تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827285945




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راهبرد اشتغالزايي دولت نيازمند بازنگري است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: راهبرد اشتغالزايي دولت نيازمند بازنگري است
مركز پژوهش‌هاي مجلس با تأكيد بر اينكه راهبرد اشتغالزايي دولت نيازمند بازنگري است به ارائه سه پيشنهاد براي ايفاي نقش دولت در طول برنامه ششم توسعه براي مقابله با بحران بيكاري پرداخت.


مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي با تدوين گزارشي درباره ضرورت‌هاي اتخاذ راهبرد توسعه اشتغالزا در برنامه ششم توسعه پيشنهادهايي را براي حل بحران بيكاري و نحوه ايفاي نقش دولت در اين زمينه ارائه داده است.

در اين گزارش با اشاره به بحران اشتغال و مواجهه با 5 ميليون بيكار تا سال 1400 و توان اندك اشتغالزايي در دهه گذشته بر لزوم پرداختن هرچه بيشتر به اشتغال تأكيد شده است. بر اساس اين گزارش از آنجا كه سال 1400 سال پاياني برنامه ششم خواهد بود سياستگذاري در قالب برنامه ششم براي مواجهه مناسب با مشكل بيكاري و ايجاد اشتغال اهميت دارد. مركز پژوهش‌هاي مجلس تأكيد كرده است تكيه بر رشد براي رفع بيكاري به تنهايي قادر به حل مشكل نخواهد بود و كيفيت رشد اهميت بيشتري نسبت به كميت آن دارد. در اين گزارش تصريح شده كه حل مشكل بيكاري تنها در صورتي امكانپذير است كه «راهبرد توسعه اشتغالزا» مورد توجه برنامه‌‌ريزان و به ويژه محور برنامه ششم توسعه قرار گيرد.

در اين گزارش تأكيد شده كه بازار كار در بيش از نيم قرن گذشته از سمت عرضه همواره با رشد بالاي جمعيت و سيل جوانان جوياي كار روبه‌رو بوده است اما در مقابل واكنش بخش تقاضاي بازار كه در قالب نرخ مشاركت متبلور مي‌شود، بسيار كمتر از ميزان عرضه بوده است و در حالي كه يكي از تحولات كيفي در فرايند توسعه تغيير تركيب فعالان بازار كار و افزايش نرخ مشاركت است، اين نرخ در 50 سال گذشته در حالي كه نرخ شهرنشيني از 30درصد به 70 درصد رسيده دچار كاهش شده است، البته تناقض‌هاي بازار كار تنها منحصر به اين عامل نبوده و روند گسترش آموزش نيز با روند نرخ مشاركت دچار تناقض است.

مركز پژوهش‌هاي مجلس يكي از مهم‌ترين دلايل كاهش پاسخگويي تقاضا به عرضه بازار كار را خدماتي شدن اقتصاد ايران مي‌داند. در همين حال در اين گزارش تأكيد شده است كه راهبرد اشتغالزايي دولت نيازمند بازنگري است چراكه بخش بزرگي از بحران اشتغالزايي فعلي را مربوط به درك نادرست از عوامل مؤثر بر اشتغالزايي اندك برنامه‌ها مي‌داند. در اين گزارش اتخاذ راهبرد اشتغالزا نيازمند بررسي همه ابعاد بازار كار و بازشناسي نقش دولت در تنظيم فعاليت‌هاي اقتصادي ارزيابي شده است و بر همين اساس براي ايفاي نقش دولت براي «تسهيل بازار»، «جهت‌دهي به بازار در راستاي اولويت‌هاي ملي» و «تكميل بازار و پوشش كاستي‌هاي اجتماعي بازار» پيشنهاداتي ارائه شده است.

در نخستين پيشنهاد تأكيد شده است كه دولت به حل مشكلات كارآفريني در قالب حل مشكلات زيرساختي، رقابت‌پذيري، ‌ارتقاي مهارت نيروي انساني و ارتقاي مهارت‌هاي مديريتي واحدهاي اقتصادي توجه ويژه كند. در پيشنهاد ديگر تأكيد شده دولت بايد به شناسايي بخش‌هاي پيشران اقتصادي با اولويت اشتغالزايي آنها پرداخته و با طراحي سازوكارهاي توسعه‌اي تأمين مالي و منحصر كردن اعطاي معافيت‌ها و مشوق‌ها به آنها چارچوب مداخلات فعال خود را در اقتصاد محدود و مشخص سازد، به ويژه ايفاي اين نقش نيازمند اصلاح دولت و بهبود قابليت‌هاي سياستگذاري و اجرايي دولت بوده و بدون چنين اصلاحي اتخاذ سياست‌هاي فعال نتيجه‌بخش نخواهد بود.
در آخرين پيشنهاد تصريح شده است كه دولت بايد به اصلاح قوانين كار با حفظ كرامت انساني و با حفظ موازين كار شايسته دست زده و از اتخاذ راهكارهايي كه صرفاً با تضعيف بندهاي حمايتي قانون كار به دنبال تحريك اشتغال هستند، پرهيز كنند.




تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن