واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری تسنیم:
در همدان تصمیم گرفته شد تا با کاری بی سابقه در جهان، برای نیروگاهی که در مدار بهره برداری است، اقدام به طراحی و ساخت برج خنک کننده خشک شود و واحدهای حرارتی نیروگاه به صورت برج ترکیبی خشک و تر درآید که این تصمیم با توانمندی داخلی به اجرا رسید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، یکی از بخش های مهم واحدهای حرارتی تولید برق، برج های خنک کننده (Cooling tower) است. آبی که از کندانسور یک نیروگاه عبور می کند، باید خنک شود که اینکار با استفاده از برج های خنک کن صورت می گیرد.
برج خنک کننده در واقع یک دودکش بزرگ است که در پایین هوای سرد را به درون خود می کشد و پس از انتقال حرارت بین هوای سرد و آب گرمی که از کندانسور به برج خنک کننده منتقل شده، در بالا هوای گرم را تخلیه می کند.
اساس کار تمام برج های خنک کننده بر مبنای ایجاد سطح تماس بیشتر بین جریان آب گرم و هوای سرد و در نتیجه تبادل حرارتی بین این دو است که برج های خنک کننده به لحاظ نوع تماس آب و هوا به دو گروه برج های تر (مدار باز) و برج های خشک (مدار بسته) تقسیم می شوند .
در زمان انجام مطالعات برای ساخت نیروگاه مشخص می شود که از چه نوع برجی می توان استفاده کرد، اگر محل نیروگاه به اندازه کافی به منابع آبی دسترسی داشته باشد از برج های خنک کننده تر که نسبت به برج های خنک کننده خشک ارزان تر تمام می شود و بازدهی بیشتری دارد استفاده می شود و اگر منابع در دسترس آبی در محل احداث نیروگاه کافی نباشد، برج های خنک کننده نیروگاه حرارتی به صورت برج خشک ساخته می شود.
در نیروگاه حرارتی شهید مفتح همدان در زمان احداث نیروگاه، طراحی برج های خنک کننده به صورت برج تَر صورت گرفته بود. در سال 1360 به دنبال رشد مصرف در غرب کشور و افت ولتاژ در این منطقه، وزارت نیرو مطالعه یک نیروگاه هزار مگاواتی را به شرکت توانیر واگذار کرد تا در غرب کشور که تا آن زمان هیچ نیروگاهی نصب نشده بود، آنرا احداث کند.
مطالعات این نیروگاه تا سال 61 انجام ...
[ مشاهده متن کامل ایرانی ها از پسِ "عملیات ناممکن" برآمدند/ثبت رکورد بی سابقه در صنعت نیروگاهی جهان در خبرگزاری تسنیم ]
یکشنبه ، ۱۶آبان۱۳۹۵
[مشاهده متن کامل خبر]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری تسنیم]
[مشاهده در: www.]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]