واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: گزارش روزنامه آلمانی درباره چشم انداز سرمایه گذاری اروپایی پس از پیروزی ترامپ/جزئیات مذاکرات مقام های ایرانی و آلمانی
مقام ایرانی می گوید:«شما می توانید هر چقدر که دوست دارید از این کیک بزرگ بهره ببرید اما پیش از تمام شدن توسط سایرین باید آن را بخورید».
آفتابنیوز : سرویس بین الملل-روزنامه آلمانی «دی ولت» از پرتیراژترین و مم ترین روزنامه آن کشور در گزارش تازه ای اشاره می کند که ایران به شدت به سرمایه گذاری خارجی درحوزه های کلان اقتصادی به خصوص زیرساخت ها نیاز دارد و آلمان نیز در این میان از جمله کشورهایی است که تمایل زیادی به سرمایه گذاری در ایران دارد با این حال، «دی ولت» معتقد است که بسیاری از مسائل درباره سرمایه گذاری بیش تر در ایران به نوع رابطه آلمان با «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آینده امریکا بستگی خواهد داشت.
«اصغر فخریه کاشان» قائم مقام راه و شهرسازی در بخشی از این گزارش با خبرنگار «دی ولت» صخبت کرده است. خبرنگار آلمانی می نویسد:« او می گوید:«خوشحال هستم که می تواینم میزبان بسیاری از هیئت های نمایندگی آلمانی در ایران باشیم. او اشاره می کند که آلمان بیش از هر کشور دیگری به ایران هیئت اقتصادی و بازرگانی فرستاده است. اما این پرسش را مطرح می کند که چرا ما در ماه های گذشته به دستاوردها و قراردادهای قطعی دست نیافته ایم»؟
«دی ولت» در ادامه می نویسد:«به احتمال زیاد این مقام ایرانی خود پاسخ پرسش اش را می داند. واقعیت آن است که اگرچه امریکا تحریم هایش را علیه ایران کاهش داد با این حال، بازهم تحریم های اساسی علیه ایران بر سر جای خود باقی مانده است. «فرانک هورش» مقام اقتصادی از هامبورگ و هم چنین «رینهارد میر» وزیر اقتصاد ایالت «شلسویگ هولشتاین»در جمع دیدار کنندگان با مقام های ایرانی بوده اند. «دی ولت» در این باره می نویسد:«هر دو آنان در صدر هیئتی ۶۰ نفره و قدرتمند از شمال آلمان بودند و خواستار گسترش تماس های اقتصادی و ارتقای معاملات تجاری با ایران در سال های آینده هستند. با این حال، در این باره انتخابات امریکا و نیتجه آن تاثیرگذار خواهد بود. کاشان در این باره می گوید:«من نگران هستم که آیا اروپا به طور مستقل عمل خواهد کرد یا آن که تحت تاثیر و اعمال فشار امریکا قرار خواهد گرفت». «میر» اما می گوید که رییس جمهوری جدید امریکا یعنی ترامپ این فرصت را برای اروپا فراهم خواهد کرد تا نقش مستقل تری را در قبال ایران ایفا کند.
این روزنامه آلمانی در ادامه اشاره می کند که میر می گوید که هدف آٖلمان از کار با ایران بدون هیچ گونه تحریم و محدودیتی است. «دی ولت» می نویسد:«زیرساخت های اقتصادی و صنعتی ایران نیازمند احیا و نوسازی هستند. کاشان می گوید:«در طول هشت تا ده سال آینده ایران برای جذب سرمایه ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد دلاری در بخش حمل و نقل و توسعه شهری برنامه ریزی کرده است. در این میان ۱۰۰ میلیارد دلار صرف حمل و نقل هوایی خواهد شد. او می گوید که ایران در حال ساخت ۱۰ هزار کیلومتر خط ریلی و راه آهن جدید به همراه خطوط سریع السیر قطار است و نیازمند هزاران لوکوموتیو و واگن جدید می باشد».
او می افزاید:«ده ها هزار کیلومتر جاده در حال ساخت هستند. ۱۲۸ هزار کامیون قدیمی با خودروهای مدل جدیدتر تعویض و جایگزین شده اند. در این میان ایران خواستار دریافت ۴۰۰ فروند هواپیما از بوئینگ و ایرباس است. با این حال، به احتمال زیاد دولت بعدی امریکا این طرح را وتو خواهد کرد. او می گوید:«من امیدوارم که ترامپ باعث نشود خللی در مسیر همکاری های ما با اروپایی ها ایجاد شود و امیدوارم که اروپایی ها به توافق های خود با ایران پایبند باشند».
«دی ولت» اشاره می کند که علاوه بر هامبورگ و شلسویگ هولشتاین تمام مقام های ایالتی المان به جز زارلند در سال جاری میلادی با مقام های ایرانی دیدار داشته اند. این روزنامه هم چنین اشاره می کند:«زیگمار گابریل وزیر اقتصاد آلمان به همراه «الکساندر دوبرینت» وزیر راه و ترابری آلمان به تازگی با مقام های ایرانی دیدار داشته است. این روزنامه اشاره می کند که هامبورگ مهم ترین مرکز تجاری مورد نظر ایران برای ارتباط با سایر نقاط اروپاست. این روزنامه می نویسد:«بیش از ۲۰ هزار ایرانی در آنجا زندگی می کنند و ۳۳۳ کسب و کار محلی در حال حاضر درهامبورگ در حال تجارت با ایران هستند و هم چنین بانک بازرگانی ایران و اروپا و بانک ملی یاران نیز در هامبورگ شعبه دارند».
«دی ولت» اشاره می کند که برلین و تهران خواستار گسترش همکاری های خود به سرعت پس از پایان مناقشه بر سر برنامه هسته ای ایران هستند و بدین منظور کمیسیون های مشترک اقتصادی را احیا خواهند کرد.
این روزنامه اشاره می کند که شرکت کشتیرانی دولتی جمهوری اسلامی ایران از آٰغاز امسال در حال همکاری با آلمان برای اجرای پروژه در بنادر ایران است. این روزنامه می افزاید:«فرصت سرمایه گذاری در ایران مانند یک کیک بزرگ است. هورش می گوید که آلمان به شدت از استفاده از فرصت سرمایه گذاری در ایران استقبال می کند اما چارچوب ها باید روشن و واقعی باشند». «دی ولت» اشاره می کند که هیئت اقتصادی آلمانی علاوه بر تهران درباره گسترش همکاری ها در بندرعباس و مرکز تجاری در رشت دریای خزر نیز با مقام های ایرانی گفت گو کرده اند.
در پایان این گفت و گو کاشان مقام ایرانی می گوید:«شما می توانید هر چقدر که دوست دارید از این کیک بزرگ بهره ببرید اما پیش از تمام شدن توسط سایرین باید آن را بخورید».
۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]