واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: پایگاه خبری انتخاب: حجت الاسلام رسول منتجب نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی در گفت و گو با خبرنگار در خصوص راهبردهای اصولگرایان در انتخابات سال 96 اظهار داشت: اصولگرایان تلاش میکنند که به وحدت و اجماع برسند. در همين راستا جامعتين و تعدادی از چهره های معروف اصولگرا تلاش میکنند وحدتی بین اصولگرایان در 96 ایجاد شود. ولی مطمئن هستم که بخشی از اصولگرایان با بدنه این جریان اتحاد پیدا نمیکنند.
اصولگرایان دنبال این هستند که گزینه ای را شبیه به احمدی نژاد وارد صحنه کنند
او در توضیح خاطر نشان کرد: طیف طرفداران احمدی نژاد و جبهه پایداری با نگاه های افراطیشان با اصولگرایان به اجماع نخواهند رسید. آنها دنبال این هستند که گزینه ای را شبیه به احمدی نژاد وارد صحنه کنند که همان رویکرد و گفتمان را داشته باشد .
منتجب نیا با بیان اینکه اصولگرایان به غیر از افراطیون به دو بخش تقسیم میشوند گفت: بخشی از آنها در نهایت از روحانی حمایت میکنند. افراد معتدل و سرشناس اصولگرایی از روحانی حمایت میکنند و بخش دیگرشان دنبال این هستند که گزینه ای به جز روحانی و گزینه هاي افراطی نظیر احمدی نژاد را وارد عرصه رقابت کنند.
قائم مقام حزب اعتماد ملی با بیان اینکه مشکل است که بتوانند چهره ای را پیدا کنند که شانس رای داشته باشد ادامه داد : با اين پیش فرض آنها در اقلیت قرار میگیرند. من معتقدم در مجموع اصولگرایان به سه قسم تقسیم میشوند و در نهایت به وحدت هم نخواهند رسید. لذا روحانی رقیب قدرتمند پر جاذبه ای نخواهد داشت.
بسیاری از اصولگرایان دلشان ميخواهد با روحانی کنار بیایند
او در خصوص اختلاف نظر بین تشکل های میانه رو اصولگرا در مورد حمایت از روحانی نیز اظهار داشت : روحانی در مجموعه اصولگرایان، یک جنبه هایی دارد که مورد جلب رای آنهاست و از آن طرف جنبه هایی دارد که موجب مخالفت و جدا شدن آنها خواهد بود. روحانی از این جهت که جز مجموعه اصولگرایان بوده و عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت است و از طرفی هیچ گاه به عنوان اصلاح طلب مطرح نبوده طبیعتا مورد اقبال بسیاری از اصولگرایان است و دلشان ميخواهد با او کنار بیایند و از او استفاده کنند و موفقیت او را موفقیت خود بدانند.
منتجب نیا ادامه داد: از سوی دیگر دیدگاه های سیاسی و فرهنگی و شعارهای روحانی است که همان شعارهای اصلاح طلبان است اصولگرایان را از روحانی دور ميکند، لذا نوعی تناقض در باره ایشان برای اصولگرایان مطرح است. آنها نه میتوانند به او نزدیک شوند و حمایت کنند و نه میخواهند که به طور کلی ایشان را کنار بگذارند و او را به جمع اصلاح طلبان سوق دهند .
این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود : بعضی از شخصیت ها از اول جزو حاميان روحانی بودند مثل آقای رضا اکرمی و آقای ناطق نوری، ولی ما بقی دل و جرات اين را ندارند که از او حمایت کنند و همچنین این جرات را ندارند که کلا از او جدا شده و موضع بگیرند. لذا این مانع اجماع و وحدت نظر حول محور روحانی خواهد شد.
اگر احمدی نژاد بود پایداری ها پشت او جمع میشدند
منتجب نیا در خصوص برنامه تشکل نزدیک به مصباح در انتخابات پیش رو نیز گفت: مصباح اگر گزینه ای داشته باشد، از ميان همان جمع افراطیون است. او گزینه ای به جز طیف احمدی نژاد و پایداری ندارد . آنها بین دوستان خودشان افرادی را دارند که اگر تایید شود رای اندکی دارد. با این حال نمیتوانند از صحنه خارج شوند و به عرصه رقابت پای بگذارند، لذا اینها کسی را وارد صحنه میکنند.
او با بیان اینکه اگر احمدی نژاد بود همه آنها پشت او جمع میشدند گفت: اما الان که او نیست باید الترناتيوي را برای او بتراشند و وارد صحنه کنند .
این فعال سیاسی در خصوص سفرهای اخیر جلیلی که رنگ و بوی انتخاباتی دارد نیز گفت : هیچ بعید نیست جلیلی يا باقری لنکرانی جز کاندیداهای تشکل افراطی نزدیک به جبهه پایداری باشند . آنها حتی از امثال آقای قالیباف نیز استفاده نمیکنند چرا که فردی تند تر از قالیباف را میخواهند که با آنها هماهنگ باشد.
منتجب نیا در واکنش به برخی گزاره های مطرح شده از سوی جریان های با سابقه اصولگرا در خصوص عدم سرمایه گذاری روی کاندیداهايی که سابقه شکست دارند نیز گفت: این گزاره تلویحا به قالیباف و جلیلی اشاره دارد و طبیعی است. چرا که قالیباف چند مرتبه وارد صحنه شده و شانسی نداشته. جلیلی هم همین طور. اینها مگر چند مرتبه باید تجربه بکنند؟
او افزود : زمانی که روحانی برای عامه مردم شناخته شده نبود و تنها صحبت ها و شعارها و حمایت اصلاح طلبان از ایشان مطرح بود به موفقیت رسید . الان که روحانی به عنوان یک چهره محبوب اکثریت جامعه در آمده و مورد علاقه بسیاری از مردم است و در عین حال همان پتانسیل های گذشته یعنی حمایت اصلاح طلبان و بخش زیادی از اصولگرایان را نيز دارد و شرايطش با 92 زمین تا آسمان متفاوت است، طبیعی است که افرادی مثل جلیلی و قالیباف که قبلا شکست را تجريه کرده اند نتوانند با او رقابت کنند. لذا به فکر این هستند که چهره جدیدتر و پر جاذبه تری را معرفی کنند.
واکنش به سخنان حداد
قائم مقام حزب اعتماد ملی با اشاره به صحبت های اخیر حداد عادل مبنی بر اهمیت انتخابات این دوره و نفی بی رقیب بودن روحانی و همچنین احتمال بروز حوادثی که او نسبت به صحت این پیش بینی ها اطمینان دارد نیز گفت: اگر در پشت پرده حداد عادل ار برخی مسائل خبر دارد که ما خبر نداریم بحث ديگري است. بالاخره او ارتباط بیشتری با پشت پرده دارد و ممکن است از چیزهایی اطلاع داشته باشد که ما نداریم. اما آنچه تحلیل ها نشان میدهد این است که روحانی در شرایط کنونی رقیب هم ارزی ندارد و او در واقع بی رقیب است. حتی برخی حدس میزنند رای ايشان بع مراتب از سال 92 بیشتر خواهد بود .
او با بیان اینکه همه دوره هاي انتخابات مهم است و این دوره هم از اهمیت فوق العاده ای هم در رياست جمهوري و هم در شورای شهر ها برخوردار است گفت : اما اینکه حادثه جدی ای اتفاق بیافتد که اين انتخابات را نظر به صحبت های حداد عادل از بقيه ممتاز کند ما خبر نداریم.
منتجب نیا تاکید کرد : روحانی صلاحیت و شایستگی اش را به منصه ظهور گذاشته و شانس و پشتوانه قوی ای بین مردم و نیروهای سیاسی دارد، لذا احتمال موفقیت ايشان بسیار بالاست.
او همچنین در خصوص حمایت طیف های میانه رو اصولگرایی به رهبری لاریجانی از روحانی نیز خاطر نشان کرد : قطعا تعدادی از اصولگرایان از روحانی حمایت میکنند. او جزء جریانی از اصولگرایی است که روحانی را ترجيج ميدهد، اما اینکه در چه سطحی بتوانند ائتلافی در حمایت روحاني شکل بدهند، بستگی به شرایط و تلاش و کوشش این آقایان دارد.
۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]