واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تراز تجاری غذای کشور تا 1404 صفر میشود
معاون وزيرجهادكشاورزي با بيان اينكه وظيفه وزارت جهاد در بحث تنظيم بازار، تنظيم بازار عمدهفروشي است، گفت: در تلاش هستيم تا سال ۱۴۰۴ تراز تجاري غذاي كشور را به صفر برسانيم.
معاون وزيرجهادكشاورزي با بيان اينكه وظيفه وزارت جهاد در بحث تنظيم بازار، تنظيم بازار عمدهفروشي است، گفت: در تلاش هستيم تا سال ۱۴۰۴ تراز تجاري غذاي كشور را به صفر برسانيم.
عبدالمهدي بخشنده در گفتوگو با مهر درباره مباحث مطرح شده مبني بر اينكه وزارت جهاد كشاورزي به دليل حمايت از كشاورزان، مصرفكنندگان را ناديده گرفته و در امر تنظيم بازار موفق عمل نكرده است و به همين دليل هم طي ماههاي گذشته شاهد نابسامانيهايي در حوزه شكر و برنج بودهايم، اظهار داشت: خير، اينگونه نيست كه وزارت جهاد بخواهد اقداماتي را به ضرر مصرفكنندگان انجام دهد.
وي اضافه كرد: بايد به اين موضوع نيز توجه كرد كه ۴ ميليون خانوار توليدكننده بخش كشاورزي هستند و ۲۰ درصد اشتغال كل كشور در اين بخش است. ضمن اينكه بر اساس گزارش بانك مركزي 5/32 درصد فضاي اقتصادي كسب و كار كشور متعلق به حوزه كشاورزي است، بنابراين نميتوان توليدكننده را بدون پشتيبان و حامي رها كرد، آن هم كشاورزي كه در شرايطي سخت اقدام به توليد ميكند. معاون وزير جهاد كشاورزي با بيان اينكه اقليم كشور ما، سخت و خشن است و كشاورزان بايد با اقسام تنشهاي محيطي مبارزه كنند تا محصولي توليد شود، گفت: بيش از ۷۰ تا ۸۰ درصد نياز كشور به محصولات كشاورزي در داخل توليد ميشود، در بازار محصولات غذايي همه چيز به وفور يافت ميشود و كمبودي در اين زمينه وجود ندارد. بخشنده با تأكيد بر اينكه بايد بهعنوان يك سياست اصولي، از كشاورز و توليدكننده حمايتي منطقي و معقول داشته باشيم، افزود: اين سياست همه كشورهايي است كه به دنبال امنيت غذايي خود هستند. وي همچنين در واكنش به مباحث مطرح شده مبني بر اينكه بايد بخش بازرگاني از وزارت جهاد كشاورزي جدا شود، اضافه كرد: كساني كه اين حرف را ميزنند، اشتباه ميكنند و حرف آنان غيرمنطقي است ضمن اينكه وظيفه وزارت جهاد در تنظيم بازار، تنظيم بازار عمدهفروشي است.
اين مقام مسئول در وزارت جهاد كشاورزي با بيان اينكه ما در بازار خردهفروشي نيستيم بلكه به دنبال اين هستيم كه كشور با كمبود محصولات اساسي مواجه نباشد، ادامه داد: در بحث خردهفروشي اگر اجحافي به مصرفكنندگان شود، سازمانهاي ديگر از جمله سازمان حمايت از توليدكننده و مصرفكننده و سازمان تعزيرات حكومتي مسئول هستند كه سازمانهاي مذكور نيز زيرمجموعه وزارت جهاد كشاورزي نيستند و در اختيار دستگاههاي ديگر قرار دارند.
بخشنده تصريح كرد: ما در تنظيم بازار عمده محصولات كشاورزي بسيار موفق عمل كرديم دليل آن هم اين است كه الان هيچگونه كمبودي در زمينه هيچ كالايي در كشور وجود ندارد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود ميزان صادرات و واردات كالاهاي كشاورزي به كشور را مورد اشاره قرار داد و افزود: سياست اصولي وزارت جهاد كشاورزي اين است كه هرچه ميتوانيم از واردات كم كنيم و متكي به توليد داخل شويم، در مقابل نيز كالاهايي را كه در آنها مزيت داريم، صادر كنيم.
معاون وزيرجهاد كشاورزي با بيان اينكه بر اساس گزارش گمرك، امسال صادرات ما از نظر وزني مقداري افزايش و وارداتمان نيز تا حدودي كاهش يافته است، اظهارداشت: در حقيقت ما به دنبال توازن تراز تجاري بخش غذاي كشور هستيم.
بخشنده اضافه كرد: در سال ۹۲ كه دولت يازدهم شروع به كار كرد، كسري تراز تجاري بخش غذاي كشور ۸ ميليارد دلار منفي بود، دو سال قبل اين عدد به 5/3 ميليارد دلار كاهش يافت و پارسال هم به 4/3 ميليارد دلار رسيد، بنابراين حدود ۵ ميليارد دلار در بخش واردات اين محصولات به كشور صرفهجويي شد. وي اظهار اميدواري كرد: امسال با كاهش بيشتري در اين زمينه مواجهيم چون هدف ما اين است كه در فاصله سالهاي ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ تراز تجاري غذاي كشور را به عدد صفر برسانيم تا مجموعه واردات و صادرات ما متوازن شوند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]