واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
وزیر بهداشت: طفولیتم را در عطاری گذراندم وزیر بهداشت با اشاره به اینکه باید عطاریهای قدیمی شناسنامهدار شوند، زیرا طب سنتی شفابخش است، گفت: بنده طفولیتم را در عطاری گذراندم و باید از ورود افراد سودجو به این حرفه جلوگیری کرد و اگر این وضعیت اصلاح نشود دود این لجاجت به چشم مردم میرود.
به گزارش فرهنگ نیوز، سید حسن هاشمی با ابراز "معتقدم طب سنتی اصیل ایران با نفس و نیتی که حکما داشتند، طبی اثربخش، ارزان، شفابخش و با کمترین ضرر است"، در حاشیه بازدید از باغموزه طب سنتی اظهار داشت: ما دویست سال است که طب سنتی را به فراموشی سپردیم، من تمام دوران طفولیت را در عطاری گذراندم و بسیاری از این گیاهان را میشناسم و مفرحترین بخش بازدید از این موزه همان بخشی بود که من را یاد گذشتههای دور انداخت.
هاشمی گفت: ما سالهاست که طب سنتی آکادمیک، دانشکده و دفتر طب سنتی داریم و در این سالها اگر بهجای پرداختن به حاشیهها، در هر شهرستان شبیه به این موزه تأسیس میشد تا جوانان و دانشآموزان بیایند و میراث ملی ما را ببینند گام بزرگی در معرفی طب سنتی برداشته بودیم.
وزیر بهداشت عنوان کرد: در دورههای مختلف در حق طب سنتی کملطفی شده است و حدود 200 سال است که طب سنتی را به فراموشی سپردیم.
هاشمی با اشاره به معرفی طب مدرن بهعنوان تنها طب رسمی در سال 1915 آن را بهعنوان آخرین چوب بر پیکره طب سنتی دانست و افزود: به نظر میرسد که پیرامون طب سنتی کار زیادی میتوان انجام داد، من بهرغم تمام مشکلاتی که در این مسیر بود و فضاهایی که بهناحق ایجاد شد، تلاش زیادی را انجام دادم، چون به اثربخش بودن این طب باور داشته و دارم.
وی گفت: البته نفس حق حکما نیز در این راه موهبتی است که اجازه نمیدهد این حرفه را منبعی برای تقلب و شیادی کنند، اگرچه متأسفانه در حال حاضر این مشکلات در طب سنتی وارد شده و از دلایل اصلی آن کمتوجهی مسئولین و تعصب برخی افراد نسبت به طب مدرن بوده است.
وی عنوان کرد: فضایی که همکاران در طب مدرن در مورد طب سنتی ایجاد کردند و همچنین موضعگیری فعالان طب سنتی در مورد طب مدرن از دیگر آفتهای این حوزه هستند.
هاشمی گفت: طب سنتی یک طب ارزان و در دسترس است و مردم آن را باور دارند و از آن سود بردهاند؛ همچنین در روایات از سیره معصومین(ع) هم مشخص است که این طب از پشتوانه دینی برخوردار است اما در عین حال باید پیرایههای بستهشده به آن و تقلبهایی را که در آن صورت گرفته از آن زدود.
وزیر بهداشت با اشاره به عوارض ناشی از تقلبهای واردشده در طب سنتی عنوان کرد: اگر سری به پزشکی قانونی بزنید از فجایعی که به اسم طب سنتی انجام میشود مطلع خواهید شد که نظارتی هم بر آن نیست.
به گزارش وزارت بهداشت ــ هاشمی تأکید کرد: طلایهداران طب سنتی باید واقعبینانهتر برخورد کنند، این که ما انتظار داشته باشیم همه اول پزشکی بخوانند و بعد دوره سهساله طب سنتی را طی کنند، 10 سال خواهد گذشت و 300 نفر هم تربیت نخواهند شد، در حالی که جمعیت عظیمی از این خدمات استفاده میکنند و جمعیت زیادی نیز آن را تولید و توزیع میکنند.
وزیر بهداشت تأکید کرد: باید یک مدل حدواسط را با دورههای کوتاهمدت تشکیل دهیم و کسانی را که در این حرفه فعال هستند با ارتقای دانش وارد بازار ارائه خدمات کنیم در عین حال به افراد معدودی نیز که سالهای سال در این حرفه بودهاند و صاحب سبک و مورد اعتماد مردم هستند مجوز بدهیم تا از این وضعیت بیشناسنامهدار درآیند.
وی با ابراز "باید تلاش کنیم عطاریهای قدیمی شناسنامهدار شوند"، تأکید کرد باید از ورود افراد سودجو و متقلب به این حرفه جلوگیری کرد و اگر این وضعیت اصلاح نشود متأسفانه دود این لجاجت و تقابل به چشم مردم خواهد رفت.
هاشمی افزود: طب سنتی و داروهای آن ثروتی هستند که منابع آن در کشور وجود دارد ولی از کشور خارج شده و بعد از فرآوری به چند 10 برابر قیمت دوباره وارد کشور میشود، در حالی که اگر این فناوری در داخل کشور ایجاد شود ما را از واردات برخی مواد اولیه بینیاز میکند.
وزیر بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: میتوانیم سلامتکدهها و موزههای طب سنتی را در هر 10 قطب پزشکی کشور ایجاد کنیم تا همه و بهخصوص گردشگران خارجی به ارزشهای این منطقه و میراث نیاکان ما بیشتر پی ببرند.
منبع: تسنیم
95/8/24 - 13:56 - 2016-11-14 13:56:48
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]