگرچه او همیشه مهربان بوده و خواهد بود اما این روزها از نامهربانی ما رنج می برد.
 
بسیاری از افراد شاید دیگر به یاد نیاورند آخرین بار چه کتابی را خوانده اند و یا اگر خوانده اند کتاب هایی است که از سر ضرورت باید بخوانند, این موضوع نگران کننده است و باید جدی گرفته شود.
 
اهمیت کتاب و کتابخوانی از منظر مقام معظم رهبری آنقدر بالاست که ایشان امروز کتابخوانی و علم‌آموزی را نه یک وظیفه ملی بلکه یک واجب دینی عنوان می کنند و لزوم این مسئله را در بین جوانان و نوجوانان بیشتر می دانند.
 
کارشناسان تغییر ذائقه مردم در همه زمینه ها را یکی از عوامل مهم در دگرگونی رویه های زندگی می دانند, تغییراتی که گاهاً اجتناب ناپذیر است و گریزی از آنها نیست اما باید سعی کرد با تلفیق مدرنیته با رویه های قبلی بهترین وضعیت ممکن را برای خود به وجود آورد.
 
کتب دیجیتالی مناسب عرضه شود
 
نسرین کریمی‌نیا کارشناس ارشد علوم تربیتی در این زمینه اعتقاد دارد: کنار آمدن با برخی از تغییراتی که به علت پیشرفت تکنولوژی به وجود می آید از جمله ضروریات زندگی در عصر امروزی است اما لازم نیست که همه گذشته را فراموش کرد و همه رفتارهای قبلی و یا رویه‌های گذشته را فاقد ارزش دانست.
 
وی افزود: یکی از موضوعاتی که مدرنیته روی آن تاثیرات منفی داشته است کتاب و کتابخوانی است به طوری که امروزه افراد کمتر به مطالعه کتب ممارست دارند و سرانه مطالعه پایین آمده است, اگر چه برخی مشکلات و تنگناهای زندگی را هم عاملی برای کاهش مطالعه افراد بیان می کنند که البته  می‌توان همین مشکلات و تنگناها را هم در راستای همین مدرنیته دسته‌بندی کرد.
 
این کارشناس علوم تربیتی ادامه داد: وقتی که امروزه بسیاری از والدین تمام تلاششان رسیدن به سطح بالایی از رفاهیات است طبیعی است که فرزندان هم از آنها الگوبرداری می‌کنند و زندگی را در تامین لوازم و آلات رفاه و آسایش ببینند و کمتر به کسب علم و نیاز به مطالعه و کتاب توجه داشته باشند.
 
کریمی نیا گفت: به نظرم باید فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیز همگام با پیشرفت های امروزی پیشرفت کند و این وظیفه مسئولان است که برنامه ریزی کنند چگونه هم کتابخوانی را ترویج دهند و هم این موضوع را با پیشرفت های امروزی تطبیق دهند.
 
این استاد دانشگاه اظهار داشت: سالانه شاهد نمایشگاه‌های مختلف کتاب در کشور هستیم که بر‌اساس همان رویه‌های کلاسیک اقدام به ارائه کتاب می‌کنند من عقیده دارم باید در عصر کنونی بر روی ارائه کتاب های دیجیتالی کار و تبلیغ کرد چرا که لاجرم ما در عصر دیجیتال زندگی می‌کنیم و اگر می‌خواهیم به کلی نسل های آینده‌مان از فرهنگ کتاب و کتابخوانی فاصله نگیرند باید در کنار انتشار کتاب به صورت فیزیکی اقدام به انتشار کتب دیجیتالی هم بکنیم.
 
وی بیان کرد: دستگاه های متولی همچون وزارت ارشاد در این زمینه باید اقدامات لازم را داشته باشند و در کنار تشویق به انتشار کتب دیجیتالی نظارت‌های لازم را بر روی کتب منتشر شده داشته باشد تا خوراک فکری نسل جوانی که کمتر به دنبال کتاب به لحاظ فیزیکی می رود و به هر دلیل کتب دیجیتالی را برای مطالعه انتخاب می کند خوراکی سالم و به دور از انحراف باشد.
 
با تلفیق سنت و مدرنیته فرهنگ کتابخوانی را احیاء کنیم
 
احمد کاکه از دیگر کارشناسانی است که معتقد است باید خانواده ها و مدارس بر روی موضوع کتاب و مطالعه حساسیت بیشتری داشته باشند و این فرهنگ را ترویج دهند.
 
وی افزود: اگر تنها منتظر باشیم که دولت و حاکمیت چه طرح‌هایی برای افزایش سرانه مطالعه افراد ارائه می‌کند همچنان با روند نزولی کاهش سرانه مطالعه مواجه خواهیم بود، اما اگر در دو محیط اصلی و تاثیرگذار خانه و مدرسه این موضوع ترویج شود قطعاً شاهد اثرگذاری بیشتری خواهیم بود.
 
این استاد دانشگاه گفت: متاسفانه در بسیاری از خانواده‌ها فرزندان به علت مشغله‌های مختلف والدین کمتر شاهد مطالعه و کتابخوانی پدر و مادر هستند که این موضوع یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها که الگوبرداری فرزندان از پدر و مادر است را از بین خواهد برد.
 
کاکه عنوان کرد: در مدارس نیز باید کتابخانه‌ها تجهیز شوند و دانش‌آموزان را به مطالعه کتب مفید غیر‌درسی تشویق کرد ودر این بین برگزاری مسابقات کتابخوانی هم مفید خواهد بود.
 
وی گفت: اگر چه نمی توان منکر توجه بیشتر نسل امروزی به فضاهای مجازی شد اما قطعاً توسعه و تجهیز سالن‌های کتابخوانی در شهرها و روستاها می‌تواند در گرایش نوجوانان و جوانان به کتاب و کتابخوانی مفید باشد.
 
آنچه که پر واضح است در عصر تقابل سنت و مدرنیته بسیاری از فرهنگ‌ها دستخوش تغییر شده و یا می‌شوند اما باید برای همه موضوعات از جمله کتاب و کتابخوانی برنامه‌ریزی های لازم از سوی خانواده, مدارس و مسئولان انجام شود تا در کنار تکنولوژی‌های امروزی جامعه خود را بی‌نیاز از مطالعه کتاب احساس نکند.
 
 


منبع: تسنیم


95/8/25 - 12:21 - 2016-11-15 12:21:45





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن