واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بيماران سرطاني ايران به روش 30 سال قبل درمان ميشوند
تنها چند روز پس از آنکه دبیرکنگره کلینیکال آنکولوژی مدعی شد برخی پزشکان سرطان برای اینکه خود بیماران را جراحی کنند...
نویسنده : زهرا چيذري
تنها چند روز پس از آنکه دبیرکنگره کلینیکال آنکولوژی مدعی شد برخی پزشکان سرطان برای اینکه خود بیماران را جراحی کنند، راههای درمانی ارزان را از آنها مخفی میکنند و نظر او با واکنش گروه دیگری از پزشکان مواجه شد، عضو انجمن راديوتراپي آنكولوژي ايران نیز در اولين كنگره بينالمللي كلينيكال انكولوژي و يازدهمين كنگره سالانه با بيان اينكه بيماران مبتلا به سرطان به شكل سنتي در ايران درمان ميشوند، نکته تازهاي درباره درمان سرطان پرده برداشت. دكتر مهدي سبحاني گفت: در حالي كه حدود 30 سال گذشته خدمات راديوتراپي و شيميدرماني به صورت جداگانه به بيماران مبتلا به سرطان ارائه ميشد، اما سازمان بهداشت جهاني اعلام كرد كه تنها دو نوع سرطان از جمله سرطان خون و لنفوم با انجام شيميدرماني قابل درمان خواهد بود و شيميدرماني براي درمان تومورهاي بدخيم تأثيري ندارد، به همين دليل كشورهاي پيشرفته رويكرد درماني خود را تغيير دادند و بر حسب نياز بيمار راديوتراپي و شيمي درمانی را به صورت تلفيقي به بيماران ارائه كردند.
روز يكشنبه بود كه گزارشي با عنوان «سودجويي پزشكان از پنهانكاري سرطان» تيتر يك روزنامه جوان شد. اين گزارش كه با استناد به اظهارات رئيس هيئت مديره سازمان تأمين اجتماعي و دبير علمي كنگره آنكولوژي و برخي آمار و اطلاعات و شواهد موجود تنظيم شده بود واكنشهاي متفاوتي را در ميان جامعه پزشكي به دنبال داشت و از اختلافات عميق ميان گروههاي پزشكي پرده بر ميداشت. برخي ماجرا را تأييد و برخي تكذيب ميكردند. با وجود اين، اما اينبار يكي از اعضاي انجمن آنكولوژي با استناد به اعلام سازمان بهداشت جهاني حرفهايي زده است كه به روشني سودجويي برخي پزشكان را از پنهانكاري درمان مناسب سرطان تأييد ميكند.
درمان تنها دو نوع سرطان با شيمي درماني
دكتر مهدي سبحاني، عضو انجمن راديوتراپي آنكولوژي ايران در اولين كنگره بينالمللي و يازدهمين كنگره سالانه كلينيكال آنكولوژي با بيان اينكه سرطان يك بيماري جدي است كه درمان آن نياز به برنامههاي منسجم دارد، گفت: درمان سرطان به دو دسته روشهاي جراحي و غيرجراحي تقسيم ميشود كه پزشكان ما در حوزه جراحي بسيار موفق هستند، اما در حوزه روشهاي غيرجراحي متأسفانه هنوز به روش سنتي عمل ميشود. وي با بيان اينكه حدود 30 سال گذشته خدمات راديوتراپي و شيميدرماني به صورت جداگانه به بيماران مبتلا به سرطان ارائه ميشد، تصريح كرد: «از 30 سال قبل سازمان بهداشت جهاني اعلام كرد كه تنها دو نوع سرطان از جمله سرطان خون و لنفوم با انجام شيمي درماني قابل درمان خواهد بود و شيميدرماني به تنهايى براي درمان تومورهاي بدخيم تأثيري ندارد به همين دليل كشورهاي پيشرفته رويكرد درماني خود را تغيير دادند و بر حسب نياز بيمار راديوتراپي و شيميدرمان را به صورت تلفيقي به بيماران ارائه كردند. اين در حالي است كه با توجه به اينكه تغييرات ايجاد شده تنها در حوزه سختافزاري بوده و روش درماني به هيچ عنوان تغيير نكرده است، متأسفانه در ايران روش درمان غيرجراحي بيماران مبتلا به سرطان به روش سنتي و 30 سال گذشته انجام ميشود.»
آمار درمان سرطان در دنيا 2 نفر از 3 نفر در ايران يك نفر از 3 نفر
از نگاه سبحاني تداوم روش سنتي در ايران صحيح نيست. اين متخصص آنكولوژي تأكيد كرد: سازمان بهداشت جهاني اعلام كرده است كه در آينده 70 درصد مرگ و مير ناشي از سرطان در دنيا مربوط به كشورهاي كمتر توسعه يافته خواهد بود.
به گفته اين عضو انجمن آنكولوژي ايران، ميزان بقاي پنج ساله بيماران مبتلا به سرطان در دنيا 66 درصد است يعني از هر سه بيمار دو نفر بهبود مييابد و اين در حالي است كه اين آمار در ايران حدود 30 تا 35 درصد است يعني از هر سه بيمار تنها يك بيمار با عوارض بالا درمان ميشود.
وي با تأكيد براينكه سرطان بيماري قابل درمان است، گفت: متأسفانه حاكم بودن روشهاي سنتي موجب شده سرطان به يك بيماري لاعلاج و غيرقابل درمان تبديل شود به گونهاي كه آمارها نشان ميدهد سالانه 90 هزار نفر در كشور به سرطان مبتلا ميشوند كه متأسفانه 60 هزار از آنها جان خود را از دست ميدهند. اين متخصص كلينيكال آنكولوژي در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه بايد نگاه مديران ارشد حوزه درمان نسبت به فعاليت متخصصان كلينيكال آنكولوژي تغيير پيدا كند، خاطرنشان كرد: تلفيق راديوتراپي و شيميدرماني براي درمان بيماران مبتلا به سرطان ميتواند از مرگ و مير بيماران بكاهد.
مرگ سالي 50 هزار ايراني بر اثر سرطان
طبق آخرين آمار منتشرشده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در سال 1391، سالانه 90 هزار نفر در ايران به سرطان مبتلا ميشوند كه از اين تعداد 50 هزار نفر جان خود را از دست ميدهند. دكتر محمدرضا قوام نصيري در اولين كنگره بينالمللي و يازدهمين كنگره سالانه كلينيكال انكولوژي ايران اظهار كرد: دليل اينكه سرطان در سراسر دنيا اهميت خاصي يافته، اين است كه دومين علت مرگ و مير در جهان به شمار ميرود و در ايران نيز بعد از تصادفات جادهاي دومين عامل مرگ به شمار ميرود.
وي افزود: سرطان علاوه بر تحميل هزينههاي سنگين مالي و رواني به خانوادهها، به اقتصاد و نظام سلامت كشور نيز لطمه وارد ميكند به گونهاي كه در سال 2010 هزينههاي درماني سرطان در كشورمان سالي 3 ميليارد دلار بوده است.
وي ادامه داد: علت دقيق بروز سرطان هنوز مشخص نيست، اما گفته ميشود كه سموم، اشعهها و مواد شيميايي در ابتلا به اين بيماري مؤثر هستند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]