واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در حالی که خودروسازی ها با وعده کنترل قیمت در حاشیه بازار از نظارت شورای رقابت در قیمت گذاری بسیاری از محصولات خود شانه خالی می کنند، این روزها با توزیع قطره چکانی تولیدات خود، باعث داغ شدن قیمت ها در بازارهای حاشیه ای شده اند، به طوری که قیمت برخی خودروهای تولیدی داخل، بیش از دو میلیون بالاتر از قیمت کارخانه در حال خرید و فروش است.
به گزارش «تابناک»، بازاری که قرار بود در تابستان گذشته گرم شود، با وجود پایان دومین فصل پاییز نیز همچنان زمستانی مانده و همچنان به روزهای اوج خود بازنگشته است. با وجود این، همیشه برخی محصولات داخلی هستند که خریدارانی در میان مردم دارند.
اما اگر کسی بخواهد این خودروها را خریداری کند، دست کم باید دو میلیون تومان اضافه بر قیمت کارخانه بپردازد؛ برای نمونه، خودرو دنا که قیمت آن 42 میلیون تومان است، در بازار حدود 45 میلیون تومان است. خودروهای دیگری نظیر ال نود و تندر نیز وضعیت مشابه این را دارند.
شل و سفت کردن بازار با کم کردن عرضه و افزایش تقاضا در بازار، ترفندی قدیمی است که خودروسازی ها همیشه به عنوان ابزاری برای گل آلود کردن فضا از آن استفاده می کنند تا بتوانند ماهی خود را از آب بگیرند.
سعید مؤتمنی در گفتوگویی، با اشاره به اینکه طی روزهای اخیر، بازار خودرو با نوسانات قیمتی روبهرو شده است، اظهار داشت: عرضه قطرهچکانی خودرو توسط شرکتهای خودروساز، باعث شده تا در برخی خودروها، قیمتها تا دو میلیون تومان افزایش پیدا کند.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو در این باره گفته است: اکنون تقاضا برای خرید خودرو در بازار کم است. با وجود این، تولید کننده های خودرو، نوعی بازار حاشیه ای درست کرده و به صورت دلالی محصولات خود را در بازار به فروش می رسانند و محصولات خود را در اختیار برخی لیدرهای خود قرار می دهند.
وی ادامه داد: کسانی که خودرو ثبت نام کرده اند، خودرو خود را به فروش نمی رسانند؛ بنابراین، مشخص است که این کار توسط لیدرهای خود شرکت ها به بازار وارد می شود.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان اتومبیل با اشاره به اینکه قیمت کارخانهای خودروی 206 تیپ 2 حدود 32میلیون و 660هزار تومان است، اما این خودرو در بازار آزاد با قیمت 34میلیون و 300هزار تومان به فروش میرسد، گفت: قیمت 206 تیپ 5 نیز به 37میلیون و 800هزار تومان رسیده است، حال آنکه در ده روز گذشته قیمت این خودرو به 39میلیون تومان نیز رسیده بود.
در سال 90 خودروسازی ها ادعا داشتند که قیمت ها در بازر دست دلالان است و اگر اجازه داده شود که خود خودروسازی ها قیمت را تعیین کنند، ترمز دلالان در بازار را خواهند کشید؛ اما اکنون در حاشیه ورود خودروهای جدید، دوباره حاشیه بازار داغ شده و اثری از تعهد خودروسازان نیست و باز هم دلالان حرف اول را می زنند.
این شیوه عملکرد خودروسازان با واکنش نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز مواجه شده است، به گونه ای که عزیز اکبریان خواستار حل و فصل موضوع قیمت گذاری خودرو از طریق سپردن آن به حاشیه بازار شد و افزود: در صورت قیمت گذاری خودرو از طریق نظام عرضه و تقاضا، هم دلالی های موجود از بین میرود و هم خودروها کیفیت و قیمت واقعی خود را پیدا خواهند کرد.
اکبریان همچنین در خصوص شیوه قیمت گذاری خودرو در بازار نیز تأکید کرد: متأسفانه شورای رقابت و سازمان حمایت از مصرف کننده با وجود درایت بالا، تاکنون نتوانسته اند در زمینه افزایش تولید و تعادل بازار موفق عمل کنند که البته اصلی ترین دلیل آن، ناکارآمد بودن قیمت گذاری یک محصول از طریق بخشنامه است.
با این حال، از چند ماه دیگر خودروهای جدید روانه بازار خواهند شد و داغ شدن بازار با سیستم قطره چکانی عرضه خودروسازان، هم می تواند حاشیه سود نمایندگی ها را افزایش دهد و هم بهانه ای باشد برای خودروسازان تا بار دیگر با بهانه از بین رفتن اختلاف قیمت ها به جیب دلالان، ساز افزایش قیمت را کوک کنند.
۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]