واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مانور نوكيسهها با آب معدنيهاي 60 هزار توماني
روزي نيست نوكيسههاي اين كشور نخواهند به هر نحوي ثروتهاي رانت آوردهشان را به رخ نشكند...
نویسنده : حسن فرامرزي
يك: روزي نيست نوكيسههاي اين كشور نخواهند به هر نحوي ثروتهاي رانت آوردهشان را به رخ نشكند؛ روزي وسط تحريم و درگيريهاي معيشتي مردم با رژه پورشههاي قرمز رنگشان و روزي ديگر با مانور آب معدنيهاي 60 هزار توماني.
دو: اگر روزي روزگاري در همين غرب، شيادان جيب مردم ساده لوح را با معجونهاي خيالي و آب حيات خالي ميكردند و مدعي ميشدند به آنها اكسير حيات و آب زندگاني ميفروشند، حالا هم قصه همان قصه است و غرب همان غرب. شركتهايي در همين غرب به آدمهايي كه نميدانند با پولهايشان چه كار بايد بكنند تا آنها را از ديگران متمايز و ممتاز كنند، كالاهايي ميفروشند تا آنها تعداد صفرهايي را كه بابت خريد آن كالا پرداختهاند در روز روشن جار بزنند و براي خود شأن و شكوه اجتماعي بخرند.
سه: با وجود آنكه مسئولان وزارت بهداشت به ويژه رئيس سازمان غذا و دارو در ماههاي گذشته و با ورود آب معدنيهاي وارداتي لاكچري
- خدا را شكر كه نمرديم و چشممان به جمال آب معدني لاكچري هم روشن شد - نسبت به خواص ادعايي اين آبها و بالاتر از آن سلامت اين محصولات هشدار دادهاند، اما خبرهاي رسيده از رسانهها حاكي است كه اين آب معدنيهاي از ما بهتران با قيمتهاي هوش از سر بر در رستورانها و سوپريهاي شمال تهران عرضه ميشود تا يك بار ديگر نوكيسهها سفره خودشان را از مردمان سرزمين خود جدا كنند.
چهار: اما درباره اين موضوع كه اين اكسيرهاي حيات كه ميتواند عمر بيشتري به نوكيسهها ببخشد تا آنها قدرت و زمان بيشتري براي مانورهايشان داشته باشند چگونه وارد كشور شده، اظهارات ضد و نقيضي در روزهاي اخير از زبان مسئولان مطرح شده است.
نيره پيروز بخت، رئيس سازمان ملي استاندارد تلويحاً واردات اين آبها را از مبادي رسمي و قانوني كشور پذيرفته و به «ايسنا» گفته است: «اگر آبها از مبادي گمركي و مرزهاي رسمي وارد كشور شوند، مورد بازرسي و بررسي قرار ميگيرند و اجازه ورود به بازار را پيدا ميكنند. بر اين اساس مواردي بوده كه مجوز براي واردات آبهاي معدني و آشاميدني صادر شده است و ما هم بر مبناي استانداردهاي آب معدني و آب آشاميدني آنها را كنترل كرديم.» اين همه در حالي است كه مسئولان گمرك ورود آب معدنيهاي لاكچري به كشور را تكذيب ميكنند و مثل هميشه توپ مدام بين زمين تكذيبكنندگان و تأييدكنندگان ميچرخد تا بالاخره پاره شود يعني دست آخر توپ از رو برود. البته در اين ميان استراتژي تخفيف مسئله يا كوچك كردن سايز آن در چنين مواقعي جواب ميدهد. وقتي بالاخره معلوم نميشود كه ضرورت ورود آب معدني لاكچري يا همان اكسير حيات نوكيسهها به كشور چه بوده، برخي از مديران تلاش ميكنند با كوچك كردن مسئله قضيه را فيصله بدهند، همچنان كه دكتر رسول ديناروند، رئيس سازمان غذا و دارو اين چنين به موضوع واكنش نشان داده است: «آبهاي معدني گرانقيمت و وارداتي مانند ساير كالاهاي قاچاقي است كه در كشور وجود دارد. البته بايد توجه كرد كه سهم قاچاق آنها به ويژه در زمينه آبهاي بستهبندي و وارداتي آنقدرها زياد نيست.»
پنج: آيا همين فردا بشنويم نوكيسهها از فرنگ، هواي لاكچري ييلاقات آلپ و تفرجگاههاي سوييس را وارد كردهاند تا يك وقت ريههاي عزيزشان از استنشاق هواي سنگين تهران درد نگيرد بايد تعجب كنيم؟ لابد آن موقع هم مسئولان خواهند گفت هواي گرانقيمت و وارداتي مانند ساير كالاهاي قاچاقي است كه در كشور وجود دارد. البته سهم قاچاق آنها آنقدرها زياد نيست!
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]