واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: راه های کلاهبرداری برای ویزای شینگن
طرح ادعاهای دروغین از سوی افراد در خصوص داشتن ارتباطات ویژه با مراکز دولتی و امکان گرفتن تسهیلات و مجوزهای مختلف در کمترین زمان ممکن ، شیوه ای رایج در پرونده های کلاهبرداری است .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ 19 اردیبهشت با مراجعه نماینده حقوقی چندین شاکی و مالباخته به کلانتری 104 عباس آباد و طرح شکایت از فردی بنام فرهاد . ع ، پرونده ای با موضوع کلاهبرداری تشکیل و به دستور بازپرس شعبه اول دادسرای ناحیه 7 تهران ، پرونده جهت رسیدگی در اختیار پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت .
اظهارات نماینده حقوقی شکات:
نماینده حقوقی شکات پس از حضور در پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ ، در اظهاراتش به کارآگاهان گفت : "موکلین بنده (مالباختگان) جهت اخذ ویزای کار شینگن به شخصی بنام آقای "فرهاد . ع" مراجعه و نامبرده با ارائه وعده دروغین تهیه ی ویزای کار شینگن در کشور آلمان ، از هر کدام از آنها مبلغ 80 میلیون تومان طلب می کرد و در همان جلسه ی اول مبلغ 6000 یورو و همچنین گذرنامه ی آنها را اخذ می نمود ؛ در ادامه ، با اخذ مجدد مبلغ 56 میلیون تومان از هر کدام آنها اعلام می کرد که موکلین بنده می بایست ابتدا به کشور روسیه – شهر مسکو رفته و از آنجا به کشور آلمان اعزام شوند و به این بهانه نیز مبلغ 11 میلیون تومان دیگر از هرکدام از آنها می گرفت".
نماینده حقوقی شکات در ادامه اظهاراتش به کارآگاهان گفت : " با توجه به ادعای آقای "فرهاد . ع" و مدارک تحویل داده شده از سوی وی ، موکلین بنده با اطمینان از داشتن ویزا و بلیط تهیه شده توسط "فرهاد . ع" به روسیه رفته اما پس از ورود به فرودگاه شهر مسکو اطلاع پیدا می کردند که ویزای تمامی آنها جعلی است ؛ پس از بازگشت به ایران ، همگی آنها در چندین نوبت به درب منزل آقای "فرهاد . ع" مراجعه و اطلاع پیدا کردند که این شخص از غیبت آنها استفاده کرده و محل سکونت و در واقع مخفیگاهش را تغییر داده است " .
شناسایی مالباختگان از طریق شبکه اجتماعی تلگرام :
با شناسایی تعدادی از آژانس های هوایی که "فرهاد . ع" مدت کوتاهی را در آنها به عنوان مسئول اعزام مسافر به تورهای خارجی مشغول بکار بود ، کارآگاهان اطلاع پیدا کردند که این شخص با شناسایی تعدادی از مالباختگان متقاصی اخذ ویزای دائم کشورهای اروپا به آنها مدعی می شده که قادر به اخذ ویزای کار شینگن برای آنهاست .
در بررسی اظهارات تعداد دیگری از شکات و مالباختگان ، کارآگاهان اطلاع پیدا کردند که "فرهاد . ع" علاوه بر شیوه و شگرد خود در اعزام افراد به کشور روسیه – شهر مسکو و نهایتا رها کردن آنها در فرودگاه این شهر ، شیوه و شگرد دیگری را برای کلاهبرداری از طریق شبکه های اجتماعی بویژه تلگرام داشته است .
بررسی های بعمل آمده از سوی کارآگاهان نشان داد که "فرهاد . ع" از طریق عضویت در کانال های مختلف موجود در شبکه تلگرام ، اقدام به درج آگهی تهیه ویزای کار شینگن در آنها کرده و پس از تماس افراد متقاضی ویزای شینگن ، به منظور جلب اعتماد این افراد تصویری از ویزاهای تهیه شده را از طریق شبکه اجتماعی تلگرام برای آنها ارسال و مالباختگان نیز صرفا با مشاهده یک تصویر از ویزای مورد ادعای "فرهاد . ع" و عدم بررسی صحت این تصاویر ، به این شخص اعتماد کرده و هر کدام مبالغ چند میلیون تومانی را به شماره کارت اعلام شده از سوی وی واریز می کردند ؛ این مالباختگان پس از واریز پول ، پیگیر دریافت ویزاهای خود می شدند اما پس از مدت کوتاهی تنها پل ارتباطی آنها که همان کانال های تلگرامی و نهایتا تماس های تلفنی بود !! از سوی "فرهاد . ع" قطع می شد و نامبرده دیگر پاسخگوی تماس های آنها نبود ؛ نهایتا این افراد بهمراه چند تصویر ارسال شده از سوی "فرهاد . ع" ، به تعدادی از سفارتخانه هایی که "فرهاد . ع" مدعی اخذ تصاویر ویزا از آنها شده بود مراجعه و در آنجا اطلاع پیدا می کردند که تمامی این تصاویر و ادعای مطرح شده از سوی فرهاد . ع در خصوص تهیه ویزای کار شینگن تمام دروغ و کذب بوده است .
دستگیری متهم :
با توجه به پیچیدگی پرونده ، اقدامات پلیسی ویژه جهت دستگیری متهم در دستور کار کارآگاهان قرار گرفت و این در حالی بود که بسیاری از مالباختگان پرونده ، هیچ اطلاعات قابل بهره برداری جهت دستگیری متهم در اختیار نداشتند .
کارآگاهان پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ با انجام اقدامات ویژه پلیسی ، سرانجام موفق به شناسایی مخفیگاه متهم در یک خانه ی مجردی در خیابان سهروردی شمالی شده و سرانجام در مورخه 24/07/1395 موفق به دستگیری وی شدند .
متهم پس از دستگیری و انتقال به پایگاه سوم پلیس آگاهی در اظهاراتش به کارآگاهان عنوان داشت که پس از آشنایی با مالباختگان از طریق شناسایی آنها در آژانس های مسافرتی و یا شبکه های اجتماعی ، ابتدا روابط دوستانه ای را با آنها در خارج از آژانس های مسافرتی و یا در داخل شبکه های اجتماعی ایجاد و در ادامه با طرح ادعای دروغین تهیه ویزای کار شینگن در کمترین زمان کوتاه اقدام به کلاهبرداری از آنها نموده است .
رئیس پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ ، با اشاره به ارزش یک میلیارد تومانی پرونده گفت: با توجه به شناسایی تعدادی از مالباختگان و جمع بندی بعمل آمده از این تعداد از مالباختگان ، تا به این لحظه از رسیدگی به این پرونده ارزش مالی پرونده در حدود یک میلیارد تومان برآورد گردیده است .
سرهنگ کارآگاه محمد نادربیگی افزود: " در ادامه رسیدگی به پرونده ، قرار قانونی از سوی مقام محترم صادر و متهم جهت انجام تحقیقات تکمیلی و شناسایی دیگر شکات و مالباختگان در اختیار پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار داده شده است ؛ لذا از همه شکات و مالباختگانی که بدین شیوه و شگرد مورد کلاهبرداری قرار گرفتند دعوت می شود تا جهت شناسایی متهم و پیگیری شکایات خود به نشانی پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ در خیابان سهروردی شمالی – خیابان خرمشهر – میدان نیلوفر مراجعه نمایند " .
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۲۰ آبان ۱۳۹۵ - 10 November 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]